Emaitzak: 46

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
La más frecuente es la deshidratación aguda. Arazorik zabalduena deshidratazio akutua izaten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El tratamiento básico y fundamental es prevenir la deshidratación. Deshidratazioa prebenitzea da oinarrizko eta funtsezko tratamendua.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (37)
Las agresiones ambientales (radiaciones solares, calor, frío, humedad, etc.) y químicas (jabones, detergentes, etc.) provocan la deshidratación de la epidermis, la deslipidación de la emulsión epicutánea y los trastornos pigmentarios de origen actínico. Ingurumen-erasoek (eguzki-erradiazioak, beroa, hotza, hezetasuna, etab.) eta eraso kimikoek (xaboiak, detergenteak, etab.) hainbat arazo sortzen dituzte: epidermisa deshidratatzen dute eta emultsio epikutaneoaren deslipidazioa eta pigmentazio-asaldura aktinikoak eragiten dituzte.

Materiala: Elektroestetika

Con o sin masaje (es más recomendable con masaje), aplicación de aceites vegetales o esenciales para compensar la pérdida de sebo y la deshidratación cutánea. Masajearekin edo masajerik gabe (gomendagarriagoa masajearekin), landare-olioak edo olio esentzialak aplikatzea, bilgorraren galera eta larruazalaren deshidratazioa konpentsatzeko.

Materiala: Elektroestetika

Su carencia provoca cier-ta deshidratación, piel secay arrugada, así como hipotensión arterial; su exce-so puede provocar edemas, hipertensión, trastornos cardíacos, etc. Gabeziak pixka bat deshidratatzen du, larruazal idor eta zimurtua eta arteria-hipotentsioa eragiten ditu; gehiegi edukitzeak, ordea, edemak, hipertentsioa, bihotz-asaldurak eta abar eragin ditzake.

Materiala: Elektroestetika

? Deshidratación. ? Deshidratazioa.

Materiala: Elektroestetika

Evita la deshidratación. Deshidratazioa saihesten du.

Materiala: Elektroestetika

Las agresiones provocadas por estos agentes medioambientales producen una deshidratación superficial, que se manifiestan en forma de sequedad y descamación, y que afecta a los estratos superficiales de la epidermis. Inguruneko faktoreen erasoek larruazaleko deshidratazioa eragiten dute. Lehortasuna eta ezkatatzea dira zantzuak, eta epidermisaren goialdeko geruzei erasaten diete.

Materiala: Elektroestetika

En estos casos las sequedad cutánea puede ser temporal, y recupera la normalidad con los cuidados estéticos adecuados, Si la agresión es muy continuada, también podría producirse una deshidratación profunda, con alteración a nivel de la dermis, y con la presencia de arrugas. Halakoetan, litekeena da larruazalaren lehortasuna behin-behinekoa izatea eta, laguntza estetiko egokia emanez gero, lehengoratu egitea. Erasoak luzaro irauten badu, ordea, baliteke deshidratazioa sakona izatea: nahasmena dermisean ere izatea eta zimurrak sortzea.

Materiala: Elektroestetika

La piel de las manos tendrá un aspecto desvitalizado; pueden aparecer manchas seniles, deshidratación y descamación. Eskuetako larruazalak itxura desbitalizatua izaten du, eta orban senilak, deshidratazioa eta ezkatatzea ager daitezke.

Materiala: Elektroestetika

La deshidratación es asimismo frecuente y es uno de los tratamientos estéticos más habituales de los pies. Deshidratazioa ere maiz agertzen da, eta oinetan gehien aplikatzen diren tratamenduetako bat da deshidratazioarena.

Materiala: Elektroestetika

También puede producirse deshidratación cutánea. Larruazalaren deshidratazioa ere ager daiteke.

Materiala: Elektroestetika

Kimika (2)
Los cilindros se disponen de modo que contactan primero con un lado del papel y luego con el otro para garantizar su homogénea deshidratación. Zilindroen kokapenak ziurtatzen du lehenik paperaren mutur bat ukituko dutela eta, gero, bestea; hala, deshidratazioa homogeneoa izango da.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

En el laboratorio: humedades de carbón, yesos, productos químicos, deshidrataciones de sales químicas, secado de gases, etc. Laborategian, ikatza, igeltsua, produktu kimikoak, gatz kimikoak, gasak, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (1)
Una alternativa al henificado es la deshidratación. Ontzearen ordez, hor dago deshidratazioa ere.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (4)
Hornos de precisión para cocciones a bajas temperaturas, polivalentes, que pueden realizar, aparte de las funciones características de los hornos de convección, pasteurizaciones, fermentaciones o deshidrataciones. Tenperatura baxuetan egosteko doitasun-labeak, balio anitzekoak. Konbekzio-labeen ohiko funtzioez gain, beste funtzio batzuk ere badituzte; adibidez: pasteurizazioa, hartzitzea eta deshidratatzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Pueden contaminarse más fácilmente, así como disminuir sus características organolépticas: pérdida de color y de volumen, deshidratación, enranciamiento, etc. Elikagaiak errazago kutsa daitezke, eta haien ezaugarri organoleptikoak gutxitu: kolorea eta bolumena galdu, deshidratatu, zaharmindu, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Impide las quemaduras por frío, la formación de cristales de hielo y la deshidratación de la superficie del alimento gracias a la barrera de humedad de pequeño espesor existente entre el material de envasado y el producto. Elikagaiaren gainazalean hotzak eragindako erredurak sortzea, izotz-kristalak eratzea eta deshidratazioa gertatzea eragozten da, ontziaren materialaren eta produktuaren artean hezetasun-hesi mehe bat geratzen baita.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Las cocciones se realizan al vacío, lo que evita la pérdida de jugos de los alimentos y su deshidratación y también respeta la estructura natural de las materias primas (colágenos, gelatinas) y sus cualidades organolépticas. Egosketak hutsean egiten dira. Prozesu horretan, elikagaiek saltsa galtzea eta deshidratatzea eragozten da, eta lehengaien (kolagenoak, gelatinak) egitura naturalari eusten zaio, bai eta ezaugarri organoleptikoei ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx