Emaitzak: 134

ES EU
Administrazioa eta kudeaketa (1)
20.-Le debemos a Fagor por comprarle frigoríficos. 20.- Fagorrekin zorretan gaude, hozkailuak erosi dizkiogulako.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Elektrizitatea eta elektronika (3)
Tomas de corriente de uso general y frigorífico. Erabilera orokorrerako eta hozkailurako korronte-hartuneak.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Se pueden considerar como locales a temperatura muy baja las cámaras de congelación de las plantas frigoríficas. Esate baterako, hozte-instalazioetako izozte-ganberak jo ditzakegu oso tenperatura baxuko lokaltzat.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Se considerarán como locales o emplazamientos mojados los establecimientos de baños, los cuartos de duchas o para uso colectivo, los lavaderos públicos, las cámaras frigoríficas, las fábricas de apresto, tintorerías, etc., así como las instalaciones a la intemperie. Hala, besteak beste, honako hauek joko ditugu lokal edo gune bustitzat: komunak, dutxa-gelak, edo erabilera publikoko garbitegi publikoak, hozkailuak, apresto fabrikak, tindategiak eta abar, baita atari zabaleko instalazioak ere.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (28)
Fluido frigorífico y aceite lubricante Fluido frigorifikoa eta olio lubrifikatzailea

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Posteriormente, el fluido frigorífico vuelve a llegar al compresor y se inicia un nuevo proceso o ciclo para proseguir la refrigeración. Ondoren, fluido frigorifikoa konpresorera iristen da berriro, eta prozesu edo ziklo berri bati ekiten zaio hoztearekin jarraitzeko.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

En las instalaciones frigoríficas se utiliza alternativamente la compresión y la expansión de un fluido, así como sus variaciones de temperatura, para hacerlo pasar del estado gaseoso al líquido y viceversa, con el fin de producir intercambios de calor. Hozteko instalazioetan txandaka erabiltzen da fluidoen konpresioa eta espantsioa, baita horien tenperatura-aldaketak ere egoera gaseosotik egoera likidora igaroarazteko, eta, alderantziz, beroa elkartrukatzearren.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Localiza la etiqueta identificativa en la bombona de fluido frigorífico y anota sus características. Aurkitu ezazu identifikazio-etiketa fluido frigorifikoaren bonbonan eta idatzi hor azaltzen diren ezaugarriak.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Para ello, una pequeña cantidad de aceite es mezclada y transportada con el fluido frigorífico. Horretarako, olio pixka bat nahasten da fluido frigorifikoarekin eta fluido horrekin garraiatzen da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

En este punto, el fluido frigorífico setransforma casi totalmente en líquidoy es guiado hasta un filtro. Kasu honetan, fluido frigorifikoaia-ia likido bihurtzen daeta iragazki bateraino bideratzen da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

En un compresor de cilindrada fija, las necesidades de rendimiento frigorífico se adaptan mediante la activación y desactivación periódica del compresor con ayuda del embrague electromagnético. Zilindrada finkoko konpresore batean, errendimendu frigorifikoaren premiak enbrage elekromagnetikoaren bitartez konpresorea aldizka aktibatuz eta desaktibatuz egokitzen dira.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

En su interior posee un agujero de paso de sección muy reducida por donde circula el fluido frigorífico; a la salida de la estrangulación el fluido sufre una expansión y, por tanto, desciende la presión a la vez que sufre un enfriamiento considerable. Barruan igarotzeko zulo bat dauka, sekzio oso txikia du eta hortik higitzen da fluido frigorifikoa; estugunetik irtetean fluidoa espantsionatu egiten da, eta, hortaz, presioa jaisteaz gain, nabarmen hozten da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Mediante el vástago, controla el paso del fluido frigorífico. Zurtoinaren bitartez, fluido frigorifikoaren igarotzea kontrolatzen du.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

El fluido frigorífico sufre un cambio de estado: Fluido frigorifikoaren egoera aldatu egiten da:

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Kimika (1)
Consérvela en frigorífico o congelador Hozkailuan edo izozkailuan gorde.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (1)
Otro método de almacenamiento, utilizable para especies caducifolias en reposo es el almacenamiento en cámara frigorífica a 2-4ºC con humedad superior al 70%. Biltegiratzeko beste metodo bat, atsedenaldian dauden espezie hostoerorkorrekin erabil daitekeena, zera da: hotz ganbera batean gordetzea, 2 eta 4ºC bitarteko tenperaturan eta %70etik gorako hezetasunarekin.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (81)
La máquina frigorífica del dibujo mostraría una máquina imposible. Marrazkiko hozte-makina makina ezinezko bat litzateke.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Las bombas pueden asegurar la circulación de un fluido en evaporadores o en condensadores en circuitos frigoríficos. Ponpei esker, fluido bat lurrungailuan edo, hozte-zirkuituetan, kondentsadoreetan ibil daiteke.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ambas partes están unidas por tuberías de fluido frigorífico. Bi zatiak hozteko fluidorako hodien bitartez lotuta daude.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Por la misma batería puede circular agua caliente procedente de una caldera o gas refrigerante caliente procedente del condensador de un circuito frigorífico. Bateria berean zehar galdara batetik datorren ur beroa edo hozteko zirkuitu baten kondentsadoretik datorren gas hozgarri beroa ibil daiteke.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Figura 3.11Esquema frigorífico del sistema todo agua. 3.11 irudiaUr bidezko hozteko sistemaren eskema.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

De esta manera, se obtendrá una producción frigorífica elevada y los equipos podrán ser más pequeños. Hala, hotz-produkzio handia lortuko da, eta ekipoak txikiagoak izan daitezke.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

En muchos casos, un equipo frigorífico muy eficaz con un refrigerante que tiene un elevado potencial de calentamiento atmosférico puede ser menos perjudicial para el medio ambiente que un equipo de refrigeración ineficaz con un refrigerante de bajoPCAque genere un consumo de energía mayor. Kasu askotan, atmosfera berotzeko ahalmen handiko hozgarri bat duen hozte-ekipo oso eraginkor batek kalte gutxiago eragin dezake ingurumenean, energia-kontsumo handiagoko etaABAtxikiko hozgarri bat duen hozte-ekipo ez-eraginkor batek baino.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

En cambio, el proceso inverso no puede producirse por si mismo y necesita una máquina frigorífica que le aporte el trabajo necesario para realizar este proceso. Aitzitik, alderantzizko prozesua ezin da berez gertatu, eta hozteko makina bat behar du, prozesu hori egiteko behar duen lana eskainiko diona.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Las máquinas frigoríficas son dispositivos que funcionan, generalmente, en un ciclo termodinámico y que utilizan un fluido que se llama refrigerante. Hozteko makinak, oro har, ziklo termodinamiko batean funtzionatzen duten eta hozgarri deritzon fluido bat erabiltzen duten gailuak dira.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Las mezclas frigoríficas se utilizaron comercialmente mediante las heladeras portátiles que mezclaban, por ejemplo, sulfato sódico y ácido clorhídrico para helar una pequeña porción de un producto dentro de un recipiente. Hozteko nahasteak, merkataritzan, hozte-makina eramangarrien bitartez erabili ziren, non, adibidez, sodio sulfatoa eta azido klorhidrikoa nahasten ziren produktu baten zati txiki bat izozteko ontzi batean.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Zehar-lerroa (2)
Trabajos en instalaciones frigoríficas en las que exista un riesgo de escape de fluido frigorífico. Hotz-instalazioetako lanak, non fluido hoztaileak ihes egiteko arriskua dagoen.

Materiala: Sistemen integrazioa

Trabajos en cámaras frigoríficas. Hotz-ganberetako lanak.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (13)
Las zonas de preparación o preelaboración, cocción y almacenamiento se simplifican sustancialmente y por extensión también el equipamiento (sobre todo las cámaras frigoríficas para materias primas de I gama). Elikagaiak prestatzeko edo aurretiaz elaboratzeko, egosteko eta biltegiratzeko eremuak nabarmen sinplifikatzen dira, bai eta horien ekipamenduak ere (batez ere, I gamako lehengaiak gordetzeko hozte-ganberak).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La ubicación de instalaciones frigoríficas en las zonas de cocción. Egosketa-eremuetan, ez dira ezarriko hozteko instalazioak, edo ahalik gutxien jarriko dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Generadores de frío destinados a mantener los alimentos a temperatura controlada en frío positivo: cámaras, arcones y armarios frigoríficos. Hotz-sorgailuak, elikagaien tenperaturari hotz positiboan eusteko: hozte-ganberak, -kutxak eta -armairuak.

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Cámaras climatizadas de frío positivo: arcones y armarios frigoríficos. Hotz positiboko ganbera klimatizatuak: hozte-kutxak eta -armairuak.

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Real Decreto 168/1985, de 6 de febrero de 1985, por el que se aprueba la Reglamentación Técnico-Sanitaria sobre condiciones generales de almacenamiento frigorífico de alimentos y productos alimentarios. 168/1985 Errege Dekretua, 1985eko otsailaren 6koa, elikagaiak eta elikagai-produktuak hotzean biltegiratzeko baldintza nagusiei buruzko araudi tekniko-sanitarioa onartzekoa.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Real Decreto 1112/1991, de 12 de julio, por el que se modifica el Real Decreto 706/1986, de 7 de marzo de 1986, por el que se aprueba la Reglamentación Técnico-Sanitaria sobre condiciones generales de almacenamiento (no frigorífico) de alimentos y productos alimentarios. 1112/1991 Errege Dekretua, 1991ko uztailaren 12koa, 706/1986 Errege Dekretua —1986ko martxoaren 7koa, elikagaiak eta elikagai-produktuak sistema ez-hotzean biltegiratzeko baldintza nagusiei buruzko araudi tekniko-sanitarioa onartzekoa— aldatzen duena.

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Arcón frigorífico 1 1. kutxa-hozkailua

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Por otro lado, el tiempo de conservación de los productos abatidos es mayor (aproximadamente se fija en 5 días, envueltos en película protectora plástica) que si éstos se hubieran enfriado a temperatura ambiente o en cámara frigorífica, ya que se produce una menor oxidación celular y una menor desnaturalización proteica, con lo que el aspecto del propio alimento es mejor. Bestalde, tenperatura-jaisgailuaren bidez hoztutako produktuen kontserbazio-epea luzeagoa da (gutxi gorabehera 5 egun, plastikozko bilgarrian bilduta), giro-tenperaturan edo hozkailuan hoztutakoena baino. Izan ere, zelulen oxidazioa txikiagoa da, bai eta proteinen desnaturalizazioa ere; eta hala, elikagaien itxura ere hobea da.

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Conservación: mi cuit en el congelador y mermelada abierta en cámara frigorífica. Kontserbazioa: micuita izozkailuan, eta marmelada, hozkailuan, irekita.

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Tras este abatimiento, los productos se almacenan en un cámara frigorífica, a la temperatura adecuada según la naturaleza de cada uno de los géneros. Tenperatura horrela jaitsi ondoren, produktuak hozkailu batean gordetzen dira, tenperatura egokian, produktu bakoitzaren ezaugarrien arabera.

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