Emaitzak: 9

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (1)
Consisten en un staff de especialistas que, además detentan autoridad exclusivamente en la función particular de la que son expertos en toda la organización. Funtzio jakin batean adituak diren eta funtzio horretan soilik agintzen duten espezialisten staff-ari dagozkio.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Irudi pertsonala (2)
Ellos utilizaron fumigaciones (sobre una fuente de calor coloca-ban maderas, especias, frutos o resinas, dejando escaparsus aromas), sobre todo en los templos, y también los bálsamos y ungüentos que aplicaban sobre las pieles sanas o enfermas, según buscasen un efecto cosmético o tera-péutico, respectivamente. Lainoztatzeak erabiltzen zituzten (zurak, espeziak, fruituak eta erretxinak jartzen zituzten bero-iturri baten gainean, aromak aska zitzaten), batez ere tenpluetan; bestalde, larruazal osasuntsu edo gaixoetan baltsamu eta ukenduak aplikatzen zituzten, helburu kosmetikoekin ala terapeutikoekin, hurrenez hurren.

Materiala: Elektroestetika

Esta especia está muy solicitada desde el siglo XVI, tan-to en pastelería, como en la elaboración de vinos generosos, como en perfumería. XVI. mendetik eskaera handia izan du espezie horrek, bai gozogintzan, bai ardo oparoen ekoizpenean, bai lurringintzan.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (3)
A menor altitud , el las faldas del macizo montañoso central, las peculiaridades climáticas permiten el crecimiento de plantaciones de vainilla y otras especias, así como de interesantes jardines de variedades autóctonas, como el Jardín de Mascarín y Jardín de los perfumes. Altitude txikiagoan, erdialdeko mendigunearen hegaletan, berezitasun klimatikoek banilla eta beste hainbat espezia landatzea ahalbidetzen dute; bestalde, badira hango barietateekin osatutako lorategi interesgarriak, hala nola Mascarin Lorategia eta Lurrinen Lorategia.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Zanzíbar, una de las islas de la costa tanzana, y antiguo centro de especias del que emanan exóticas y perfumadas aguas de baños persas. Zanzibar, Tanzaniako kostaldeko uharteetako bat eta, antzina, espezia-zentroa; handik hedatzen dira bainu pertsiarren ur exotiko eta perfumatuak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

el Bazar de las Especias (Misir Carsisi), donde se puede adquirir a precios más asequibles que en el resto de Europa azafrán, miel, pistachos, gena, canela, orégano, curry, pimienta y todo tipo de especias y frutos secos. Espezieen Bazarra (Misir Carsisi). Han, azafraia, eztia, pistatxoak, henna, kanela, oreganoa, currya, piper-hautsa eta edozein espezie eta fruitu lehor erosi ahal izango ditugu Europako beste edozein tokitan baino merkeago.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Instalatze eta mantentze lanak (1)
En el agua, los malos olores y también los malos sabores se deben a los compuestos derivados del crecimiento biológico, actividades industriales, tratamientos químicos, o a la misma fontanería, pero la causa más común es la vegetación descompuesta. El cloro puede reaccionar con estos organismos causando malos olores; por ejemplo, el olor a «huevos podridos» es típico del sulfuro de hidrógeno, un gas muy corrosivo, que reaccionará con el hierro para formar un lodo negro de sulfuro de hierro. La presencia de algas verde-azuladas puede dar lugar a un olor a hierba, moho o especias. El olor a pescado, a moho o a tierra es debido a materia orgánica, generalmente inocua, que con frecuencia se encuentra en las fuentes de agua superficial. El olor a cloro es debido a una cloración excesiva. Uraren usain eta zapore txarraren eragileak izan daitezke hazkuntza biologikoaren ondorioz eratutako konposatuak, industria-jarduerak, tratamendu kimikoak eta, zenbait kasutan, instalazioa bera. Alabaina, landareen deskonposizioa da arrazoi ohikoena. Organismo horiek kloroarekin erreakzionatu eta usain txarrak sorrarazten dituzte. Esate baterako, hidrogeno ­sulfuroak arrautza ustelen antzeko usaina sorrarazten du (oso gas korrosiboa da, burdinarekin erreakzionatzen du, eta burdina sulfurozko lohi beltz bat eratzen). Alga urdin-berdeek belar-, lizun- edo espezia-usainak sorraraz ditzakete. Materia organikoak arrain-, lizun- edo lur-usainak eragin ditzake (sarritan agertzen da azaleko uretan, baina, oro har, ez da kaltegarria izaten). Gehiegizko kloratzeak, berriz, kloro usaina sorraraz dezake.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx