Emaitzak: 13

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (4)
Para garantizar el aporte mínimo diario de vitaminas y de minerales, es suficiente con tomar una ensalada variada de vegetales y otra de frutas frescas al día, incluso en forma de zumo. Eguneko gutxieneko bitamina eta mineralak eskuratzeko nahikoa da egunean barazki anitzeko eta fruta freskoko entsalada bana jatea, baita zuku moduan bada ere.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

el huevo frito, la ensalada, el churrasco. arrautza frijitua, entsalada, txurraskoa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Cuando la sangre de un ave cruda gotea en alimentos cocinados o en ensaladas Hegazti gordinaren odola jada prestatutako elikagaietan edo entsaladetan isurtzen denean

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Una ensalada variada. Askotariko entsalada.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ostalaritza eta turismoa (7)
Sopas de verduras o ensaladas como la “trempó”, anteceden a platos mas consistentes como el “escaldum “(guiso de pavo) o los arroces, siempre regados con vinos de la denominación de origen Benissalem (Mallorca). Barazki-zopak edo entsaladak, hala nolatrempóa, plater sendoagoen aurrekari izaten dira; azken horien artean daudeescalduma (indioilar-gisatua) eta arrozak, beti Binissalem (Mallorca) jatorri-izendapeneko ardoarekin bustiak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las elaboraciones culinarias son reflejo de la dualidad existente entre mar montaña, y entre el clima cálido de la costa y el riguroso del interior, así arroces de verduras, ollas gitanas (cocido de verduras), pisto huertano , caldero, ensaladas, langostinos del mar Menor, ajotomate (plato de pescado y tomate), encuentran su contrapunto en el gazpacho de Jumilla y Yecla, embutidos, platos de caza, migas de Alhama, longaniza imperial de Lorca, y el pebre (guiso a base de caldo de cordero). Jaki prestatuek mendiaren eta itsasoaren eta kostaldeko klima leunaren eta barnealdeko gogorraren dualtasuna islatzen dute: barazki-arrozak, ijito-eltzekariak (barazki-egoskariak), baratzeko pistoa, entsaladak, Mar Menorreko otarrainxkak; kontrapuntu gisa, Jumilla eta Yeclako gazpatxoa, hestebeteak, ehiza-platerak, Alhamako ogi-mamiak, Lorcako lukainka inperiala etapebrea (arkume-saldarekin egindako gisatua).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Condimentación (ejemplo ensaladas) Ontzeko (esaterako, entsaladak)

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Guarnición,en ensaladas, acompañando pastas, carnes,... Goarnizioetan, entsaladetan, pastekin batera, haragiekin...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Tambien se puede salar y curar obteniendo el jamon de pato, que se utiliza en ensaladas y canapes. Gazitu eta ondu ere egin daiteke, ahate-urdaiazpikoa lortzeko. Ahate-urdaiazpikoa entsaladetan eta kanapeetan erabiltzen da.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Bouquet de verduras en ensalada: Barazki-bouqueta entsaladan:

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Guarnición,en ensaladas, acompañando pastas, carnes,... Goarnizioetan, entsaladetan, pastekin batera, haragiekin...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak