Emaitzak: 30

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (4)
Se recomienda la ingestión de glúcidos, azúcares y grasas, cocinados en forma de guisos, salsas, rebozados o fritos. Gluzidoak, azukreak eta gantzak hartzea gomendatzen da, gisatuta, saltsekin, arrautza-irinetan pasatuta edo frijituta prestatuta.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

el huevo frito, la ensalada, el churrasco. arrautza frijitua, entsalada, txurraskoa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En ella se prohíben el azúcar y el alcohol y se limitan las grasas y los glúcidos, evitando cocinar en forma de salsas, guisos, rebozados o fritos. Azukrea eta alkohola debekatuta daude, gantzak eta gluzidoak mugatuta eta janaria saltsekin, gisatuta, arrautza-irinetan pasatuta edo frijituta prestatzea saihesten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

patatas bravas, boquerones en vinagre, calamares a la romana, berberechos, sepia al ajillo, jamón del país, butifarra, patatas fritas, carne a la brasa, olivas, tortilla de gambas...; cuando llevábamos como veinticinco artículos Lidia exclamó "¡basta!", y yo me sonreí: patata minak, antxoak ozpinetan, txibierroak, berberetxoak, txokoa baratxuritan, bertako urdaiazpikoa, butifarra, patata frijituak, haragia txingarretan erreta, olibak, ganba-arrautzopila… Hogeita bost bat jaki generamatzanean, Lidiak "nahikoa!" esan zuen, eta nik neure kolkorako irribarre egin nuen:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Nekazaritza (2)
cultivos sin suelo en invernaderos generalmente con calefacción, sobre todo pimiento de freír, tomate, lechuga y acelga. lurzorurik gabeko laboreak normalean berokuntzarik ez duten berotegietan; batez ere frijitzeko piperrak, tomateak, letxugak eta zerbak.

Materiala: Nekazaritza

El destino principal de la patata es el consumo humano en fresco o transformado (fritos congelados o no, productos apertizados, productos deshidratados..). Patata freskoak nahiz eraldatuak (frijituak –izoztuak edo izoztugabeak–, produktu apertizatuak, deshidratatuak…) gizakien kontsumorako erabiltzen dira batez ere.

Materiala: Nekazaritza

Komunikatzeko trebetasunak (1)
•Se debe evitar tomar lácteos y comidas fritas; a la larga esto también reseca tu garganta y el aclararla estresa las cuerdas vocales. •Saihestekoak dira esnekiak eta frijituak; epe luzera, horiek ere lehortu egiten dute eztarria, eta garbitzean behartu egiten dira ahots-kordak.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Ostalaritza eta turismoa (13)
La sartén avisa cuando el aceite está listo para freír y cuando el alimento ya está cocinado. Zartaginak abisua ematen du olioa frijitzeko prest dagoenean, bai eta janaria eginda dagoenean ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Existen limitaciones a la hora de elaborar ciertas técnicas culinarias como la fritura, el emparrillado o asado a la plancha, ciertas salsas, etc. Zenbait sukaldaritza-teknika erabiltzeko mugak daude, esaterako: frijitzeko, parrilan edo plantxan erretzeko, zenbait saltsa egiteko, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Para mejorar las cualidades organolépticas de ciertas preparaciones, como parrilladas, asados y frituras, la cadena se complementa con algunas realizaciones in situ. Zenbait prestakinen (esaterako, parrilan erretako janarien, erregosien eta frijituren) ezaugarri organoleptikoak hobetzeko, zenbait jarduera unean bertan egiten dira kate horretan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Supresión de ciertas elaboraciones complicadas de conservar como las frituras, que no resisten la cadena fría. Kontserbatzeko zailak diren zenbait elaborazio konplexu (adibidez, janari frijituak), kate hotzean irauten ez dutenak, baztertu egiten dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Evitar la excesiva formación de compuestos polares mediante un adecuado programa de renovación de aceite de fritura. Konposatu polar gehiegi sortu ez dadin lortzea, frijitzeko olioa berritzeko programa egokiaren bitartez.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Tipo de aceite (girasol, especial freidoras, alto oleico, etc.): Olio mota (landare-olioa, frijitzeko olio berezia, eduki oleiko handikoa, etab.):

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Comprueba que en el economato hay latas de tomate frito de la marca El Campo, con número de lote Y672, con la fecha de caducidad rebasada, así como una cierta desorganización general de la zona. Ekonomatoan, El campo markako tomate frijituaren latak aurkitu dituzu, Y672 sorta-zenbakiarekin eta iraungitze-data gaindituta; horrez gain, eremu horretan desordena nagusi dela ohartu zara.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Productos tóxicos procedentes de la degradación por sobreuso del aceite de fritura (compuestos polares). Gehiegi erabiltzeagatik frijitzeko olioa degradatzean sortutako produktu toxikoak (konposatu polarrak).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En el interior se crea una atmósfera artificial de baja presión y ausencia de oxígeno por lo que se reducen las temperaturas de cocción y fritura y se mantienen las cualidades organolépticas y nutritivas de los alimentos. Barrualdean oxigenorik gabeko behe-presioko atmosfera artifizial bat sortzen da. Horri esker, egosteko eta frijitzeko tenperatura baxuagoak erabil daitezke, eta elikagaien ezaugarri organoleptikoei eta nutrizio-ezaugarriei eusten zaie.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Se aplican cocciones tradicionales (asado, emparrillado, rehogado, salteado, fritura, estofado, etc.), con lo que se asegura una protección de las características organolépticas y, por consiguiente, una aceptación por parte de la clientela. Egosketa tradizionalak erabiltzen dira (janaria erreta, parrilan, su eztitan egosita, salteatuta, frijituta edo erregosita egitea, eta abar), eta horrek ezaugarri organoleptikoak babesten dituenez, bezeroek gogo onez onartzea lortzen da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx