Cocciones rápidas de materias primas o semielaborados: fritura, emparrillado.
Lehengaien edo janari erdilanduen egosketa bizkorrak egitea: frijiketak, parrilan erretzeak.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
No existe una protección real de las características nutricionales, que pueden perderse por manipulaciones y cocciones incorrectas.
Ez dira benetan zaintzen nutrizio-ezaugarriak; izan ere, manipulazio edo egosketa ezegokien ondorioz, galdu egin daitezke ezaugarri horiek.
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Se realiza una producción con cocciones tradicionales, adaptando las recetas a este tipo de sistema productivo.
Ekoizpena egosketa tradizionaletan oinarritzen da, eta errezetak ekoizpen-sistema horri egokitzen zaizkio.
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En el caso de cocinas centrales, las cocinas satélites deben contar, además de los equipamientos de retermalización, con los materiales que permiten las cocciones rápidas.
Sukalde zentralei dagokienez, sukalde sateliteetan egosketa bizkorrak egin ahal izateko materialak izan behar dituzte, birtermalizaziorako ekipamenduez gain.
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Los peligros que se derivan en la preparación o preelaboración de alimentos, en la elaboración de productos culinarios, en la cocción y en el enfriamiento de elaboraciones se controlan y vigilan mediante el manejo correcto de las temperaturas de preparación y enfriamiento, en frío, y de elaboración y cocción, en caliente.
Elikagaiak prestatzean edo aurretiaz elaboratzean, sukaldaritza-produktuak elaboratzean, egosketak egitean eta elaborazioak hoztean sor daitezkeen arriskuak tenperatura egokiak erabiliz kontrolatzen eta zaintzen dira: prestaketa- eta hozte-tenperaturak sistema hotzean, eta elaborazio- eta egosketa-tenperaturak, sistema beroan.
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En lenguaje gastronómico, esta creación por asociación podría denominarse: Secreto ibérico en dos cocciones sobre carpaccio de oronjas confitadas en grasa de jamón con espaguetis de espárragos y pesto de tomates secos.
Gastronomiako hizkera erabiliz, izendapen hau izan dezake asoziazio bidez sortutako elaborazio horrek: iberiar sekretua bi egosketetan, urdaiazpiko gantzetan konfitatutako kuletozko carpaccioaren gain, zainzuri-espagetiekin eta tomate lehorren pestoarekin.
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El uso del abatidor de temperatura va unido al uso de la envasadora al vacío, ya que son dos equipamientos afines necesarios para un completo proceso de cocción/conservación.
Tenperatura-jaisgailua hutsean ontziratzeko makinarekin batera erabili ohi da; izan ere, bi ekipamendu horiek bateragarriak dira, eta beharrezkoak, egosketa- edota kontserbazio-prozesua egoki burutzeko.
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Se aplican cocciones tradicionales, con lo que se preservan las características organolépticas pero no así las nutricionales, que pueden perderse por manipulaciones y cocciones incorrectas.
Egosketa tradizionalak erabiltzen dira, eta hala, ezaugarri organoleptikoei eusten zaie, baina ez nutrizio-ezaugarriei; azken horiek, hain zuzen, galdu egin daitezke, manipulazio edo egosketa ezegokiengatik.
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La cocción al vacío resalta las características organolépticas de los alimentos que conforman los platos, existe una mejora de la digestibilidad al poder cocinar con poca grasa, se conservan mejor los nutrientes que en los otros tipos de cocciones al no existir una oxidación de los mismos y se aumentan las condiciones higiénicas de los alimentos al recibir éstos poca manipulación y permanecer al vacío, es decir, en ausencia de aire.
Hutsean egosteak zenbait alderdi onuragarri ditu: platerak osatzen dituzten elikagaien ezaugarri organoleptikoak nabarmentzen dira; janariak hobeto digeritzen dira, gantz gutxirekin presta baitaitezke; mantenugaiak hobeto kontserbatzen dira beste egosketa mota batzuetan baino, ez baitira oxidatzen; eta elikagaien higiene-baldintzak oso onak dira, gutxi manipulatzen direlako eta hutsean daudelako, airerik gabeko ingurune batean.
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Los resultados son muy buenos gracias a la posibilidad de programar los cambios de temperaturas a lo largo del proceso de cocción y dejar guardados éstos en la memoria del propio horno (trazabilidad en la cocción).
Oso emaitza onak lortzen dira. Izan ere, aukera dago prozesuan zehar tenperatura-aldaketak programatzeko eta labearen memorian gordetzeko (trazabilitatea egosketan).
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