Emaitzak: 73

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (1)
Se pueden considerar como locales a temperatura muy baja las cámaras de congelación de las plantas frigoríficas. Esate baterako, hozte-instalazioetako izozte-ganberak jo ditzakegu oso tenperatura baxuko lokaltzat.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Fabrikazio mekanikoa (8)
Anular la congelación del control tangencial. Kontrol tangentzialaren izoztea ezeztatzea

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

La congelación del control tangencial es una anulación especial en la cual el CNC recuerda el ángulo programado. Kontrol tangentziala izozten denean, CNCak programatuta zegoen angelua gogoratzen du.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Activar la congelación del control tangencial. Kontrol tangentzialaren izoztea aktibatzea

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Desactivar la congelación de una transformación. Angelu-aldaketa baten izoztea desaktibatzea

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

La congelación de una transformación angular se desactiva tras un reset o M30. Reset baten ondoren edo M30 funtzioa erabili ondoren desaktibatu egiten da angelu-aldaketa baten izoztea.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

#angax suspCongelación de todas las transformaciones del canal. #angax susp Kanaleko angelu-aldaketa guztiak izoztea.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

La congelación de la transformación angular es un modo especial para realizar movimientos a lo largo del eje angular, pero programando la cota en el sistema cartesiano. Ardatz angeluarrean zehar mugitzeko modu berezi bat da angelu-aldaketaren izoztea; horretarako, sistema cartesiarrean programatu behar da kota.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Durante los movimientos en modo manual no se aplica la congelación de la transformación angular. Eskuz egiten diren mugimenduetan ez da aplikatzen angelu-aldaketaren izoztea.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (4)
a) En contacto con la piel puede producir congelación. a) Larruazala ukitzen badu izozketa eragin dezakeelako.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Conocido como termostato, está ubicado en el propio evaporador, y tiene como misión evitar la congelación del mismo. Termostato gisa ezagutzen da, lurrungailuan bertan dago, eta bere eginkizuna lurrungailua ez izoztea da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Así pues, con la válvula de expansión es posible llegar a controlar el rendimiento del sistema y también evitar la posible congelación del evaporador. Hortaz, espantsio-balbularen bitartez sistemaren errendimendua kontrola daiteke; halaber, lurrungailua ez izoztea lor daiteke.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Bajo punto de congelación, que impida su solidificación incluso a temperaturas muy bajas. Izozte-puntu txikia, tenperatura oso txikiak izanda ere hura solidotzea eragozten duena.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Irudi pertsonala (3)
La criolesión da lugar a una escara 48h después de la congelación que desaparece entre 30-90 días. Kriolesioak eskara bat sortzen du izozte ondoko 48 orduetan, baina 30-90 egunetan desagertzen da eskara hori.

Materiala: Elektroestetika

Aparatos mecánicos que enfrían aire o un líquido de bajo punto de congelación (soluciones alcohólicas al 35%) y lo hacen circular mediante unos tubos refrigerantes de goma o metal, que se enrollan sobre la región a tratar. Airea edo izozte-puntu baxuko likido bat (alkohol-disoluzioak %35era) hozten duten gailu mekanikoak. Tratatu nahi den eremua inguratuz jartzen den gomazko edo metalezko hodi batetik zirkulatzen du aire edo likido hotz horrek.

Materiala: Elektroestetika

La temperatura cutánea puede descender hasta los 25° aunque a esta temperatura empiezan a aparecer ya lesiones de congelación. Larruazalaren tenperatura 25 gradura jaits daiteke, baina tenperatura horretan izozte-lesioak agertzen hasten dira jada.

Materiala: Elektroestetika

Administrazioa eta kudeaketa (2)
Así, han optado primero por recortar gastos, como los de viajes y entretenimiento, eventos para empleados y formación, así como la congelación de nuevas contrataciones y del incremento salarial. Lehenik eta behin, batetik, gastuak murriztu dituzte (bidaiak eta aisialdiko jarduerak, langileentzako ekitaldiak, eta trebakuntza...), eta, bestetik, kontratazio berriak eta soldata-igoerak bertan behera utzi dituzte.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Así, han optado primero por recortar gastos, como los de viajes y entretenimiento, eventos para empleados y formación, así como la congelación de nuevas contrataciones y del incremento salarial. Lehenengo urratsa gastuak murriztea izan da (bidaiak eta aisialdiko jarduerak, langileentzako ekitaldiak eta trebakuntza...), eta, gainera, kontratazio berriak eta soldata igoerak bertan behera utzi dituzte.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Nekazaritza (1)
En los perennes en cambio, trae sobre todo problemas, ya que retiene más nieve en sus copas y ello puede causar roturas de ramas y congelaciones de hojas y brotes Hosto iraunkorreko arbolei, aldiz, batez ere arazoak ekartzen dizkie, adaburuetan elur gehiago gelditzen delako eta, ondorioz, adarrak hautsi eta hostoak eta kimuak izoztu egin daitezkeelako.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (6)
Escogemos un ventilador para que sea instalado en una cámara de congelación y que haga circular 1 300 m3/h de aire a –30 °C a una presión de 900 hPa. Haizagailu bat aukeratuko dugu izozte-ganbera batean jartzeko eta 1 300 m3/h aire ibilarazteko –30 °C-ra 900 hPa-eko presioan.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Punto de congelación bajo. Izozte-puntu baxua.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Por eso, este sistema se utiliza en las cámaras de congelación de alimentos. Horregatik, sistema hori elikagaiak izozteko ganberetan erabiltzen da.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Los condensadores enfriados por agua habitualmente tienen una gran solidez y un elevado poder de transmisión de calor, pero presentan como gran inconveniente la formación de incrustaciones, la corrosión y el riesgo de congelación. Ur bidez hoztutako kondentsadoreek sendotasun handia eta beroa transmititzeko ahalmen handia izaten dute, normalean, baina inkrustazioak, korrosioa eta izozte-arriskua eragozpen handiak dira.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Los condensadores enfriados por agua tienen inconvenientes: la formación de incrustaciones, la corrosión y el riesgo de congelación. Ur bidez hoztutako kondentsadoreek eragozpenak dituzte: inkrustazioak, korrosioa eta izozte-arriskua.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

La pared de un túnel de congelación está formada por cuatro capas diferentes, cuyos espesores y conductividades se resumen en la siguiente tabla: Izozte-tunel baten horma lau geruza desberdinek osatzen dute. Geruza horien lodierak eta eroankortasunak ondorengo taulan laburbilduta daude:

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Zehar-lerroa (3)
Podemos decir que las temperaturas extremas van a poder producir lesiones tales como quemaduras o congelaciones. Esan dezakegu muturreko tenperaturek lesioak sor ditzaketela, hala nola erredurak edo izozteak.

Materiala: Sistemen integrazioa

Si la mezcla produce quemaduras o congelación, no se debe quitar la ropa debido a que podría emporar la lesión producida si esta se encuentra pegada a la piel. Nahasteak erredurak edo izoztea eragiten baditu, ez da arropa kendu behar, lesioa okertu egin baitaiteke arropa larruazalari itsatsita badago.

Materiala: Sistemen integrazioa

De igual manera, se mostrarán otros peligros que no se tienen en cuenta para la clasificación, pero que pueden contribuir a la peligrosidad general de la sustancia o la mezcla, como la formación de contaminantes del aire durante el endurecimiento o la transformación, la generación de polvo, los peligros de explosión del polvo, la sensibilización cruzada, la asfixia, la congelación, la alta capacidad de generación de olor o sabor y los efectos medioambientales. Era berean, sailkapena egiteko kontuan hartzen ez diren baina substantziaren edo nahastearen arriskugarritasun orokorra handitu dezaketen beste arrisku batzuk ere azalduko dira; adibidez, aire-kutsatzaileak sortzea gogortzean edo eraldatzean, hautsa sortzea, hautsa lehertzeko arriskua, sentsibilizazio gurutzatuaren arriskua, asfixia-arriskua, izozteko arriskua, usaina edo zaporea sortzeko gaitasun handia eta ingurumen-efektuak.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (43)
Almacenamiento de la comida: analizar el método de adquisición de comida, disponibilidad de suministros locales, zonas de almacenaje requeridas para verduras, secos, almacenamiento de congelación y refrigeración. Janariaren biltegiratzea: janaria eskuratzeko metodoa aztertzea, tokiko hornitzaileen baliabideak, barazkiak gordetzeko biltegiak, eremu lehorrak, elikagai izoztuak eta hoztuak gordetzeko lekuak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cámaras de congelación y ultracongelación. Izozte- eta ultraizozte-ganberak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cámaras de refrigeración y congelación. Hozte- eta izozte-ganberak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Las zonas o ambientes fríos comprenden aquellos emplazamientos destinados a la preelaboración de materia prima o realización de elaboraciones (cuartos fríos de preelaboración y transformación respectivamente) y las zonas de almacenamiento y conservación en refrigeración y congelación de alimentos cuyas temperaturas ambientales pueden oscilar entre +10 ºC y +18 ºC. Eremu edo ingurune hotzen baitan sartzen dira lehengaiak aurretiaz elaboratzeko edo elaborazioak egiteko erabiltzen diren lekuak (aurretiaz elaboratzeko eta eraldatzeko gela hotzak, hurrenez hurren), bai eta elikagaiak hotzean eta izoztuta gordetzeko eta kontserbatzeko eremuak ere; leku horietan, +10 ºC-tik +18 ºC-ra arteko tenperaturak izan ohi dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Locales separados y cámaras de refrigeración y congelación. Bereizitako lokalak, eta hozte- eta izozte-ganberak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En congelación: Izoztuta:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En congelación: Izoztuta:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En congelación (menos de 3 meses a una temperatura ≤ –18 ºC. izoztuta, 3 ordutik behera, ≤ –18 ºC-ko tenperaturan.

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Procedimiento adecuado de elaboraciones (temperatura de cocción, uso huevo pasteurizado, congelación de pescado marinado). Elaborazioetan prozedura egokiari jarraitzea (egosketa-tenperatura, arrautza pasteurizatuaren erabilera, arrain marinatua izoztea).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Enfriamiento hasta los +3 ºC o –18 ºC, según si se establece la refrigeración o la congelación como método de conservación o transporte. Hoztea, kontserbatzeko edo garraiatzeko hozte-metodoa erabili bada, +3 ºC-ra arte, eta izozte-metodoa erabili bada, –18 ºC-ra arte.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx