Emaitzak: 14

ES EU
Irudi pertsonala (1)
DESINFECCIÓN es la eliminación total o parcial de los microorganismos patógenos pero no necesariamente de sus esporas, ni de todos los virus. DESINFEKTATZEA da mikroorganismo patogenoak guztiz edo neurri batean hiltzea, baina ez dakar esporak halabeharrez hiltzea, ezta birus guztiak ere.

Materiala: Elektroestetika

Kimika (2)
La preparación del inóculo comienza con una muestra de esporas de una cepa microbiana. Inokuluaren prestaketa mikrobio-andui baten esporen lagin batekin hasten da.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Se activan las esporas de la cepa microbiana con agua y nutrientes en condiciones de temperaturas elevadas y se desarrollan las células del cultivo en una serie de placas de agar, tubos y matraces de ensayo en condiciones ambientales controladas, obteniéndose una suspensión densa. Mikrobio-anduiko esporak urarekin eta elikagaiekin aktibatzen dira tenperatura altuak erabiliz, eta hazkuntzako zelulak agar-plaka, hodi edo saiakuntza-matraze batzuetan garatzen dira ingurumen-baldintza kontrolatuetan; horrela, esekidura trinko bat lortzen da.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Ostalaritza eta turismoa (7)
Para operaciones de limpieza profunda, se suele utilizar vapor a altas presiones ya que es un procedimiento muy eficaz para eliminar microorganismos e incluso algunas esporas bacterianas. Garbiketa sakonak egiteko, lurruna erabil daiteke presio handian, oso prozedura eraginkorra baita mikroorganismoak eta zenbait bakterio-espora deuseztatzeko.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Estas sustancias no esterilizan ya que no destruyen esporas de microbios, pero reducen el número de microorganismos hasta un nivel que no es perjudicial para la salud ni para la calidad de los alimentos perecederos. Substantzia horiek ez dute esterilizatzen, ez baitituzte mikrobio-esporak suntsitzen; hala ere, mikroorganismoen kopurua hainbeste murrizten dute, gelditzen den kopuru hori ez baita kaltegarria ez osasunerako ez elikagai galkorren kalitaterako.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

utilizar productos químicos como los hipocloritos (lejías); poseen una actividad antimicrobiana muy amplia e incluso pueden llegar a actuar contra algunas esporas bacterianas. Zenbait produktu kimiko erabiltzea, hipokloritoak (lixibak), esaterako; mikrobio-kontrako eragin handia dute, eta zenbat bakterio-esporen kontra ere jardun dezakete.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Formadoras de esporas termorresistentes: Beroarekiko erresistentzia duten esporak sortzen dituztenak:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

No formadoras de esporas: Esporak sortzen ez dituztenak:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Durante la cocción y pasteurización se destruyen algunos microorganismos sensibles al calor y el almacenamiento a baja temperatura inhibe el desarrollo de las esporas que han sobrevivido al tratamiento térmico. Egosketa- eta pasteurizazio-prozesuan, beroak mikroorganismo batzuk suntsitzea eragiten du, eta gero, tenperatura baxuan biltegiratuz, tratamendu termikoaren ondoren bizirik iraun duten esporen garapena eragozten da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Consiste en elevar la temperatura mediante inyección de vapor hasta los +150 ºC durante uno o dos segundos, de esta forma se eliminan las bacterias y las esporas. Posteriormente, se somete el producto a un proceso de enfriamiento a temperaturas próximas a +4 ºC. Prozedura horretan, lehenik eta behin ur-lurruna injektatzen da, tenperatura +150 ºC-ra arte igo arte, eta produktua segundo batez edo bi segundoz edukitzen da tenperatura horren eraginpean. Horrela, bakterioak eta esporak suntsitzen dira. Gero, produktua hozten da, gutxi gorabehera +4 ºC-ko tenperaturan.

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