Emaitzak: 202

ES EU
Administrazioa eta kudeaketa (1)
Controlar la elaboración de los recibos de salarios. Soldaten ordainagirien elaborazioa kontrolatzea.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Nekazaritza (2)
El cultivo de Vitis vinifera en zonas filoxeradas, utilizando patrones o portainjertos resistentes a la filoxera, es por hoy el único camino existente, definitivo y seguro para la obtención de calidad, conservando las características propias de las viníferas injertadas, la mayoría de las veces tradicionales en cada región, apropiadas a unas determinadas elaboraciones o a consumo directo. Gaur egun, ingurune filoxeratuetan Vitis viniferaren laborantza egiteko dagoen bide bakarra, behin betikoa eta segurua, hauxe da: filoxerarekiko erresistenteak diren txertaka edo mentagaiak erabiltzea; horrelaxe baino ez dugu kalitatea lortuko eta txertatutako biniferoen berezko ezaugarriak gordeko, jakinik gehientsuenak eskualde bakoitzean tradizionalak izateaz gain, elaborazio jakin batzuetarako edo zuzeneko kontsumorako egokiak direla.

Materiala: Nekazaritza

La producción agroalimentaria integrada está regulada por una normativa europea 91/14/CEE que establece las exigencias de producción y elaboración de los alimentos, así como los requisitos para la inspección, certificación y etiquetado. Nekazaritza eta elikadura produkzio integratua Europako 91/14/EEE araudiak erregulatzen du. Araudi horretan, elikagaien ekoizpena eta elaborazioa ez ezik, ikuskapen, ziurtapen eta etiketatze baldintzak ere xedatzen dira.

Materiala: Nekazaritza

Elektrizitatea eta elektronika (13)
Elaboración y emisión de mensajes 42 Mezuen elaborazioa eta igorpena 42

Materiala: Komunikazio alternatiboa

La denominación detrastornos de procesamiento del lenguajeengloba todas las patologías en que la comprensión y/o la elaboración de la respuesta están afectadas. Hizkuntzaren prozesamenduko nahasmenduakizen horren barruan, mezuaren ulermenean eta/edo erantzunaren elaborazioan eragina duten patologia guztiak sartzen dira.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Elaboración y emisión de mensajes. Mezuen elaborazioa eta igorpena.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Elaboración y emisión de mensajes Mezuen elaborazioa eta igorpena

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Hemos visto que las dificultades derivan de diversos factores como el ambiental, o el fisiológico o de los procesos que influyen en la percepción, comprensión y elaboración de la respuesta o emisión del mensaje. Ikusi dugu zailtasunak hainbat faktoreren ondorio direla, hala nola, ingurumenekoak, fisiologikoak edo mezuaren pertzepzioan, ulermenean, erantzunaren elaborazioan edo haren igorpenean eragina duten prozesuenak.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

En la comunicación con personas que tienen su capacidad comunicativa disminuida, la elaboración e interpretación de los mensajes es crucial. Komunikatzeko ahalmena murriztuta duten pertsonekiko komunikazioan, erabakigarriak dira mezuaren elaborazioa eta interpretazioa.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Es capaz de mantener una conversación con un adulto o con otro niño de manera coherente utilizando construcciones más elaboradas. Heldu batekin edo beste haur batekin hizketan jarduteko kapaz da, koherentziaz eta elaborazio handiagoko eraikuntzak erabiliz.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Personas con dificultades en diferentes áreas, especialmente en la elaboración del lenguaje pero también para mantener interacciones comunicativas. Hainbat arlotan zailtasunak dituzten pertsonak, bereziki hizkuntzaren elaborazioan, baina baita komunikazioko eragin-trukeak mantentzeko ere.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

En ambos casos presentan dificultades para llevar a cabo una elaboración oral consistente y para mantener una interacción sostenida. Bi kasuetan zailtasunak izaten dituzte ahozko elaborazio osatua gauzatzeko eta eragin-truke iraunkorra izateko.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Dada esta simplicidad, su uso será recomendable a personas con limitaciones importantes en áreas comunicativas básicas, especialmente en la comprensión o elaboración del mensaje. Sinpletasun hori kontuan hartuta, gomendagarria da oinarrizko komunikazio-eremuetan –ulermenean edo mezuaren elaborazioan, bereziki– gabezia garrantzitsuak dituzten pertsonentzat.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Irudia eta soinua (1)
Nazioarteko eta Europako erakundeen web-orrietan, bilatu zer-nolako estandarrak egiten dituzten, elaborazioari eta helburuei dagokienez. Egin estandarrak konparatzeko zerrenda bat. Busca en las páginas web de diferentes organismos internacionales y europeos el tipo de estándares que elaboran en cuanto a áreas de elaboración y objetivos. Establece una relación comparativa entre ellos.

Materiala: Medios_tecnicos_audiovisuales_guztia_2.txt.tmx

Ostalaritza eta turismoa (181)
Las cocinas satélites suelen ser cocinas terminales que normalmente están vinculadas a una cocina central que suministra las elaboraciones en línea fría. Sukalde sateliteak sukalde terminalak izan ohi dira, eta askotan, elaborazioak lerro hotzean hornitzen dituen sukalde zentral batekin lotuta egoten dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El diseño ha de garantizar las condiciones de temperatura idóneas de las elaboraciones hasta el momento de su consumo para que eviten la proliferación de gérmenes patógenos. Diseinuak elaborazioen tenperatura-baldintza egokiak bermatu behar ditu, prestatzen diren unetik kontsumitzen diren unera arte, germen patogenoak ugaldu ez daitezen.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

No se realizan operaciones de mantenimiento de elaboraciones en caliente. Ez da elaborazioak berotan edukitzeko jarduerarik egiten.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Incorrecta regeneración de las elaboraciones previamente cocinadas. Aurrez prestatutako elaborazioak behar bezala ez berroneratzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Las zonas o ambientes fríos comprenden aquellos emplazamientos destinados a la preelaboración de materia prima o realización de elaboraciones (cuartos fríos de preelaboración y transformación respectivamente) y las zonas de almacenamiento y conservación en refrigeración y congelación de alimentos cuyas temperaturas ambientales pueden oscilar entre +10 ºC y +18 ºC. Eremu edo ingurune hotzen baitan sartzen dira lehengaiak aurretiaz elaboratzeko edo elaborazioak egiteko erabiltzen diren lekuak (aurretiaz elaboratzeko eta eraldatzeko gela hotzak, hurrenez hurren), bai eta elikagaiak hotzean eta izoztuta gordetzeko eta kontserbatzeko eremuak ere; leku horietan, +10 ºC-tik +18 ºC-ra arteko tenperaturak izan ohi dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Presentaciones finales, elaboraciones frías. Aurkezpenerako, azken ukituak emateko eta elaborazio hotzak egiteko lekuak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En el cuadro anterior se muestran los principales sectores de trabajo que comprenden las zonas o ambientes fríos, pero pueden existir otros emplazamientos según los distintos sistemas productivos como las zonas de acondicionamiento, descongelación, enfriamiento rápido o de almacenamiento de las elaboraciones antes de la distribución (todas ellas en restauración diferida en cadena fría). Aurreko taulan, eremu edo ingurune hotzetan egoten diren sektore nagusiak azaldu dira, baina beste leku batzuk ere izan daitezke, ekoizpen-sistemaren arabera; adibidez: janaria prestatzeko eremuak, desizoztekoak, bizkor hoztekoak edota, banatu aurretik, elaborazioak gordetzekoak (guztiak ere kate hotzeko sukaldaritza geroratuan).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

7- Señalar destinos distintos de las elaboraciones culinarias con respecto a los diferentes sistemas de restauración: directo y diferido. 7- Adierazi sukaldaritzako elaborazioek zer helmuga izan ditzaketen bi sukaldaritza-sistema hauetan: zuzenekoa eta geroratua.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Inmediata y perpendicular a las zonas destinadas al emplatado y acabado de las elaboraciones calientes. Janaria platerean jartzeko eta elaborazio beroei akabera emateko eremuen ondoan egongo da, haiekiko elkarzut.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Inmediata al cuarto frío de transformación o a las cámaras de mantenimiento de las elaboraciones frías terminadas. Eraldaketarako gela hotzaren edota elaborazio burutuak hotzean edukitzeko ganberen ondoan egongo da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx