Están formados por los aceites y las grasas y tienen gran valor energético.
Olio eta gantzek osatzen dituzte, eta balio energetiko handia dute.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Abundan en la grasa de animales y el aceite de palma.
Animalia-jatorriko gantzetan eta palma-oliotan ugari izan ohi dira.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
En muchas ocasiones, en este régimen se recomienda tomar un suplemento vitamínico para aportar las vitaminas que se dejan de absorber cuando hay un bajo aporte de grasa.
Askotan, dieta horretan osagarri bitaminikoak hartzea aholkatzen da, gantz gutxi hartzen direnean xurgatzen ez diren bitaminak eskuratzeko.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Irudi pertsonala (10)
Sustancias como huevos, derivados lácteos y alimentos ricos en grasas pro· ducen un aumento de la secreción biliar.
Substantzia batzuk behazun-jariaketa areagotzen dute; esaterako, arrautzek, esnekiek eta gantz askoko elikagaiek.
Materiala: Elektroestetika
Además, los poros de los capilares linfáticos son mucho más gruesos, lo cual los hace más permeables al paso de grandes moléculas como proteínas, grasas, urea, azúcar e iones que los capilares venosos.
Gainera, kapilar linfatikoen poroak askoz lodiagoak dira, eta horrek, proteinekiko, gantzekiko, urearekiko, azukrearekiko, ioiekiko eta antzeko molekula handiekiko iragazkorragoak egiten ditu kapilar benosoak baino.
Materiala: Elektroestetika
De ahí que los tratamientos láser se realizan sobre piel limpia y libre de grasa, cremas y otras sustancias.
Horregatik aplikatzen dira laser-tratamenduak larruazala erabat garbi dagoela, gantzik, kremarik eta bestelako substantzien arrastorik gabe.
Materiala: Elektroestetika
grasa neutra sintetizada para su almacén en los adipocitos; es un compuesto formado por tres moléculas de ácidos grasos y glicerol.
adipozitoetan biltegiratzen den gantz neutro sintetizatua; gantz-azidozko hiru molekulaz eta glizerolez osaturiko konposatu bat da.
Materiala: Elektroestetika
Estrías, flacidez, exceso de grasa en abdomen y glúteos, ptosis mamaria, cicatriz de cesárea, línea alba con vello y manchas en la piel.
ildoak, biguntasuna, sabelean eta ipurmasailetan gantz gehiegi izatea, bularretako ptosia, zesarea egin ondoko orbaina, lerro zuria iletsua izatea eta larruazalean orbanak izatea.
Materiala: Elektroestetika
PORCENTAJE IDEAL DE GRASA CORPORAL*
GORPUTZEKO GANTZAREN EHUNEKO EGOKIA
Materiala: Elektroestetika
2.1.4 MODIFICACIONES DEL TEJIDO ADIPOSO Y MUSCULAR
2.1.4 GANTZ EHUNAREN ETA MUSKULU EHUNAREN ALDAKETAK
Materiala: Elektroestetika
La emulsión epicutánea o manto hidrolipídico de superficie es una emulsión formada por agua (proveniente de las glándulas sudoríparas) y grasa (proveniente de las glándulas sebáceas).
Emultsio epikutaneoa edo azaleko mantu hidrolipidikoa urez (izerdi-guruinetatik datorrena) eta gantzez (sebo-guruinetatik datorrena) osaturiko emultsio bat da.
Materiala: Elektroestetika
GAMA DE GRASA CORPORAL SALUDABLE
GORPUTZEKO GANTZ OSASUNGARRIAREN GAMA
Materiala: Elektroestetika
Por ello, la diatermia se aplica fundamentalmente para obtener elcalentamiento específico del panículo adiposo(la grasa) con fines terapéuticos (Fig. 1).
Horregatik,gantz-panikuluan (gantzean) berotze espezifikoaeragiteko erabiltzen da funtsean diatermia xede terapeutikoekin (1. irudia).
Materiala: Elektroestetika
Instalatze eta mantentze lanak (1)
En cambio, el chocolate, el kétchup, la mostaza, la mayonesa, la pintura, la pasta dentífrica, el asfalto y algunas grasas constituyen otro grupo de fluidos no newtonianos llamadosfluidos de Bingham.
Aitzitik, txokolatea, ketchupa, ziapea, maionesa, pintura, hortzetako pasta, asfaltoa eta gantz batzuk fluido ez-newtondarren beste multzo batean sartzen dira:Bingham-en fluidoenmultzoan, hain zuzen ere.
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
Ostalaritza eta turismoa (5)
Restos de aceites, mantequillas, mantecas, sebos, etc.
Olio-, gurin-, gantz- eta koipe-hondarrak.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Su componente base es la harina de trigo y puede ser considerada una fuente de energía, dado su elevado contenido en carbohidratos digestibles y mayor contenido en grasa que los cereales.
Oinarrizko osagaia gari-irina da, eta energia-iturritzat har daiteke, karbohidrato digerigarrien kantitate handia eta zerealek baino gantz kantitate handiagoa baititu.
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Soluble en grasa y en agua
Disolbagarria gantzetan eta uretan
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En lenguaje gastronómico, esta creación por asociación podría denominarse: Secreto ibérico en dos cocciones sobre carpaccio de oronjas confitadas en grasa de jamón con espaguetis de espárragos y pesto de tomates secos.
Gastronomiako hizkera erabiliz, izendapen hau izan dezake asoziazio bidez sortutako elaborazio horrek: iberiar sekretua bi egosketetan, urdaiazpiko gantzetan konfitatutako kuletozko carpaccioaren gain, zainzuri-espagetiekin eta tomate lehorren pestoarekin.
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La cocción al vacío resalta las características organolépticas de los alimentos que conforman los platos, existe una mejora de la digestibilidad al poder cocinar con poca grasa, se conservan mejor los nutrientes que en los otros tipos de cocciones al no existir una oxidación de los mismos y se aumentan las condiciones higiénicas de los alimentos al recibir éstos poca manipulación y permanecer al vacío, es decir, en ausencia de aire.
Hutsean egosteak zenbait alderdi onuragarri ditu: platerak osatzen dituzten elikagaien ezaugarri organoleptikoak nabarmentzen dira; janariak hobeto digeritzen dira, gantz gutxirekin presta baitaitezke; mantenugaiak hobeto kontserbatzen dira beste egosketa mota batzuetan baino, ez baitira oxidatzen; eta elikagaien higiene-baldintzak oso onak dira, gutxi manipulatzen direlako eta hutsean daudelako, airerik gabeko ingurune batean.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
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