Emaitzak: 4

ES EU
Zurgintza, altzarigintza eta kortxoa (4)
Nótese cómo el trabado de los dientes deja camino para que la hoja corra fácilmente. Hortzen entramari esker, erraz asko egin dezake atzera-aurrera xaflak.

Materiala: Egurraren teknologia

Si se invierten, el filo de los dientes, sometidos a la acción del triscador, se desgasta de nuevo y queda oblicuo, y en una posición poco apta para cortar. Alderantziz egiten badugu, hortzen ahoa higatu egiten da berriz, entrama ateratzekoaren eraginez, eta zeihar gelditzen da, mozteko jarrera desegokian.

Materiala: Egurraren teknologia

Los dientes en el serrucho de tronzar, se liman con un ángulo de 30 a 60 grados (fig. 201), y se traban aproximadamente hasta la mitad del grueso de la hoja. Trontzatzeko zerrotearen hortzak karrakatzeko, 30 eta 60 gradu arteko angelua eratu behar da (ikusi 201. irudia), eta xaflaren lodieraren erdialdera arte atera behar da entrama.

Materiala: Egurraren teknologia

Para afilar sierras y serruchos necesitaremos: una prensa o tenaza, limas planas y triangulares, y triscadores. Hauek behar ditugu zerrak eta zerroteak zorrozteko: prentsa edo kurrikak, lima lauak eta triangelu-formakoak eta entrama ateratzekoak.

Materiala: Egurraren teknologia