Emaitzak: 310

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Irudi pertsonala (4)
Si estas heces llegan al agua y de aquí a campos de cultivo, todos los que consuman esos productos sufrirán la enfermedad. Eginkari horiek uretara iristen badira eta handik soroetara, produktu horiek jaten dituzten guztiak gaixotuko dira.

Materiala: Elektroestetika

Para que sean de buena calidad es imprescindible que el cultivo y reco-lección de las plantas que los producen, así como los métodos de extracción, hayan sido cuidados rigurosamente. Kalitate onekoak izan daitezen ezinbestekoa da guruinak sortzen dituzten landareak landatzeko eta jasotzeko prozesua eta olioa erauzteko metodoak zorrozki zaindu izana.

Materiala: Elektroestetika

Después de unos minutos (dos o tres) se secarán los pies meticulosamente insistiendo en los espacios interdigitales, ya que la humedad en esta zona es un excelente caldo de cultivo para la proliferación de microorganismos (hongos). Bi edo hiru minuturen ondoren, oinak ongi lehortu behar dira, behatzen artean batez ere, hezetasunarekin toki horiek mikroorganismoen (onddoen) haztegi bikainak izan baitaitezke.

Materiala: Elektroestetika

diferenciar tejidos sanos y enfermos, identificar cultivos bacterianos, identificación y localización de pigmentos, etc., pero sin duda es en eldiagnóstico dermatológicodonde más aplicaciones tiene la luz de Wood. ehun osasuntsuak eta gaixoak bereiztea, bakterio-kulturak identifikatzea, pigmentuak identifikatzea eta aurkitzea eta abar; baina, dudarik gabe,diagnostiko dermatologikoanaplikatzen da batez ere Wood-en lanpara.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (25)
A medida que nos desplazamos hacia el sur, antes de llegar al sector central, el paisaje se torna más verdoso , apareciendo al pié de las colinas cultivos de viñedos ,esta región vinícola tiene en la visita a las bodegas un interés nacional. Hegoalderantz joan ahala, erdialdera iritsi aurretik, paisaia berdetu egiten da eta mendixken oinetan mahastiak agertzen dira; ardogintza-eskualde horretako upategietarako bisitak txiletarren interesa pizten du.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

El clima subtropical del archipiélago canario permite el cultivo intensivo de frutas y verduras, como el tomate, patata (base de las “papas arrugás”), guisantes, aunque es el plátano el fruto mas característico de las islas. Artxipelago kanariarreko klima subtropikalari esker, fruitu eta barazkiak modu intentsiboan hazten dira: tomatea, patata (papas arrugásdirelakoen oinarri), ilarrak eta uharteetako fruitu bereizgarriena den platanoa.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los hoyos de los cultivos de viñedo de La Geria rodeados de piedras que protegen las plantas del viento y resguardan la humedad son otro de los escenarios mas característicos del interior de Lanzarote. Lanzarote barnealdeko beste ingurune berezietako bat Geriako mahastietako hobiak dira: landareak haizetik babesteko eta hezetasuna gordetzeko harriz inguratutako zuloak dira.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las tierras bajas de la isla son empleadas para el cultivo de productos como banano, tomates,y tabaco, ya en la costa , junto a la desembocadura de barrancos se ubican las mayores concentraciones de población y los centros turísticos. Uharteko lurralde behereetan bananak, tomateak eta tabakoa lantzen dira. Herri eta gune turistiko nagusiak kostaldean daude, sakanen itsasoratzearen ondoan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La relevancia y extensión del cultivo de vides en Andalucía influye en que se convoquen actos festivos en torno a este producto en Jerez y Bollullos del Condado (Huelva). Andaluzian mahastiak zabalak eta garrantzitsuak dira eta, ondorioz, produktu horren inguruko jaiak egiten dira Jerezen eta Bollullos del Condado-n (Huelva).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Otro cultivo mediterráneo, el olivo con los aceites virgen extra (zumo de oliva), es ingrediente base de la mayoría de los guisos con las denominaciones de origen de Baena, Sierra del Segura, Sierra Mágina y Priego de Córdoba. Labore mediterraneoa da, halaber, oliba-olio birjina estra (oliba-zukua); jaki gehienetako osagaia da, eta jatorri-izendapen hauek ditu: Baena, Sierra del Segura, Sierra Mágina eta Priego de Córdoba.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La fértil vega murciana permite el cultivo de productos hortofrutícolas con desarrollo de una potente industria conservera (Alcantarilla). Murtziako ibar emankorrean barazki eta fruta ugari lantzen dira, eta kontserba-industria indartsua (Alcantarilla) garatu da.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La proximidad de la capital y el cultivo del arroz han reducido su extensión de forma preocupante. Hiriburutik gertu egoteak eta arroz-ekoizpenak kezkatzeko moduan murriztu dute lakuaren hedadura.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Propios del cultivo mediterráneo son los aceites de oliva con una cuidada selección bajo la denominación Montes de Toledo. Nekazaritza mediterraneoko produktu dira oliba-olioak; azterketa zorrotzak egiten dizkiete Montes de Toledo jatorri-izendapena emateko.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Es una gran cuenca sedimentaria cuya horizontalidad es aprovechada por terrenos de cultivo que predominan frente a la masa forestal. Jalkin-arro handia da; bere horizontaltasuna nekazaritzarako baliatzen da, eta nekazaritza-lurrak nagusi dira zuhaiztien aldean.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Zehar-lerroa (2)
Proceden en un alto porcentaje de cultivos biológicos o silvestres controlados, aunque pueden utilizarse otras alternativas de cultivo basadas en la calidad y disponibilidad. Asko laborantza biologikokoak edo landare basati kontrolatuak izaten dira, nahiz eta badauden kalitatean eta eskuragarritasunean oinarritutako beste laborantza-aukera batzuk ere.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Pruebas del cosmético natural o ingredientes sobre personas voluntarias o cultivos de células. Boluntarioekin edo zelula-hazkuntzaren bidez probatzen dira kosmetiko naturalak eta osagaiak.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
El desarrollo de rutas turísticas vinícolas o el enoturismo, que incluye la visita a bodegas, degustación y venta de vinos, lo que promueve un interés cultural en la producción vinícola, el conocimiento y apreciación de modos de producción, los tipos de cultivos y las formas de vida de una comarca determinada. Ardoaren inguruko ibilbide turistikoak edo enoturismoa garatzea, upeltegien bisitak, ardo-dastaketa eta -salmenta barne direla; horrek ardogintzari buruzko interes kulturala areagotzen du, eta eskualde jakin bateko ardoa egiteko moduak, laborantza motak eta bizimodua ezagutzea eta estimatzea bultzatzen du.

Materiala: Animazio soziokulturalaren testuingurua

Como ejes temáticos de algunas propuestas en este sector cultural pueden servir: el cambio climático, los nuevos cultivos, el genoma humano, la navegación en la red, los experimentos e inventos, el universo, las nuevas tecnologías, etc. Kultura-sektore horretako proposamen batzuen gaiak honako hauek izan daitezke: klima-aldaketa, labore berriak, giza genoma, sarean nabigatzea, esperimentuak eta asmakuntzak, unibertsoa, teknologia berriak…

Materiala: Animazio soziokulturalaren testuingurua

Kimika (1)
Se activan las esporas de la cepa microbiana con agua y nutrientes en condiciones de temperaturas elevadas y se desarrollan las células del cultivo en una serie de placas de agar, tubos y matraces de ensayo en condiciones ambientales controladas, obteniéndose una suspensión densa. Mikrobio-anduiko esporak urarekin eta elikagaiekin aktibatzen dira tenperatura altuak erabiliz, eta hazkuntzako zelulak agar-plaka, hodi edo saiakuntza-matraze batzuetan garatzen dira ingurumen-baldintza kontrolatuetan; horrela, esekidura trinko bat lortzen da.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (270)
Al margen de las épocas ó meses adecuados para sembrar ó plantar los diferentes cultivos, muchos agricultores, utilizan el calendario lunar ó biodinámico para organizar los diferentes trabajos que habrá que realizar en el huerto ó campo. Bateko eta besteko laboreak ereiteko edo landatzeko garai edo hilabeterik egokienak gorabehera, nekazari askok ilargi egutegia edo egutegi biodinamikoa erabiltzen dute baratzean edo landan egin beharreko lanak antolatzeko.

Materiala: Nekazaritza

Selecciona los cultivos relacionándolos con los objetivos productivos de la explotación. Laboreak hautatzerakoan ustiategiaren produkzio helburuekin lotzen ditu.

Materiala: Nekazaritza

Realiza operaciones de instalación de cultivos sin suelo analizando y aplicando técnicas de hidroponía Laboreak lurzorurik gabe instalatzeko operazioak egiten ditu, hidroponiako teknikak aztertu eta aplikatuz.

Materiala: Nekazaritza

Implantación de cultivos hortícolas. Baratze laboreak ezartzea.

Materiala: Nekazaritza

Implantación de cultivos leñosos. Zur laboreak ezartzea.

Materiala: Nekazaritza

Implantación de cultivos herbáceos. Belarki laboreak ezartzea.

Materiala: Nekazaritza

Normativa de implantación de cultivos ecológicos. Labore ekologikoak ezartzeko araudia.

Materiala: Nekazaritza

(1) Interpretar y procesar los datos climáticos, edafológicos, topográficos y de recursos hídricos de la zona, valorando su influencia sobre la planta para determinar el tipo de cultivo que se ha de implantar. (1) Inguruko klimari, edafologiari, topografiari eta baliabide hidrikoei buruzko datuak interpretatu eta prozesatzea eta horiek landarean duten eragina baloratzea, zer-nolako laboreak ezarri zehazteko.

Materiala: Nekazaritza

(6) Analizar y calcular las necesidades hídricas de los cultivos identificando las características edáficas, climáticas y vegetativas para manejar el sistema de riego. (6) Laboreen behar hidrikoak aztertu eta kalkulatzea, eta ureztatze sistema erabiltzeko ezaugarri edafiko, klimatiko eta begetatiboak identifikatzea.

Materiala: Nekazaritza

Implantación de cultivos leñosos:(40 h) Zur laboreak ezartzea: (40 ordu)

Materiala: Nekazaritza