Emaitzak: 13

Familia#
xxNekazaritza 11
xxKimika 1
xxFabrikazio mekanikoa 1

ES EU
Fabrikazio mekanikoa (1)
Aparatos para manipulación de forrajes, y material de embalaje, dispositivos de dosificación y mezcla, unidades para almacenaje en silos, dispositivos de control. Bazka eta bilgarriak maneiatzeko gailuak, dosifikazio- eta nahaste-gailuak, siloetan biltegiratzeko unitateak, kontrol-unitateak.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Kimika (1)
Industria de cerámica, papeleras, pinturas, productos alimenticios, forrajes, frutos, pescados, carnes, etc. Zeramika-industria, papergintza, pinturak, elikagaigintza, bazkagintza, fruituak, arrainak, haragiak, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (11)
La descarga de estercoles líquidos se hace más bien en praderas de producción de forrajes. Gorotz likidoak, batez ere, bazkatarako larreetan deskargatzen dira.

Materiala: Nekazaritza

Se suelen sembrar a voleo también algunos forrajes, abonos verdes, etc. Zenbait bazka, ongarri berdeak, etab. ere ahurtaraka ereiten dira.

Materiala: Nekazaritza

Para otros cultivos, como forrajes o pratenses, se usan distribuidores centrífugos de disco o boquilla oscilante (valen las propias abonadoras centrífugas). Bestelako laborantza batzuetarako, esaterako, belardiak eta bazkak lantzeko, diskodun edo pita oszilatzailedun banagailu zentrifugoak erabiltzen dira (ongarritzeko makina zentrifugoak ere baliagarriak dira).

Materiala: Nekazaritza

El momento óptimo de corte del maíz para su ensilaje, se sitúa entre el 30 y el 35% de contenido en materia seca, tanto desde el punto de vista productivo como de la calidad del forraje. Artoa siloratzeko, mozteko une aproposena materia lehorra %30 eta %35 bitartean dabilenean izaten da, bai ekoizpenaren ikuspegitik bai bazkaren kalitatearen ikuspegitik.

Materiala: Nekazaritza

El contenido en almidón es elevado, no siendo un forraje que aporte un alto contenido en carbohidratos estructurales. Bazka mota honek almidoi asko dauka, baina ez du karbohidrato estruktural askorik ematen.

Materiala: Nekazaritza

El principal problema de la henificación es la lluvia durante el secado de la planta que disminuye el valor nutritivo de este forraje por lavado de solubles y ademas dificulta mucho la conservación. Ontzearen arazo nagusia, landarea lehortu bitartean euria egitea da, euriak, disolbagarrien garbiketa dela-eta, txikitu egiten baitu bazkaren nutrizio balioa eta, gainera, nabarmen zailtzen baitu kontserbazioa.

Materiala: Nekazaritza

En cualquier caso se trata de un forraje que aportará un 90% del valor energético y proteico que la misma planta verde. Nolanahi ere, landare berdeak ematen duen energia eta proteina balioaren %90 ematen duen bazka batez ari gara.

Materiala: Nekazaritza

Su valor nutritivo del forraje es alto. Bazkaren nutrizio balioa handia da.

Materiala: Nekazaritza

Si se siembra con una gramínea el forraje que se obtiene es muy equilibrado, con buenos contenidos proteicos (6-16% de proteína bruta) y altos contenidos minerales. Gramineo batekin ereiten bada, lortzen den bazka oso orekatua da, proteina ugarikoa (%6-16 proteina gordin) eta mineral ugarikoa.

Materiala: Nekazaritza

la posibilidad de reemplear la cosecha dentro de la explotación (forrajes para alimentar el ganado..), la existencias de mercados cercanos y sin intermediarios (agricultores o ganaderos vecinos), o la presencia de distribuidores o transformadores que demanden ciertos productos son elementos que nos ayudaran en la elección del cultivo. uzta ustiategi barruan berrerabiltzeko aukera (ganadua elikatzeko bazkak…), inguruan gertuko eta bitartekorik gabeko merkaturik dagoen (hurbileko nekazari nahiz abeltzainak) eta produktu jakin batzuk eskatzen dituen banatzaile edo transformatzailerik dagoen; horra hor laborea aukeratzen lagunduko diguten elementu batzuk.

Materiala: Nekazaritza