Emaitzak: 142

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Elektrizitatea eta elektronika (7)
Consiste en un depósito que almacena agua para el enfriamiento de objetos que provienen de otra fase de la cadena de producción. Ekoizpen-kateko beste fase batetik datozen objektuak hozteko ura duen andela da.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Enfriamiento mediante ventilador movido por motor trifásico, accionado por variador de frecuencia. Haizagailu bidez hozten da. Maiztasun-erregulagailuak eragiten dion motor trifasikoak higiarazten du haizagailua.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

pre-calentamiento, cocción y enfriamiento (Fig. 1.5) aurreberoketa, erreketa eta hoztea (1.5. irudia)

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

La temperatura deseada en la zona de precalen-tamiento se consigue haciendo circular una corriente de aire caliente mayor o menor desde la zona de enfriamiento, regulando la velocidad del ventilador de salida. Aurreberoketagunean nahi den tenperatura lortzeko, hoztegunetik aire-korronte beroagoa edo epelagoa higiarazten da, irteera-haizagailuaren abiadura erregulatuta.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

A un módulo de entradas analógicas se conectan los sensores que tomarán medidas de las temperaturas del vapor, del proceso, del agua de enfriamiento y otras si fuera preciso. Sentsoreak sarrera analogikoak dituen modulu bati konektatzen zaizkio. Sentsore horiek lurrunaren, prozesuaren, hozteko uraren eta beste batzuen (beharrezkoa bada) tenperaturak hartuko dituzte.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Finalmente, para el enfriamiento se utiliza otra válvula todo/nada controlada por una salida digital. Azkenik, hozteko, irteera digital batek kontrolatzen duen guztia/ezer ez motako beste balbula bat erabiltzen da.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Enfriamiento mediante ventilador movido por motor monofásico de 220 V AC. Haizagailu bidez hozten da; haizagailua 220 V AC-ko motor monofasikoak higiarazten du.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (6)
En su interior posee un agujero de paso de sección muy reducida por donde circula el fluido frigorífico; a la salida de la estrangulación el fluido sufre una expansión y, por tanto, desciende la presión a la vez que sufre un enfriamiento considerable. Barruan igarotzeko zulo bat dauka, sekzio oso txikia du eta hortik higitzen da fluido frigorifikoa; estugunetik irtetean fluidoa espantsionatu egiten da, eta, hortaz, presioa jaisteaz gain, nabarmen hozten da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Al mismo tiempo, durante el enfriamiento del aire, la humedad que se libera se precipita en forma de agua líquida que es canalizada al exterior del vehículo. Era berean, airea hozten den bitartean, askatzen den hezetasuna ur likido gisa hauspeatzen da eta ibilgailuaren kanpoaldera bideratzen da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

La proporción de líquido y gas depende del grado de enfriamiento. Likidoaren eta gasaren arteko proportzioa hozte-mailaren araberakoa da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

¿Qué entendemos por enfriamiento? Zer da hoztea?

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

actúa principalmente por enfriamiento debido a su gran calor específico, absorbe 1 kcal/kg. hoztuz jokatzen du nagusiki, haren bero espezifiko handia dela eta, 1 kcal/kg xurgatzen baitu.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Enfriamiento: Hoztea:

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Irudi pertsonala (4)
Para prevenir esta sensación térmica se puede usar algún método de enfriamiento de la piel (aplicación de gel, sprays criogénicos, corrientes de aire frío, refrigeración por contacto, etc.) con lo que se disminuye en gran medida la sensación dolorosa a la vez que se disminuye la temperatura de la piel, minimizando así el riesgo de quemadura. Sentsazio termiko hori arintzeko, larruazala hozteko metodoren bat erabil dezakegu (gel bat, spray kriogenikoak, aire hotzeko korronteak, kontaktu bidezko hoztea…); min-sentsazioa asko arinduko dugu horrela, larruazalaren tenperatura jaitsaraziko dugu, eta erredura-arriskua minimizatu.

Materiala: Elektroestetika

la velocidad de fusión es mayor, pero también es mayor la velocidad de enfriamiento de la cera hasta alcanzar el punto óptimo de aplicación. fusio-abiadura handiagoa da, baina, era berean, argizariaren tenperatura azkarrago jaisten da aplikazio-puntu egokiraino.

Materiala: Elektroestetika

Habitualmente se utilizan en forma de "Cold-Pack" (paquete frío), que no es otra cosa que un recipiente de plástico flexible, que permite una manipulación fácil tanto para su aplicación como para su enfriamiento que se puede realizar en la nevera o congelador. Cold-pack(hotz-poltsa) deitzen zaie; plastiko malguko poltsak dira, hozkailuan edo izozkailuan hozten dira, eta erabiltzen errazak dira.

Materiala: Elektroestetika

Afecciones debidas a enfriamientos: gripe, catarro, resfriado, asma. Hoztearen ondoriozko gaitzak (esaterako, gripea, katarroa, hotzeria eta asma).

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (3)
La eliminación de las burbujas que se pudieran originar durante el enfriamiento del motor. Motorra hoztean sortzen diren burbuilen ezabatzea.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

El enfriamiento del aire después de salir del compresor tiene ventajas evidentes, ya que incrementa el rendimiento energético y reduce considerablemente el desgaste del motor. Abantaila nabarmenak ditu konpresoretik irtetean airea hozteak: areagotu egiten du energia-errendimendua, eta asko murrizten motorraren higadura.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Dicho aumento de rendimiento es debido a que el enfriamiento de la mezcla hace que esta sea más densa, así entra más cantidad en el cilindro, para el mismo volumen, y produce una mayor potencia. Nahastea, hoztean, dentsoago bihurtzen da, eta horrek eragiten du errendimenduaren areagotzea: bolumen berarentzako, kantitate handiagoa sartzen da zilindroan, eta potentzia handiagoa sortzen du.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Kimika (2)
El vidrio fundido antes de su enfriamiento se vierte en moldes o se prensa en matrices, obteniéndose así los objetos de vidrio moldeado: botellas, vasos, vidrio de ventana, etc. Beira urtua hoztu aurretik molde batzuetara isurtzen da, edo matrize batzuetan prentsatzen da. Hala, beira moldeatuko objektuak lortzen dira: botilak, edalontziak, leihoetako beira, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

errores inherentes al desarrollo del experimento: sólo se ha tenido en cuenta el enfriamiento del agua y no el de la propia disolución, incertidumbre en la medida de temperatura y de la masa, etc. Esperimentuaren garapenaren berezko erroreak: ura hozten dela hartu da bakarrik kontuan, eta ez disoluzioa bera hozten dela; tenperaturaren eta masaren neurria ez da zehatza, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Fabrikazio mekanikoa (33)
Pasados unos segundos se retira el hierro y se espera hasta su total enfriamiento. Segundo batzuk igaro ondoren, burdina ateratzen da eta guztiz hoztu arte itxoiten da.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Si el enfriamiento se realiza a velocidades más rápidas, este gráfico no nos aporta la suficiente información sobre las transformaciones que sufre el material. Materiala abiadura handiagoetan hozten bada, grafiko honek ez digu materialak izaten dituen transformazioei buruzko nahiko informazio ematen.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Según lo dicho, el resultado final del material dependerá, en gran medida, de la velocidad de enfriamiento. Horrenbestez, materialaren azken emaitza, neurri handi batean, hozte-abiaduraren mende dago.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Un enfriamiento lento será aquel en el que el gradiente de temperatura sea inferior a 50ºC/seg. Hozte motelean, tenperatura-gradientea 50 ºC/seg-tik beherakoa da.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Para lograr estos enfriamientos se puede introducir el elemento dentro de sales o dejarlo simplemente al aire. Hozte horiek lortzeko, elementua gatzetan sar daiteke, edo airean utzi.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Normalmente el enfriamiento se realiza con agua, aceite o agua con sales. Hozte-prozesua, normalean, urez, olioz edo gatzdun urez egiten da.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Si superponemos las curvas que indican la velocidad de enfriamiento del cuerpo sobre el diagrama TTT y observamos donde cortan las curvas de transformación, podemos determinar el producto final. Gorputzaren hozte-abiadura adierazten duten kurbak eta TTT diagrama gainjartzen baditugu, eta transformazio-kurbak non ebakitzen diren behatzen badugu, azken produktua zehaztu dezakegu.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Todas las velocidades de enfriamiento superiores a ella también generarán martensita. Abiadura hori baino handiagoak diren hozte-abiadura guztiek ere martensita sortuko dute.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

En este estado se podrá someter al acero a un enfriamiento lento, para obtener los constituyentes estables estudiados en el diagrama Fe-C, o a un enfriamiento rápido, para generar constituyentes que se encuentran en un equilibrio aparente, pero que pueden cambiar a un estado más estable. Egoera horretan, altzairua pixkanaka hoztu daiteke, Fe-C diagraman aztertutako osagai egonkorrak lortzeko; edo bat-batean hoztu daiteke, itxurazko orekan dauden baina egoera egonkorrago batera alda daitezkeen osagaiak sortzeko.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

La temperatura empleada será superior a Ac1, seguido de un enfriamiento a una velocidad muy lenta, (aproximadamente 0,5ºC/min.) (fig. 22a) Ac1 baino tenperatura altuagoa erabiltzen da, eta, ondoren, oso abiadura motelean hozten da (0,5 ºC/min gutxi gorabehera) (22ª irudia).

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Animazio turistikoa (1)
La técnica de extinción adecuada es el enfriamiento y, por tanto, el agua es el mejor agente. Su mota hori itzaltzeko teknikarik egokiena hoztea denez, ura da itzaltzeko agenterik onena.

Materiala: Animazio turistikoa

Instalatze eta mantentze lanak (19)
La temperatura de un sistema disminuye 27oF durante un proceso de enfriamiento. Sistema baten tenperatura 27oF jaitsi da hozte-prozesu batean.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Están compuestos por módulos diferentes para el enfriamiento, la calefacción, la humidificación, la mezcla, la entrada y la impulsión. Zenbait modulu dituzte, airea hozteko, berotzeko, hezetzeko, nahasteko, sartzeko eta bulkatzeko.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

A continuación, se analiza el calentamiento y el enfriamiento del aire. Jarraian, airearen berotzea eta hoztea aztertzen dira.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Calentamiento y enfriamiento a humedad constante Berotzea eta hoztea hezetasun konstantean

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Se llamacalentamiento sensibleoenfriamiento sensible. Etaberotze sentikoredohozte sentikordeitzen zaio.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

En cambio, en el enfriamiento sensible se ventila el local y, en algunos casos, se utilizan ventiladores. Aitzitik, hozte sentikorrean, lokala aireztatu egiten da eta, kasu batzuetan, haizagailuak erabiltzen dira.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Finalmente, se aplica el diagrama a la resolución de procesos de acondicionamiento de aire, tales como su calentamiento o enfriamiento a humedad constante, la humidificación adiabática, la humidificación añadiendo o quitando calor o la deshumidificación por enfriamiento. Azkenik, airea egokitzeko prozesuen ebazpenari aplikatzen zaio diagrama. Prozesuak hauek izan daitezke, besteak beste: berotzea edo hoztea hezetasun konstantean, hezetze adiabatikoa, hezetasuna beroa gehituz edo kenduz eta hezetasuna hotzaren bidez kentzea.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ya en época romana se construyeron pozos de hielo en las zonas sombrías de las montañas con el objetivo de preservar la nieve del invierno para la conservación o enfriamiento de los alimentos en verano. Erromatarren garaian izotz-putzuak eraiki ziren mendietako eremu ospeletan, neguko elurra gordetzeko helburuarekin, gero, udan, elikagaiak kontserbatzeko edo hozteko.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Se pueden distinguir tres zonas en el condensador: de enfriamiento, de condensación y de subenfriamiento. Kondentsadorean hiru gune bereiz daitezke: hozte-gunea, kondentsazio-gunea eta superhozte-gunea.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

En la zona de enfriamiento los vapores de refrigerante se enfrían hasta la temperatura de saturación eliminando el calor sensible. Hozte-gunean, hozgarri-lurruna asetasun-tenperaturaraino hozten da bero sentikorra ezabatuz.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (20)
No se aplican operaciones de enfriamiento rápido. Ez da aplikatzen janaria azkar hozteko jarduerarik.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En el cuadro anterior se muestran los principales sectores de trabajo que comprenden las zonas o ambientes fríos, pero pueden existir otros emplazamientos según los distintos sistemas productivos como las zonas de acondicionamiento, descongelación, enfriamiento rápido o de almacenamiento de las elaboraciones antes de la distribución (todas ellas en restauración diferida en cadena fría). Aurreko taulan, eremu edo ingurune hotzetan egoten diren sektore nagusiak azaldu dira, baina beste leku batzuk ere izan daitezke, ekoizpen-sistemaren arabera; adibidez: janaria prestatzeko eremuak, desizoztekoak, bizkor hoztekoak edota, banatu aurretik, elaborazioak gordetzekoak (guztiak ere kate hotzeko sukaldaritza geroratuan).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Preparaciones semielaboradas o intermedias y elaboradas en la zona de cocción (previo enfriamiento). Prestakin erdilanduak edo tartekoak, eta egosketa-eremuan elaboratutakoak (aurretiaz hoztuta).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

9.2.2. Protocolos de control, vigilancia y análisis de peligros durante las fases de: preparación o preelaboración de alimentos, elaboración de productos culinarios fríos, cocción y enfriamiento de platos 9.2.2. Hainbat fasetan, arriskuak kontrolatzeko, zaintzeko eta aztertzeko protokoloak: elikagaiak prestatzean edo aurretiaz elaboratzean, sukaldaritza-produktu hotzak elaboratzean, eta platerak egostean eta hoztean

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Los peligros que se derivan en la preparación o preelaboración de alimentos, en la elaboración de productos culinarios, en la cocción y en el enfriamiento de elaboraciones se controlan y vigilan mediante el manejo correcto de las temperaturas de preparación y enfriamiento, en frío, y de elaboración y cocción, en caliente. Elikagaiak prestatzean edo aurretiaz elaboratzean, sukaldaritza-produktuak elaboratzean, egosketak egitean eta elaborazioak hoztean sor daitezkeen arriskuak tenperatura egokiak erabiliz kontrolatzen eta zaintzen dira: prestaketa- eta hozte-tenperaturak sistema hotzean, eta elaborazio- eta egosketa-tenperaturak, sistema beroan.

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Cocción y enfriamiento de platos Platerak egostea eta hoztea

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Peligros y medidas de control y prevención en la cocción y enfriamiento de platos Platerak egostean eta hoztean izan daitezkeen arriskuak, eta arrisku horien kontrol- eta prebentzio-neurriak

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Proliferación microbiana por lento enfriamiento de alimentos cocinados. Mikrobioak ugaritzea, prestatutako elikagaiak motel-motel hozteagatik.

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Gestión del sistema de control de peligros del proceso: cocción y enfriamiento de platos Prozesuko arriskuak kontrolatzeko sistemaren kudeaketa: platerak egostea eta hoztea

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Proliferación microbiana por lento enfriamiento de elaboraciones. Mikrobioak ugaritzea, elaborazioak motel hozteagatik.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx