Emaitzak: 60

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (11)
Por la tarde, se puede hacer un taller para realizar adornos para las mesas del comedor, por ejemplo salvamanteles o flores de papel, para la cena de gala. Arratsaldez, lantegi bat antola daiteke, jangelako mahaietarako apaingarriak egiteko; adibidez, zamau-babesak edo paperezko loreak, afari dotorerako.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

También será esencial extremar las medidas de higiene, tanto de los niños como del personal de los centros infantiles (comedor, limpieza, etc.), así como de las instalaciones, utensilios y juguetes. Higiene-neurriak muturreraino eramatea ere ezinbestekoa izango da: haurrena, haur-eskoletako langileena (jangela, garbiketa eta abar), instalazioetakoa, tresna eta jostailuena.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

patio, comedor, pasillo, lavabos... jolastokira, jangelara, korridorera, bainugelara...

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

el patio, el comedor, el lugar de descanso, el lugar de aseo, e incluso el exterior si se trata de hacer una excursión. jolastokia, jangela, atsedenlekua, bainugela, eta kanpoaldea ere bai, txangoa egiten denean.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

e) utilizar los servicios de comedor y transporte e) Jangelako eta garraioko zerbitzuak erabili.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

También se buscan soluciones a la alimentación, por ejemplo becas de comedor para los hijos escolarizados, o asistencia a comedores que proporcionan comidas preparadas que se pueden consumir en el propio comedor o bien llevar para su consumo en el domicilio. Elikadurari ere irtenbidea eman nahi zaio. Esate baterako, jantokirako bekak eskolatutako seme-alabentzat edo prestatutako janaria eskaintzen duten jantokietarako sarrera, janaria jantokian bertan kontsumitzeko edo etxera eraman ahal izateko.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En la acogida hay una parte administrativa (actividades de ingreso y posteriores al ingreso) y otra en la que se presenta al anciano el entorno (las diferentes dependencias, comedores, jardín) y su propia habitación. Harreran, batetik, alderdi administratiboa dago (harrera jarduerak eta harreraren ondorengoak), eta bestetik, adinekoari ingurunea (aretoak, jangelak, lorategia) eta bere logela erakusten zaizkio.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Servicios de comedor en las escuelas. Jantoki-zerbitzua ikastetxeetan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Si el usuario es un menor, estos recursos pueden ser el comedor escolar, la ludoteca, etc. Erabiltzailea adingabea baldin bada, baliabide horiek ikastetxeko jantokia, ludoteka eta abar izan daitezke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Servicios de comedor. Jangela-zerbitzuak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudia eta soinua (1)
el oyente medio tiene acceso a una fidelidad de reproducción en su propio comedor superior a la de muchos estudios. entzule arrunt batek estudio askok baino erreprodukzio-fidelitate handiagoa du etxeko jangelan.

Materiala: Irudia

Zehar-lerroa (1)
aquellas áreas en las que permanece el trabajador con motivo de su trabajo, así como aquellas a las que puede acceder (comedores, salas de descanso, aseos, etc.). langileak bere lana dela-eta egon beharreko tokiak, bai eta hark sarbidea duen gainerako tokiak ere (jangelak, atsedenguneak, komunak, etab.).

Materiala: Automatismoak

Administrazioa eta kudeaketa (4)
Podemos estudiar esta cuestión desde muy diversas ópticas, desde los procedimientos que aplica cada empresa para controlar la asistencia de sus trabajadores a las modernas herramientas (hardwareysoftware) que tienen actualmente a su alcance: huella digital, tarjetas de control de presencia, programas para registrar los accesos, las visitas, las entradas en el aparcamiento o el comedor de la empresa, etc. Gai hori hainbat ikuspegitatik azter daiteke, enpresak langileen asistentzia kontrolatzeko aplikatzen dituen prozeduretatik hasi eta eskura dituen tresna berrietaraino (hardwareaetasoftwarea): hatz-marka; presentzia kontrolatzeko txartelak; sarrerak, bisitak, enpresako aparkalekuko edo jangelako sarrerak erregistratzeko programak, eta abar.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Son prestaciones no en metálico, que el empresario ofrece al trabajador directamente o a través de un tercero, con la finalidad de mejorar la calidad de vida del empleado o de las personas a su cargo, por ejemplo, seguros de salud, comedor de empresa, guardería, etc. Enpresariak langileari zuzenean edo hirugarren baten bitartez ematen dizkion prestazioak dira, eskudirutan ematen ez direnak. Onura sozialen xedea da langilearen edo haren ardurapean dauden pertsonen bizi-kalitatea hobetzea, adibidez, osasun-aseguruen, enpresako jantokien, haurtzaindegien, eta abarren bidez.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

guarderías, comedores, etc. haurtzaindegiak, jangelak…

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Son prestaciones no en metálico, que el empresario ofrece al trabajador directamente o a través de un tercero, con la finalidad de mejorar la calidad de vida del empleado o de las personas a su cargo, por ejemplo, seguros de salud, comedor de empresa, guardería, etc. Enpresariak langileari zuzenean edo hirugarren baten bitartez ematen dizkion prestazioak dira, baina ez dira eskudirutan ematen. Onura sozialen xedea da langilearen edo haren ardurapean dauden pertsonen bizi-kalitatea hobetzea, adibidez, osasun-aseguruen, enpresako jantokien, haurtzaindegien, eta abarren bidez.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Elektrizitatea eta elektronika (1)
Instalación en el comedor. Jangelako instalazioa.

Materiala: Instalazio domotikoak

Animazio turistikoa (1)
Casi todos los establecimientos tienen un pequeño restaurante, comedor o una sala de televisión, o de reunión, incluso algunos con una chimenea, aquí podremos realizar bingos, actuaciones, juegos de mesa, programar películas, etc. Establezimendu gehienek dute jatetxe, jangela, telebista-areto edo bilera-areto txiki bat (batzuetan, tximinia ere izaten da); areto horietan egin ditzakegu bingoak, emanaldiak eta mahai-jokoak, filmak jar ditzakegu, etab.

Materiala: Animazio turistikoa

Instalatze eta mantentze lanak (5)
Calcula las cargas térmicas de refrigeración y calefacción del comedor del plano adjunto teniendo en cuenta que el resto de habitaciones estarán sin climatizar. Kalkulatu erantsitako planoko jangelako hozte- eta berotze-karga termikoak, gainerako gelak klimatizatu gabe egongo direla kontuan hartuta.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

El comedor está iluminado con 5 bombillas de incandescencia de 60 W. Jangela 60 W-eko goritasunezko 5 bonbillak argitzen dute.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

El comedor de 25 m2tiene 2,3 kW de necesidades de frío y 2,1 kW de necesidades de calor. Jangelak (25 m2) 2,3 kW-eko hotz-premiak eta 2,1 kW-eko bero-premiak ditu.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Se calculará el suelo radiante de un piso de una habitación del que conocemos las cargas térmicas del comedor y del dormitorio. Gela baten lurreko zoru erradiatzailea kalkulatuko da, jangelako eta logelako karga termikoak zein diren jakinda.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Calcula el suelo radiante de un piso de dos habitaciones, comedor y baño del que conocemos las cargas térmicas desglosadas por locales. Kalkulatu bi logela, jangela bat eta bainugela bat dituen etxebizitza baten zoru erradiatzailea, kontuan hartuta karga termikoak ezagutzen ditugula lokalen arabera banakatuta.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (27)
Zona de cocción o cocina caliente demasiado alejada del comedor. Egosteko edo janari beroa prestatzeko eremua jantokitik urrunegi egotea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Situación próxima al comedor y con buena comunicación con las zonas anexas. Jantokitik gertu, eta ondoko eremuekin ongi komunikatuta.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Este tipo de cocinas normalmente están conectadas con empresas especializadas en la distribución de comidas a otros establecimientos de restauración social (comedores escolares, hospitales, etc.), a medios de transporte (aviones, trenes), o a cocinas satélites que pueden estar asociadas a una cadena empresarial. Sukalde mota hauek, normalean, lotuta daude sukaldaritza sozialeko beste establezimendu batzuetara (eskola-jangelak, ospitaleak, etab.), garraiobideetara (hegazkinak, trenak, etab.) edota enpresa-kate bati lotuta egon daitezkeen sukalde sateliteetara janaria banatzen espezializatutako enpresekin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cocinas de hoteles y restaurantes, autoservicios, buffets, cafeterías,pizzerías, hamburgueserías, hospitales, centros geriátricos y comedores escolares y universitarios. Hoteletako eta jatetxeetako sukaldeak, autozerbitzuak, buffetak, kafetegiak, pizzeriak, hanburgeseriak, geriatria-zentroak, eta eskoletako eta unibertsitateetako jantokiak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Restaurantes comerciales, repartos de comida a domicilio, hospitales, centros geriátricos y comedores escolares y universitarios. Jatetxe komertzialak, janaria etxera eramaten duten enpresak, ospitaleak, geriatria-zentroak, eta eskoletako nahiz unibertsitateetako jangelak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cocinas centrales, hospitales, comedores escolares, autoservicios, restaurantes, hoteles, etc. Sukalde zentralak, ospitaleak, eskolako jangelak, autozerbitzuak, jatetxeak, hotelak, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cocinas de hoteles y restaurantes, hospitales, centros geriátricos y comedores escolares y universitarios, industria alimentaria, restaurantes comerciales y colectivos, cadenas de restauración y grandessuperficies. Hoteletako eta jatetxeetako sukaldeak, ospitaleak, geriatria-zentroak, eskoletako eta unibertsitateetako jangelak, jatetxe komertzialak eta taldeentzako jatetxeak, jatetxe-kateak eta azalera handietakoak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Supresión de esta zona que se ubicará en el comedor o en un sector de la barra. Eremu hori kendu egingo da, eta jangelan edo barrako sektore batean jarriko da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Vestuarios y comedor de personal. Aldagelak eta langileen jangela.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Es el espacio que relaciona el comedor con la cocina y que fija el límite y el lugar de conexión entre el personal de cocina y el de comedor. Jangela eta sukaldea lotzen dituen espazioa da, eta sukaldeko langileen eta jangelakoen arteko muga ezarri eta horien arteko lotura egiten duena.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx