Emaitzak: 596

EU ES
Ehungintza, jantzigintza eta larrugintza (2)
Cristobal Balenciagak 1937an Parisen bere lehenengo bilduma aurkeztu zuenerako jostun errotua zen, paristar eta mendebaldeko komunikabideentzat ezagutu berria bazen ere. Espainian hainbat joskintza etxe zituen sortuta garai horretan, eta ondo prestatuta zegoen bere nazioarteko ibilbidearen debuta Parisen egiteko. Cristóbal Balenciaga era un modisto consolidado cuando fue descubierto por los parisinos y la prensa occidental, gracias a la presentación de su primera colección, en 1937, en la capital francesa. Habiendo mantenido varios establecimientos de costura en España, contaba con un importante bagaje para emprender una carrera internacional.

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Cristobal Balenciaga Londresera joateko asmoz ari zela, 1936ko uztailean, Nicolas Bizcarrondo eta Attainvilleko Wladio Jaworoskiren laguntzarekin, goi mailako joskintza etxe bat zabaldu zuen Parisen, Georges V hiribideko 10. zenbakian; ez zituen utzi, ordea, Espainiako jarduerak. Madril, Bartzelona eta Donostiako etxeak Agustina ahizparen, Jose ilobaren eta Crespo ahizpen zuzendaritzapean utzi zituen, hurrenez hurren. Edonola ere, Parisen sortzen zituen diseinuak, eta horien arteko batzuk Espainian egiteko hautatzen zituen. Oihala Donostiara bidaltzen zuen, han baitzeukan etxe nagusia. Etxe haietako bakoitzean eta tailerretan (berrogeita hamar bat langilez osatuak), Parisen erabiltzen zituzten oihal berdinak erabiltzen zituzten. Eta Calaisko parpailak ere iritsi ziren espainiar bezeroen jantzitegietara. Cristobal Balenciagak oso agindu bereziak jasotzen zituen Espainian, hala nola Fabiola erreginaren ezkontzako soinekoa. Espainian ekoizpen kostuak Parisen baino txikiagoak zirenez, Euro-pa osoko bezeroek Manchesterreko Elizabeth dukesa esate baterako, Espainian hornitzea erabaki zuten. Horregatik ikusten dira gaur egun oraindik ere Eisa markako jantziak Europako hainbat herrialdetako enkanteetan. Mientras que Cristóbal Balenciaga planeaba irse a Londres, es en París, en julio de 1936, con la ayuda de Nicolás Bizcarrondo y de Wladio Jaworoski de Attainville. donde abre una casa de alta costura, "Balenciaga", en el número 10 de la avenida Georges V, sin abandonar sus actividades en España. Las casas de .Madrid, Barcelona y San Sebastián quedarán bajo la dirección de su hermana Agustina, su sobrino José y las hermanas Crespo respectivamente. Pero es en París donde crea los modelos, de los cuales elige algunos para que sean fabricados en España. La tela es enviada a San Sebastián, que permanece como la casa central de los tres establecimientos. En cada una de las casas, los talleres, formados por unos cincuenta empleados, utilizan generalmente las mismas telas que en París. Asimismo, los encajes de Calais se encuentran en los guardarropas de su clientela española. Cristóbal Balenciaga recibe, sin embargo, encargos especiales en España, como el vestido de novia de la reina Fabiola. Siendo el coste de producción menor en España que en París, dientas que vienen de toda Europa, como la duquesa Elizabeth de Manchester, deciden abastecerse en España. Es por ello que hoy en día, en las subastas de diferentes países europeos se encuentran prendas de la firma Eisa.

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Administrazioa eta kudeaketa (11)
La evaluación del control interno ayudará a conocer los criterios de organización y de contabilidad establecidos por la empresa para garantizar el funcionamiento correcto del área del inmovilizado inmaterial, gastos de establecimiento y gastos a distribuir en varios ejercicios. Enpresak ezarritako antolakuntza- eta kontabilitate-irizpideak hobeto ezagutzen dira barne-kontrolaren ebaluazioarekin, eta, hala, ibilgetu ez-materialaren, hastapen-gastuen eta hainbat ekitalditan banatu beharreko gastuen arloko funtzionamendu zuzena bermatzen da.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Gastos de establecimiento - Gastos de investigación Ezarpen-gastuakIkerketa-gastuak

Materiala: Kontu-ikuskaritza

3Se prohibe igualmente toda distribución de beneficios a menos que el importe de las reservas disponibles sea, como mínimo, igual al importe de los gastos de primer establecimiento y de investigación y desarrollo que figuren en el activo del Balance. 3.Halaber, galarazita dago mozkinak banatzeabaldin eta erreserba erabilgarrien zenbatekoa ez bada, gutxienez, Balantzeko aktiboan agertzen diren lehen ezarpeneko eta ikerketa eta garapeneko gastuen berdina.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Establecimiento de normas concretas a seguir para la valoración de existencias. Izakinak baloratzeko jarraitu beharreko arau zehatzak ezartzea.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

(gastos de establecimiento y gastos a distribuir en varios ejercicios). (hastapen-gastuak eta hainbat ekitalditan banatu beharreko gastuak).

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Gastos y pérdidas de ejercicios anteriores (679)a Gastos primer establecimiento (201) Aurreko ekitaldietako gastuak eta galerak (679) XXlehen hastapeneko gastuak (210)

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Ejemplos de propiedad industrial: marcas o signos distintivos de producción y de comercio, películas de cine, patentes de invención, nombres comerciales y rótulos de los establecimientos, dibujos industriales y dibujos artísticos. Jabetza industrialaren adibide batzuk: ekoizpeneko eta merkataritzako marka edo ikur bereizgarriak, zinemako filmak, asmaketa-patenteak, merkataritza-izenak eta establezimenduetako errotuluak, marrazki industrialak eta artistikoak.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Gastos de establecimiento. Hastapen-gastuak.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

También tienen la consideración de gastos de primer establecimiento los gastos de puesta en marcha cuya característica más significativa es su vinculación a los equipos productivos de la empresa. Halaber, lehen hastapeneko gastutzat hartzen dira jarduera martxan jartzean sortutakoak; horien ezaugarririk esanguratsuena da enpresaren ekipamendu produktiboarekin lotuta daudela.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Administrativo: Gastos primer establecimiento... Administraziokoak: lehen hastapenaren gastuak...

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Elektrizitatea eta elektronika (26)
Incluye las distintas modificaciones de la organización funcional para poder desarrollar proyectos específicos desde el principio hasta el fin, con la aparición del equipo de proyecto y el establecimiento de su relación con las unidades funcionales. Proiektu espezifikoak hasieratik amaierara garatu ahal izateko antolaketa funtzionalean egin beharreko aldaketak barne hartzen ditu; proiektu-taldea agertzen da eta hark unitate funtzionalekin izan beharreko harremana ezartzen da.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

El método de establecimiento de conexiones. Konexioak finkatzeko metodoa.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Instalaciones tijas delos establecimientos agrícolas yhortícolas sin riesgos especiales, donde se pueden hallar animales o que estén siluados al exterior, estando excluidos los locales habitables: Arrisku berezirik ez duten nekazaritza- eta baratze-establezimenduetako instalazio finkoak, animaliak izan ditzaketenak, edo kanpoaldean daudenak, lokal bizigarriak izan ezik:

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Enumeración de las actividades y establecimiento de las dependencias secuenciales entre las tareas mediante su vinculación. Jarduerak zenbakitzea eta eginkizunen arteko mendekotasun sekuentzialak finkatzea, eginkizunak uztartuta.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Centros de enseñanza, bibliotecas, establecimientos comerciales, residencias de estudiantes, gimnasios, salas de exposiciones, centros culturales, clubes sociales y deportivos Ikastetxeak, liburutegiak, saltokiak, ikasleen egoitzak, gimnasioak, erakusketa-aretoak, kultura-etxeak, gizarte- eta kirol-klubak.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Conjunto de normas que resultan de la comunicación, establecimiento, mantenimiento y cancelación entre los distintos dispositivos de una red o de un sistema. Sare edo sistema baten gailuen arteko komunikazioaren, establezimenduaren, mantentzearen eta baliogabetzearen emaitza diren arau multzoa.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Se ocupa de coordinar las comunicaciones mediante el establecimiento de comunicación, su mantenimiento y su finalización de una forma ordenada. Komunikazioak koordinatzeaz arduratzen da, eta horretarako komunikazioa modu ordenatuan ezarri, gorde eta amaituko du.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Diseño de políticas de seguridad en función de los análisis de riesgos y establecimiento de unas estrategias de contención y tratamiento de desastres. Arriskuen azterketaren araberako segurtasun-politikak diseinatzea eta hondamendien euste eta tratamendurako estrategiak finkatzea.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Mediante el establecimiento de toda una serie de derechos y las jerarquías de usuario, que limitan el acceso a datos sensibles mediante contraseñas. Erabiltzaileen eskubide eta hierarki multzoak ezarriz; horri esker isilpeko datuetarako sarbidea mugatzen da, pasahitzak jarrita.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Se considerarán como locales o emplazamientos mojados los establecimientos de baños, los cuartos de duchas o para uso colectivo, los lavaderos públicos, las cámaras frigoríficas, las fábricas de apresto, tintorerías, etc., así como las instalaciones a la intemperie. Hala, besteak beste, honako hauek joko ditugu lokal edo gune bustitzat: komunak, dutxa-gelak, edo erabilera publikoko garbitegi publikoak, hozkailuak, apresto fabrikak, tindategiak eta abar, baita atari zabaleko instalazioak ere.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Fabrikazio mekanikoa (2)
El establecimiento del Organigrama se efectuará en base a las funciones a cumplir y no en base a las personas que deben llevarlos a efecto Organigrama bete behar diren eginkizunen arabera eratuko da, eta ez eginkizun horiek gauzatu behar dituzten pertsonen arabera.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

entendida como el establecimiento de unos requisitos legales comunes para cada producto o tipo de producto en el ámbito europeo. Europako eremuan produktu edo produktu mota bakoitzerako lege-betekizun komunak ezartzean datza.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (9)
A través de los mecanismos la atribución de la vivienda familiar, la concesión de la custodia de los hijos y el establecimiento de un régimen provisional de prestación por alimentos. Mekanismoen bidez, familia-etxebizitzaren eskuduntza, haurren zaintza ematea eta elikadura-prestazioengatiko behin-behineko erregimena ezartzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Hoy día son un furor, no hay establecimiento que se precie que no tenga su propia tarjeta: Gaur egun arrakasta handia dute, eta ez dago txartel propiorik ez duen establezimendurik:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Uno de los hechos más destacados que sucede durante la primera infancia es el establecimiento de los primeros vínculos afectivos entre el niño y las personas que lo cuidan, generalmente y muy en particular, los padres y los educadores. Lehenengo haurtzaroan gertatzen den ekintzarik nabarmenetako bat dugu haurraren eta haurra zaintzen duten pertsonaren arteanbereziki, guraso eta hezitzaileen arteanezartzen diren lehenengo lotura afektiboak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Normalmente en época navideña suelen aparecer en el buzón de casa y en épocas no navideñas se pueden pedir a grandes establecimientos de juguetes. Normalean, Gabonetan, etxeko postontzian agertzen dira, eta beste urte-sasoietan, jostailu-saltoki handietan eska daitezke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En este sentido, Tous informó de que el Institut Català de Consum ha requisado 21.000 láser que se vendían en establecimientos como un juguete. Hori horrela, Tousen arabera, Institut Català de Consumek 21.000 laser erretiratu ditu, dendetan jostailu gisa saltzen zirenak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Este desarrollo tendrá un gran avance con el establecimiento de la lateralización y el predominio de la utilización de una parte del cuerpo sobre la otra y que se completará durante la adolescencia con el dominio y pleno desarrollo de su cuerpo y movimientos. Garapen horrek aurrerapen handia izango du lateralizazioa finkatzen denean eta gorputz-alde baten erabilera nagusitzen denean, eta nerabezaroan osatuko da, gorputza eta mugimenduak erabat garatzen eta kontrolatzen dituenean.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Asegurar un plan de cuidados coherente a través del establecimiento de unos objetivos. Helburu batzuk finkatuta, zaintza-plan koherentea bermatzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por otro lado, el mismo juego es el que influye de forma importante en el establecimiento de esas nuevas estructuras mentales. Bestalde, jolasak berak eragin handia du egitura mental berri horiek finkatzeko garaian.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En muchas ocasiones, yendo en el autobús, por la calle o sentados en algún establecimiento, Lidia me ha hecho el comentario Askotan, autobusean edo kalean goazenean, edo tabernaren batean eserita gaudenean, Lidiak

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (1)
El botón de establecimiento de un ciclo automático interrumpido es de color amarillo. Ziklo automatiko eten bat ezartzeko botoia horia da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Irudi pertsonala (10)
En algunos establecimientos existen preestufas o anteestufas, de forma similar a las termas romanas; se trata de unos compartimentos sucesivos con gradiente de calor, de tal forma que el cuerpo se va atemperando poco a poco y no resulta tan brusco el cambio de temperatura. Aurreberogailuak daude zenbait establezimendutan, Erromako termetan bezala. Elkarren ondoan daude zenbait konpartimendu eta bero-gradientea izaten dute; hala, gorputza pixkanaka girotzen da eta tenperatura-aldaketa ez da hain bat-batekoa.

Materiala: Elektroestetika

En otros países, como en Japón, los baños calientes y de vapor son muy populares, compartiendo los establecimientos públicos las personas sin distinción de edad o sexo. Beste zenbait herrialdetan, adibidez Japonian, oso ezagunak dira bainu beroak eta lurrun-bainuak, eta instalazio publikoak erabiltzen dituzte adin eta sexu guztietako pertsonek.

Materiala: Elektroestetika

Cada vez son más las personas que le dan este uso y cada vez son más los establecimientos balnearios que se adecuan a estas demandas, necesitando, por tanto, a personas expertas en este campo. Gero eta pertsona gehiagok erabiltzen du horrela, eta gero eta bainuetxe gehiago egokitzen ari da eskaera horietara. Horregatik, esparru horretako adituak behar dituzte.

Materiala: Elektroestetika

En la España beata y penitencial de este siglo no estaban bien vistos los baños; el siguiente fragmento poético de Fray Luis de Escobar, aparecido en el año 1545, se apoya en la prohibición que el rey Alfonso VI hizo de usar estos establecimientos en el siglo XI, fomentando la destrucción incluso de estas instalaciones. Mende horretako Espainia jainkozale eta zigorzalean bainuak ez zeuden ondo ikusiak: Alfontso VI.a erregeak gune horiek erabiltzeari buruzko debekua babestu zuen Frai Luis Escobarrekoak honako olerki honetan (1545ean argitaratua), eta instalazioak suntsitzea ere sustatu zuen.

Materiala: Elektroestetika

Pero la aceptación y aplicación al 100 por ciento de los criterios del cliente poco convencional, podría llevarnos a hacer nosotros mismos una pobre propaganda de nuestro establecimiento ante potenciales clientes. Baina oso konbentzionala ez den bezeroaren irizpideak guztiz eta erabat onartu eta aplikatuz gero, propaganda kaskarra egiten diogu geure establezimenduari bezero izan daitezkeenen aurrean.

Materiala: Elektroestetika

Es importante darse a conocer y que el cliente tenga información de las ventajas que ofrezca nuestro establecimiento. Garrantzitsua da nork bere burua ezagutzera ematea eta bezeroak gure establezimenduaren abantailen berri izatea.

Materiala: Elektroestetika

Resulta a veces decepcionante cuando vemos, en los establecimientos donde se vende alta cosmética, maravillosos productos tanto en colorido como en texturas presentados en lujosos estuches y que llevan incorporados su propia pincelería. Batzuetan etsigarriak izaten dira goi-mailako kosmetikoak saltzen dituzten dendetan izaten diren produktu batzuk: kolore eta testura bikainak izaten dituzte eta luxuzko kutxatiletan aurkezten dira, pintzel eta guzti.

Materiala: Elektroestetika

tiene una pendiente de establecimiento bastante lenta con un descenso muy brusco. ezarpen-piko nahiko mantsoa du eta oso bat-bateko jaitsiera.

Materiala: Elektroestetika

¿Le aconsejarías los mismos establecimientos que en el caso anterior? Aurreko kasuko bainuetxe berberak aholkatuko zenizkioke?

Materiala: Elektroestetika

La acomodación puede ser debida a que el tiempo de instauración de la intensidad máxima es demasiado largo (el impulso es menos eficaz a medida que su pendiente de establecimiento es menor, ver Graf. 2), o que la corriente fluye de forma continua, sin modulaciones o variaciones, durante períodos prolongados. Intentsitate maximoaren ezarpen-denbora luzeegia delako (pultsuak eraginkortasuna galtzen du bere ezarpen-malda txikiagoa den heinean; ikus 2. grafikoa) edo tarte luzeetan korrontea modu jarraituan, modulaziorik edo aldaketarik gabe, ateratzen delako sor daiteke egokitzea.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (1)
La medida del Ser Humano es el factor más decisivo en el establecimiento de escala. Gizakiaren neurria faktorerik erabakigarriena da eskala ezartzean.

Materiala: Irudia

Kimika (1)
Junto con estas medidas se prevé en un futuro no muy lejano el establecimiento de un canon de residuos especiales destinado a promover e incluso llegar a implantar la obligatoriedad en la selección de residuos en origen o a la limitación en el uso de ciertas sustancias como materias primas. Neurri horiez gain, etorkizun ez oso urrun batean hondakin berezien kanon bat ezartzeko aukera aurreikusten da, hondakinak jatorrian bereizten sustatzera —eta, zergatik ez, behartzera— zuzendua, edo gai jakin batzuk lehengai gisa erabiltzeko aukera mugatzera zuzendua.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (5)
El establecimiento de una plantación frutal supone en la mayoría de los casos una inversión cuantiosa; en consecuencia, la amortización posterior y la obtención de la rentabilidad dependen de la posibilidad de conseguir las cosechas grandes y de calidad. Fruta arbolen sail bat ezartzeak inbertsio handia egitea dakar gehienetan; ondorioz, gerora amortizatu ahal izateko eta errentagarritasuna lortzeko, funtsezkoa da uzta oparoak eta kalitatezkoak eskuratzea.

Materiala: Nekazaritza

Atendiendo a las normas básicas de aplicación de rotaciones y asociaciones que se estudiarán en la Unidad Didáctica de “Establecimiento de rotaciones, asociaciones policultivos”, aquí tenemos unos ejemplos de rotaciones y asociaciones para ser utilizados en los cultivos hortícolas: “Txandakako laborantza, asoziazioak eta polilaborantza ezartzea” izeneko Unitate Didaktikoan, txandakatzeak eta asoziazioak aplikatzeko oinarrizko arauak aztertuko ditugu. Arau horiek kontuan hartuta, hona hemen baratze laboreak hazteko erabiltzen diren txandakatze eta asoziazio adibide batzuk:

Materiala: Nekazaritza

Normativa de producción agrícola integrada relativa al establecimiento de las rotaciones, asociaciones y policultivos. Nekazaritzako ekoizpen integratuari buruzko araudia, txandakako laborantzaren, asoziazioen eta polilaborantzaren ezarpenari loturikoa.

Materiala: Nekazaritza

2.- Normativa de producción agrícola relativa al establecimiento de las rotaciones, 2.- Nekazaritzako ekoizpen integratuari buruzko araudia, txandakako laborantzaren, asoziazioen eta polilaborantzaren ezarpenari loturikoa.

Materiala: Nekazaritza

2.- Normativa de producción agrícola relativa al establecimiento de las rotaciones, asociaciones y policultivos. 2.- Nekazaritza ekoizpenari buruzko araudia, txandakako laborantzaren, asoziazioen eta polilaborantzaren ezarpenari loturikoa.

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (130)
la serie de acciones realizadas por uno o varios individuos sobre un grupo de personas con dos objetivos: el primero, desarrollar la comunicación, fomentar la vida social y la cultura en el seno de un establecimiento turístico, creando un ambiente idóneo y duradero, y el segundo, dinamizar y promover la economía de la empresa. pertsona batek edo gehiagok pertsona talde batengan bi helbururekin egindako ekintzak; hona bi helburu horiek: lehenengoa, komunikazioa garatzea eta bizitza soziala eta kultura bultzatzea establezimendu turistiko batean, giro egoki eta iraunkor bat sortuta; eta, bigarrena, enpresaren ekonomia dinamizatu eta sustatzea.

Materiala: Animazio turistikoa

lAumentar el tiempo que el turista pase dentro del establecimiento y por tanto consuma más. lTuristak establezimenduaren barruan denbora gehiago pasatzea, eta, beraz, gehiago kontsumitzea.

Materiala: Animazio turistikoa

lConseguir una buena publicidad basada en la experiencia del turista en el establecimiento. lPublizitate on bat lortzea turistak establezimenduan izandako esperientzian oinarrituta.

Materiala: Animazio turistikoa

Por todo ello, la animación turística surge como una necesidad para los establecimientos hoteleros de facilitar distintas funciones que son inherentes al turismo pero que sin un debido andamiaje en el que apoyarse pueden ser más difíciles de implementar. Horregatik guztiagatik, animazio turistikoa sortu da ostalaritzako establezimenduek beharra dutelako turismoari lotutako funtzioak eskaintzeko, baina beharrezko sostengu gabe zailagoa izan daitekeelako haiek eskaintzea.

Materiala: Animazio turistikoa

En el extremo contrario del espectro se encuentran los establecimientos que contratan animadores que se encargarán de realizar todas las tareas. Beste muturrean, lan guztiak egiten dituzten animatzaileak kontratatzen dituzten hotelak daude.

Materiala: Animazio turistikoa

Las ventajas para el establecimiento hostelero son tales como: Hauek dira ostalaritza-establezimenduarentzako abantailak:

Materiala: Animazio turistikoa

En ambos casos la contratación puede realizarla el establecimiento hostelero directamente o a través de una empresa, pero en el primero de los casos los animadores acaban formando parte de la plantilla del hotel, algo que no suele ocurrir en el segundo caso. Bi kasuetan, ostalaritza-establezimenduak zuzenean edota enpresa baten bidez kontrata ditzake animatzaileak; baina, lehenengo kasuan, animatzaileak hoteleko lantaldean sartu ohi dira azkenerako, eta, bigarren kasuan, ez.

Materiala: Animazio turistikoa

Este objetivo se extiende hasta el punto de que el turista percibirá la oferta del establecimiento hostelero vacacional, así como los resultados obtenidos, mejor que cualquiera de las ofertas de recreación en su lugar de residencia habitual o de vacaciones. Helburu hori zabaldu egiten da, eta turistak ikusiko du oporrak igaro dituen ostalaritza-establezimendua eta lortutako emaitzak hobeak direla bizi den tokiko eta oporretako beste edozein olgeta-eskaintza baino.

Materiala: Animazio turistikoa

Mejorar la comunicación con todos los actores que forman parte del interior y del entorno del establecimiento hostelero en su conjunto, entre departamentos, entre los huéspedes y entre el hotel y su entorno. Eta, halaber, ostalaritzako establezimendua osatzen duten egile guztiekiko (barrukoak eta ingurunekoak), sailen arteko, ostalarien arteko eta hotelaren eta ingurunearen arteko komunikazioa hobetzea.

Materiala: Animazio turistikoa

En este caso estamos hablando de unmarketingexperiencial, lo que se vende no es el producto (establecimiento hostelero) ni el destino turístico, sino los sentimientos que experimenta el consumidor como algo eminentemente distinto de lo que experimentaría en otro establecimiento de características similares del mismo destino turístico. Kasu honetan,marketinesperimentalaz ari gara: ez da saltzen produktua (ostalaritzako establezimendua) ezta helmuga turistikoa, baizik eta kontsumitzaileak bizi dituen sentimenduak, helmuga turistiko bereko eta antzeko ezaugarriekiko beste establezimendu batean izango lituzkeenekiko desberdinak.

Materiala: Animazio turistikoa

Instalatze eta mantentze lanak (10)
Un factor importante para una instalación es el establecimiento de la rutina de desescarches. Desizozte-errutinak ezartzea faktore garrantzitsua da instalazio baterako.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Las BIE sirven para proteger recintos, locales o establecimientos de escasa carga de fuego o que compartan la protección con algún otro sistema, como los rociadores de agua automáticos en lugares de mayor carga de fuego. SAHek su-karga urriko edo beste babes-sistemaren bat ere baduten –adibidez, ur-ihinztagailu automatikoak, su-karga handiagoa den lekuetan– esparruak, lokalak edo establezimenduak babesteko balio dute.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Elriesgo de incendio, según la ley 3/2010 de 18 de febrero sobre protección y seguridad en materia de incendios en establecimientos, actividades, infraestructuras y edificios (DOGC 10-03-2010), es el peligro de incendio que comporta un acontecimiento. Sute-arriskuagertaera batek sua sortzeko duen probabilitatea da, establezimenduetan, jardueretan, azpiegituretan eta eraikinetan izan daitezkeen suteen inguruko babesari eta segurtasunari buruzko otsailaren 18ko 3/2010 Legearen arabera.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Clasificación de los establecimientos industriales según el grado de riesgo intrínseco Industria-establezimenduen sailkapena, arrisku intrintsekoaren mailaren arabera

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Los establecimientos se clasifican en cinco tipos según el riesgo intrínseco: Establezimenduak bost motatakoak izan daitezke, arrisku intrintsekoa zein den:

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Para los establecimientos industriales que ocupen una nave adosada a una estructura compartida con las contiguas (que dispongan de una cubierta diferente) se admite que sean del tipo B, siempre que se pueda justificar técnicamente que la caída de la estructura no afectaría a las contiguas. Alboko nabeekin (beste estalki bat dutenekin) partekatzen duen egitura bati atxikitako nabe bat hartzen duten industria-establezimenduei dagokienez, onartzen da B motakoen barruan sartzea, betiere teknikoki justifika badaiteke egitura eroriz gero ez liekeela albokoei eragingo,

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Aunque en estos establecimientos haya algunas zonas cerradas, como lavabos o vestuarios, no se convertirán en establecimientos de tipo C. Establezimendu horietan toki itxi batzuk dauden arren (komunak edo aldagelak), ez dira C motako establezimendu bihurtuko.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

La figura 6.41 (apéndice 6, página 327) permite deducir el nivel de riesgo intrínseco del sector o área de incendio de un edificio industrial o de un conjunto de establecimientos industriales. 6.41 irudiari esker (6. eranskina, 327. orrialdea), industria-eraikin bateko edo industria-establezimendu multzo bateko sute-sektorearen edo sute-eremuaren arrisku-maila intrintsekoa lor daiteke.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Figura 6.37Establecimiento tipo D. 6.37 irudiaD motako establezimendua.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Figura 6.38Establecimiento tipo E. 6.38 irudiaE motako establezimendua.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Zehar-lerroa (36)
Internet: hay que recordar que se puede acceder gratuitamente a Internet en las bibliotecas públicas, servicios de información juvenil, algunas asociaciones o centros de orientación laboral o establecimientos de hostelería. Internet: gogoratu dohainik sar daitekeela Internetera liburutegi publikoetan, gazteentzako informazio-zerbitzuetan, erakunde edo lan-orientazioko zerbitzu batzuetan eta ostalaritzako establezimendu batzuetan.

Materiala: Sistemen integrazioa

e) Establecimiento de presupuesto. e) Aurrekontua egitea.

Materiala: Sistemen integrazioa

Establecimiento de indicadores y protocolos de evaluación en promoción del empleo Ebaluazio-adierazleak eta -protokoloak ezartzea enpleguaren sustapenean

Materiala: Sistemen integrazioa

En el establecimiento de los objetivos y metas, EO, S.L.U. considera los requisitos legales y de otro tipo, sus aspectos en la seguridad y salud significativos, sus opciones tecnológicas, sus requisitos financieros, operacionales y de negocio, así como las opiniones de las partes interesadas. Helburuak eta tarteko jomugak ezartzeko, EO SLUk honako hauek hartzen ditu kontuan: legezko eta beste mota batzuetako eskakizunak, segurtasuneko eta osasuneko alderdi garrantzitsuak, aukera teknologikoak, finantzaren, eragiketaren eta negozio-arloko eskakizunak, baita alderdi interesdunen iritziak ere.

Materiala: Sistemen integrazioa

Las directrices que guían el establecimiento y revisión de los objetivos son: Honako gidalerro hauek gidatzen dute helburuen ezarpena eta berrikuspena:

Materiala: Sistemen integrazioa

En los establecimientos militares se aplicará lo dispuesto en esta Ley con las particularidades previstas en su normativa específica. Establezimendu militarretan lege honetan ezarritakoa aplikatuko da, bere araudi espezifikoan aurreikusitako berezitasunekin.

Materiala: Sistemen integrazioa

Igualmente ocurrirá en los establecimientos penitenciarios. Gauza bera egingo da espetxeetan.

Materiala: Sistemen integrazioa

Contribuir, complementando la labor de la Agencia Europea para la Seguridad y la Salud en el Trabajo, a informar a las administraciones nacionales y a las organizaciones sindicales y patronales sobre las medidas comunitarias, a fin de facilitar su cooperación y promover los intercambios de experiencias y el establecimiento de códigos de buenas prácticas. Laneko Segurtasun eta Osasunerako Europako Agentziaren lana osatzeko, estatuetako administrazioei eta erakunde sindikalei eta enpresaburuen erakundeei Batasuneko neurriei buruzko informazioa ematen laguntzea, elkarlana errazteko eta esperientzien trukea eta jardunbide egokien kodeen ezarpena sustatzeko.

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También podrán tomar o sacar muestras de sustancias y materiales utilizados o manipulados en el establecimiento, realizar mediciones, obtener fotografías, vídeos, grabación de imágenes, levantar croquis y planos... siempre que se notifique al empresario o a su representante. Halaber, establezimenduan erabili edo manipulatzen diren substantzien eta materialen laginak hartu edo atera ahal izango dituzte, baita neurketak egin, argazkiak atera, bideoak egin, irudiak grabatu eta krokisak eta planoak egin ere, betiere enpresaburuari edo horren ordezkariari jakinarazten bazaio.

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También están responsabilizadas de la gestión unitaria de los centros y establecimientos del Servicio de Salud y de las prestaciones y programas sanitarios a desarrollar por ellos. Era berean, Osasun Zerbitzuko zentroen eta establezimenduen kudeaketa eta prestazio bateratuaz ez ezik, zentro eta establezimendu horiek prestatu behar dituzten osasun-programez ere arduratzen dira.

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Ostalaritza eta turismoa (152)
Las personas con este perfil profesional ejercerán su actividad tanto en grandes como en medianas y pequeñas empresas, principalmente del sector de hostelería y, en concreto, del subsector de restauración, pudiendo ejercer en los pequeños establecimientos, en muchas ocasiones, como propietarios y responsables de cocina simultáneamente. Profil profesional hori duten pertsonek enpresa handietan, ertainetan nahiz txikietan gauzatuko dute beren jarduera; batez ere, ostalaritza-sektorean, eta bereziki, sukaldaritzaren azpisektorean. Establezimendu txikietan, askotan, establezimenduaren jabe eta sukaldeko arduradun izango dira, aldi berean.

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Su actividad profesional se puede desarrollar en establecimientos de carácter privado o público, fundamentalmente cuando se ubica en el sector educativo, sanitario o de servicios sociales. Bestalde, pertsona horien jarduera establezimendu pribatuetan nahiz publikoetan gauzatu daiteke; sektore publikoari dagokionez, hezkuntza-arloan, osasunekoan edota gizarte-zerbitzuen arloan gauzatuko da funtsean.

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Determinar la fórmula o sistema de restauración (idea general, líneas de elaboración, tipo de servicio): establecimiento familiar, franquicia, salón de banquetes, etc. Sukaldaritza-formula edo -sistema zehaztea (ideia orokorra, elaborazio-irizpideak, zerbitzu mota): familiako establezimendua, frankizia, oturuntza-aretoa, etab.

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Determinar los días y periodos de cierre del establecimiento. Establezimendua zer egunetan eta alditan itxiko den zehaztea.

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Cálculo de la capacidad del establecimiento. Establezimenduaren edukiera kalkulatzea.

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Este tipo de cocinas normalmente están conectadas con empresas especializadas en la distribución de comidas a otros establecimientos de restauración social (comedores escolares, hospitales, etc.), a medios de transporte (aviones, trenes), o a cocinas satélites que pueden estar asociadas a una cadena empresarial. Sukalde mota hauek, normalean, lotuta daude sukaldaritza sozialeko beste establezimendu batzuetara (eskola-jangelak, ospitaleak, etab.), garraiobideetara (hegazkinak, trenak, etab.) edota enpresa-kate bati lotuta egon daitezkeen sukalde sateliteetara janaria banatzen espezializatutako enpresekin.

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Características de las instalaciones según tipo de establecimiento, sistema de producción y oferta gastronómica Instalazioen ezaugarriak, establezimendu motaren, ekoizpen-sistemaren eta eskaintza gastronomikoaren arabera

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Estos establecimientos presentan tres variantes diferentes de funcionamiento según las líneas de elaboración de comidas: Establezimendu horiek hiru funtzionamendu mota dituzte, janarien elaborazio-lerroen arabera:

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similar a la mayor parte de las cocinas de restaurantes y establecimientos de restauración directa. jatetxeetako eta zuzeneko sukaldaritzako establezimenduetako sukalde gehienetan erabiltzen den sistemaren antzekoa.

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C) Cocinas de establecimientos de dimensiones reducidas C) Neurri txikiko establezimenduetako sukaldeak

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