Emaitzak: 109

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Elektrizitatea eta elektronika (4)
El proceso de cocción de las piezas cerámicas se basa en mantener una curva de cocción a lo largo de todo el horno. Zeramika-piezen erreketa-prozesua labean erreketa-kurba bati eustean oinarritzen da.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

pre-calentamiento, cocción y enfriamiento (Fig. 1.5) aurreberoketa, erreketa eta hoztea (1.5. irudia)

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

hornos de cocción alimentados a gas. gasez elikatutako erreketa-labeak.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

La regulación de temperatura se debe efectuar en la zona de cocción, ajustando el caudal de combustible aportado a los quemadores. Tenperatura erreketagunean erregulatu behar da, eta horretarako, erregailuetara botatzen den erregai-emaria egokitu behar da.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Gizarte eta kultura zerbitzuak (3)
Se debe tener en cuenta que estas vitaminas quedan disueltas en el agua de cocción de las verduras y que también se destruyen fácilmente con el calor. Kontuan hartu beharrekoa da barazkiak egostean bitamina horiek uretan disolbatuta geratzen direla eta beroarekin ere erraz suntsitzen direla.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los armarios de la cocina y las campanas o extractores suelen engrasarse por efecto de la cocción. Sukaldeko armairuak eta ke-kanpaia edo ke-erauzgailua koipearekin zikintzen dira janaria prestatzearen ondorioz.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

la elaboración, la cocción, la selección, la conservación, la distribución o la ingestión de los ingredientes de la dieta. prestatzean, aukeratzean, kontserbatzean, banatzean edo dietako osagaiak jatean.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
Se extraían por maceración o cocción de determinados vegetales y duraban poco tiempo. Begetal batzuk egosita edo beratuta ateratzen zituzten, eta ez zuten asko irauten.

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (1)
Procesos de fabricación sencillos, no contaminantes que conlleven el menor gasto energético posible como la destilación al vapor de agua, la cocción, la trituración, el tamizado, la fermentación. Fabrikazio-prozesu errazak, ez-poluitzaileak eta ahalik eta energia-gastu txikiena eragiten dutenak erabiltzen dituzte: ur-lurrun bidez distilatzea, egostea, birrintzea, bahetzea eta hartzitzea.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Kimika (1)
Las astillas se introducen en un amplio recipiente de cocción llamado digestor. Ezpalak digestore izeneko egosketa-ontzi batean sartzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Instalatze eta mantentze lanak (1)
¿Por qué en una olla a presión el tiempo de cocción es menor? Egoste-denbora zergatik da laburragoa presioko eltze batean?

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (88)
Número insuficiente de zonas anexas a la cocina o incorrectamente delimitadas (como por ejemplo situar la zona de la plonge dentro de la zona de cocción). Sukaldeari lotutako eremu gutxi izatea edota behar bezala mugatuta ez egotea (adibidez, plonge deritzon ontziak garbitzeko eremua egosketa-eremuaren barruan egotea).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Disposición incorrecta de material, como por ejemplo la altura de las mesas o equipamiento de cocción en número o capacidad inadecuados. Material desegokia izatea, esaterako: mahaien altuera edota egosketa-ekipamenduen kopuru eta edukiera desegokiak izatea.

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Zona de cocción o cocina caliente demasiado alejada del comedor. Egosteko edo janari beroa prestatzeko eremua jantokitik urrunegi egotea.

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Zona de cocción o cocina caliente alejada o en un nivel distinto con respecto a las otras zonas. Egosteko edo janari beroa prestatzeko eremua beste eremuetatik urrunegi egotea edota beste maila batean.

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Las zonas de preparación o preelaboración, cocción y almacenamiento se simplifican sustancialmente y por extensión también el equipamiento (sobre todo las cámaras frigoríficas para materias primas de I gama). Elikagaiak prestatzeko edo aurretiaz elaboratzeko, egosteko eta biltegiratzeko eremuak nabarmen sinplifikatzen dira, bai eta horien ekipamenduak ere (batez ere, I gamako lehengaiak gordetzeko hozte-ganberak).

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Unidad de cocción al vacío: cocer + abatir + conservar. Hutsean egosteko unitatea: egosi + tenperatura jaitsi + kontserbatu.

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Las zonas de preparación, cocción y almacenamiento (sobre todo las cámaras para materias primas de I gama) se simplifican. Elikagaiak prestatzeko, egosteko eta gordetzeko eremuak sinplifikatu egiten dira (bereziki, I gamako lehengaiak gordetzeko ganberak).

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Las zonas de preparación y cocción se simplifican sustancialmente; únicamente se necesita el espacio suficiente para ubicar equipos de regeneración como baños María (termostáticos o no), hornos mixtos, estaciones de regeneración o retermalización. Elikagaiak prestatzeko eta egosteko eremuak nabarmen sinplifikatzen dira; janaria berroneratzeko ekipamenduak jartzeko adina leku behar da, soil-soilik, adibidez: maria bainuan berotzeko gailuak (termostatikoak nahiz horrelakoak ez direnak), labe mistoak, berroneratzeko edo birtermalizaziorako eremuak.

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4- La expresión cook & hold también hace referencia a una técnica de cocción. 4- Cook & hold esamoldeak egosteko teknika bat adierazten du.

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Generadores de calor: equipamiento de cocción como hornos, marmitas, freidoras de gran capacidad. Bero-sorgailuak. Egosteko ekipamenduak, adibidez: labeak, marmitak, edukiera handiko frijigailuak.

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