Emaitzak: 22

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (10)
Es importante para regular los niveles de glucosa y ayuda a equilibrar los niveles de colesterol en la sangre. Garrantzitsua da glukosa-maila erregulatzeko, eta odoleko kolesterol-maila orekatzen laguntzen du.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

No se saben los síntomas por exceso de cromo, pero la deficiencia puede provocar intolerancia a la glucosa y altos niveles de colesterol. Kromo gehiegi izateak eragindako sintomarik ez da ezagutzen, baina horren eskasiak glukosarekiko jasanezintasuna eta kolesterol-maila altuak sortzen ditu.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ayuda a liberar energía de los alimentos y es esencial en la síntesis del colesterol, de la grasa y de los glóbulos rojos. Elikagaietako energia askatzen laguntzen du eta funtsezkoa da kolesterolaren, gantzaren eta globulu gorrien sintesirako.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ayuda a liberar la energía de los alimentos y es importante en la síntesis de la grasa y el colesterol. Elikagaien energia askatzen laguntzen du eta garrantzitsua da gantzen eta kolesterolaren sintesian.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Entre sus funciones está la de llevar oxígeno a todo el cuerpo, regular la coagulación de la sangre, nutrir la piel y diseminar los acúmulos de colesterol de los vasos sanguíneos. Funtzioen artean hauek aipa daitezke: oxigenoa gorputz osora eramatea, odolaren koagulazioa erregulatzea, larruazala elikatzea eta odol-hodietako kolesterol-pilaketak sakabanatzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los alimentos ricos en grasas saturadas elevan los niveles de LDL colesterol, por eso se aconseja reducir su consumo, coloquialmente se le llama colesterol malo. Gantz ase asko duten elikagaiek LDL kolesterolaren maila igotzen dute, eta, horregatik, kontsumoa murriztea aholkatzen da. Hizkera arruntean kolesterol txar deitzen zaio.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El colesterol es un tipo de lípido que se encuentra sólo en los tejidos animales y es necesario para el organismo, pero dentro de unos valores normales, ya que su exceso puede provocar problemas cardiovasculares. Kolesterola animalia-ehunetan soilik dagoen lipido mota da, eta beharrezkoa da organismoarentzat, baina betiere balio normal batzuen barruan. Izan ere, horren gehiegikeriak arazo kardiobaskularrak ekar baititzake.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Dieta pobre en colesterol. Kolesterol gutxi duen dieta.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Si se tiene un índice elevado de colesterol en la sangre, éste puede producir obstrucción de las vías biliares e, incluso, depositarse en las paredes de las arterias interfiriendo así el paso de la sangre. Odoleko kolesterol-maila handia denean behazun-hodiak itxi egin daitezke eta, horrez gain, arterietako hormetan meta daiteke, eta horrek odolaren zirkulazioa oztopa dezake.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

También reducir el consumo de colesterol. Kolesterolaren kontsumoa ere murriztea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (12)
La persona que lo padece suele tener poco apetito (anorexia) y se fatiga con facilidad (astenia), además tiene alta la cifra de colesterol. Hori duen pertsonak gose gutxi izaten du (anorexia) eta erraz nekatzen da (astenia); gainera, kolesterola altu izaten du.

Materiala: Elektroestetika

Retira de la sangre productos como el colesterol, la bilirrubina y las sales biliares, que pueden ser tóxicos en grandes cantidades. Kantitate handitan toxikoak izan daitezkeen produktuak odoletik kentzen ditu; esaterako, kolesterola, bilirrubina eta behazun-gatzak.

Materiala: Elektroestetika

El hígado segrega un líquido espeso, amarillo verdoso llamado bilis la cual está compuesta de agua, sales minerales, sales biliares, pigmentos biliares, ácidos biliares, grasas, colesterol y fosfatasa alcalina. Gibelak kolore hori berdexkako likido lodia jariatzen du: behazuna. Behazunaren osagaiak ura, gatz mineralak, behazun-gatzak, behazun-pigmentuak, behazun-azidoak, gantzak, kolesterola eta fosfatasa alkalinoa dira.

Materiala: Elektroestetika

Cuando la retención de la bilis es excesiva. la vesícula se inflama, el colesterol se deposita y forma pequeñas piedras o cálculos biliares que producen cólicos muy dolorosos. Behazun-erretentzioa gehiegizkoa denean, besikula puztu egiten da, kolesterola metatu eta harri txikiak edo behazun-harriak osatzen dira; harri horiek oso koliko mingarriak eragiten dituzte.

Materiala: Elektroestetika

a) El plasma tiene como soluto más abundante la glucosa, b) Unos niveles de colesterol plasmáticos de 380 están dentro de la normalidad, c) Los hematíes son esféricos, pues es la mejor forma para su función, d) Una hemoglobina más saturada lleva más oxígeno, e) La coloración azulada de la sangre se debe a que lleva mucho oxígeno en su hemoglobina. a) Plasmako solutu ugariena glukosa da. B) 380ko plasmako kolesterol-maila ohiko maila da. c) Hematiak esfera-formakoak dira, horixe baita beren funtzioak betetzeko formarik onena. d) Hemoglobina aseagoak oxigeno gehiago darama. e) Odolaren kolorazio urdina hemoglobinan oxigeno asko eramateak eragiten du.

Materiala: Elektroestetika

proteínas (el 7% de los solutos, siendo la más abundante la albúmina; unas son enzimas, otras son transportadoras de sustancias, otras hormonas, etc.), glúcidos (fundamentalmente glucosa, con valores normales de 80-120 mg/dl), lípidos (principalmente fosfolípidos, triglicéridos [145-250 mg/dl] y colesterol [150-220 mg/dl], además de ácidos grasos), electrólitos (iones positivos: proteinak (solutuen % 7, ugariena albumina; batzuk entzimak dira, beste batzuek substantziak garraiatzen dituzte, beste batzuk hormonak dira eta abar), gluzidoak (batez ere glukosa, balio arruntak: 80-120 mg/dl), lipidoak (nagusiki fosfolipidoak, triglizeridoak [145-250 mg/dl] eta kolesterola [150-220 mg/dl], baita gantz-azidoak ere), elektrolitoak (ioi positiboak:

Materiala: Elektroestetika

derivadas del colesterol (esteroides) o de algunos ácidos grasos (prostaglandinas). kolesteroletik (esteroideak) edo zenbait gantz-azidotatik (prostaglandinak) eratorriak.

Materiala: Elektroestetika

Los lípidos son principalmente fosfolípidos y colesterol; de las proteínas se sabe que algunas son enzimas, principalmente fosfatasas, otras son proteínas fibrilares o globulares. Lipido horiek fosfolipidoak eta kolesterola dira, nagusiki. Proteinei dagokienez, badakigu batzuk entzimak direla, nagusiki, fosfatasak; beste batzuk proteina fibrilarrak edo globularrak dira.

Materiala: Elektroestetika

Además de estas características, útiles en Estética, es recomen-dable en casos de hipertensión y de altos niveles de colesterol. Estetikan erabiltzen diren ezaugarri horiez gain, ona da hipertentsioko eta kolesterol-maila altuko kasuetan hartzea.

Materiala: Elektroestetika

Se trata del aceite con mayor número de insaturaciones, por lo que es adecuado en alimentación para disminuir el colesterol. Asegabetasun kopuru handiena duen olioa da; beraz, elikaduran, egokia da kolesterola murrizteko.

Materiala: Elektroestetika