Emaitzak: 84

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (18)
El mayor aporte hídrico de los alimentos está en las frutas y verduras, después en la leche y el yogur, seguido de pan y cereales y, por último y en menor cantidad, el grupo de carnes, pescados, huevos y legumbres. Elikagaien ur-ekarri handiena fruitu eta barazkietan dago. Ondoren, esne eta jogurtean; jarraian, ogi eta zerealetan; eta azkenik, kantitate txikiena haragi, arrain, arrautza eta lekaleetan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en el cacao, los cereales integrales, las legumbres y la pimienta. Kakaoan, osoko zerealetan, lekaleetan eta piperbeltzean topa dezakegu.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Lo contienen las legumbres, los cereales integrales, las espinacas y el perejil. Lekaleek, osoko zerealek, espinakek eta perrexilak izaten dute.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en las vísceras, la levadura, los cereales integrales y las verduras de hoja. Errai, legami, osoko zereal eta hostoa duten barazkietan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en proteínas animales y vegetales (leche, queso, carne roja, aves, pescado, frutos secos, cereales integrales). Animalia- eta landare-jatorriko proteinetan aurkitu daiteke (esnea, gazta, haragi gorria, hegaztiak, arraina, fruitu lehorrak, osoko zerealak).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en los cereales integrales, en las legumbres, los frutos secos y las verduras de hoja verde. Osoko zerealetan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta hosto berdeko barazkietan dago.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

La principal fuente de esta vitamina se encuentra en los cereales integrales, también está en las patatas, frutos secos, legumbres y en la carne de cerdo. Osoko zerealetan dago bitamina horren iturri nagusia. Patatetan, fruitu lehorretan, lekaleetan eta txerri-haragian ere egoten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El principal componente de la fibra en una dieta es la celulosa que se encuentra en los cereales y las legumbres integrales, en la verdura y en la fruta, siempre y cuando estas dos últimas se tomen enteras y no en zumos. Dietan, zuntzaren osagai nagusia zelulosa da, eta zerealetan, osoko lekaleetan, barazkietan eta fruituetan dago. Betiere, azkeneko biak osorik hartuz gero, eta ez zukututa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

b. Laproteína de origen vegetales de menor calidad nutricional y se encuentra en legumbres, frutos secos, cereales integrales y patatas. b.Landare-jatorriko proteinekkalitate gutxiago dute elikadura aldetik, eta lekaleetan, fruitu lehorretan, osoko zerealetan eta patatetan egon ohi dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo, añadiendo arroz a las legumbres o leche a los cereales se ingieren proteínas que proporcionan aminoácidos muy parecidos a los que aporta la carne. Esate baterako, lekaleei arroza edo zerealei esnea gehituta proteinak jaten dira, eta haragiak ematen dituenaren antzeko aminoazidoak eskaintzen dituzte proteina horiek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (2)
Para evitar el estreñimiento se recomienda tomar en la dieta fibras vegetale que se encuentran en cereales, frutas, verduras y pan íntegral; practicar ejercicio físico, mantener un hábito horario de defecación y no tomar laxantes o purgantes de forma habitual. Gomendio hauek ematen dira idorreriarik ez izateko: dietan zerealetako, fruituetako, barazkietako eta ogi integraleko landare-zuntzak hartzea, ariketa fisikoa egitea, obratzeko ordutegi finkoa izatea eta laxanteak edo libragarriak hartzera ez ohitzea.

Materiala: Elektroestetika

Las necesidades orgánicas son de 20-30 mg diarios, que nos pueden ser proporcionados por legumbres, frutas y carne, así como por el agua pura no calcárea (éstas generalmente son pobres en silicio) y alimentos vegetales como el rábano y los cereales (avena, cebada, arroz y centeno). Eguneko 20-30 mg-koak dira premia organikoak; lekaleek, frutek eta okelak ematen dizkigute, baita karerik gabeko ur puruak (silizio gutxikoak izan ohi dira) eta begetalek ere, adibidez errefauak eta zerealek (oloa, garagarra, arroza eta zekalea).

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (5)
Desde la provincia de Ontario hacia el occidente de Canada , se advierten grandes extensiones de perfil básicamente plano con un paisaje caracterizado por praderas salvajes y campos de cereal, son las provincias de Manitoba, Satkatchewan y Alberta. Ontario probintziatik Kanadako mendebaldera profil nagusiki lauko zabaldi handiak daude, eta belardi basatiak eta zereal-zelaiak dira nagusi: Manitoba, Saskatchewan eta Alberta probintziak dira.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las provincias de Manitoba, Satkatchewan y Alberta se extienden desde la provincia de Ontario hacia el occidente de Canadá, y poseen grandes extensiones de praderas salvajes y campos de cereal. Manitoba, Satkatchewan eta Alberta probintziak Ontario probintziatik Kanadako mendebalderantz hedatzen dira, eta basa-belaze eta labore sail zabal-zabalak eskaintzen dituzte.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Acompañaremos el queso de panes surtidos de distintos tipos, de cereales, integrales, etc. Gaztarekin batera, hainbat motatako ogiak jarriko ditugu: zerealak dituztenak, bihi osokoak...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Es un ave migratoria que vive en bandadas habitando en regiones soleadas y secas, entre los cultivos de cereales y también en praderas. Hegazti migratzailea da. Saldoetan bizi da, eremu eguzkitsu eta lehorretan, zereal-soroen tartean, bai eta belardietan ere.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Desde Corinto se puede viajar hasta Nemea, carreteras entre infinitos olivares, campos de cereales y hortalizas, conducen a pueblos y villas modernas, lugares ideales para veranear. Korintotik Nemearaino jarrai daiteke: olibondo amaigabeak, labore-sailak eta ortuak zeharkatzen dituzten errepideek herri modernoetara eramango gaituzte, udaldirako toki apartak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Zehar-lerroa (1)
5 raciones de fruta, hortalizas y verduras, sobre todo frescas; 3-4 raciones de pescado a la semana; 2-3 de carne, legumbres, lácteos y cereales. fruta eta barazkien 5 errazio egunean (batez ere freskoak); astean 3-4 errazio arrain; astean 2-3 errazio haragi, lekale, esneki eta zereal.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Kimika (1)
El tipo de secado más rutinario es extender el material al aire libre y, con ayuda del calor solar, evaporar el agua que contenga; se emplea aún para secado de cereales, bacalao, madera, carnes, etc. Lehortzeko modurik arruntena materiala aire zabalean zabaltzea da, eta, eguzki-beroaren laguntzaz, materialak duen ura lurruntzea; oraindik ere, zerealak, bakailaoa, zura eta haragia honela lehortzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (54)
Por ejemplo, para las patatas, zanahorias ó guisantes interesa que quede suelto en profundidad; para los cereales es mejor que quede asentado; algo fuerte para los abonos verdes, prados y crucíferas; y ligero en la superficie pero firme en profundidad para las judías verdes. Esate baterako, patatak, azenarioak edo ilarrak lantzeko, sakoneran lurra xehe egotea interesatuko zaigu; zerealetarako, berriz, hobe da lurra ondo zanpaturik egotea. Ongarri berde, belardi eta kruziferoetarako, pitin bat sendoa; eta leketarako, azalean arin eta sakoneran sendo.

Materiala: Nekazaritza

Serán buenas fechas para estimular la producción (trabajo y siembra) de tomates, judías, guisantes, manzanas,… y toda clase de cereales. Egun horiek onak izango dira tomate, leka, ilar, sagar eta era guztietako zerealen produkzioa bultzatzeko (landu eta erein).

Materiala: Nekazaritza

Aquí entrarían las típicas sembradoras de cereales. zerealak ereiteko makina tipikoak multzo honetan sartuko lirateke.

Materiala: Nekazaritza

Los limpiadores por el contrario son los que cubren bien el suelo y asfixian a las adventicias (patata, col, alfalfa, abonos verdes, cereales…). Garbitzaileak, aldiz, lurzorua ondo estaltzen eta belar txarrak itoarazten dituztenak dira (patata, aza, alpapa, ongarri berdeak, zerealak…).

Materiala: Nekazaritza

Ciclo vegetativo de los cereales de invierno y primavera Neguko eta udaberriko zerealen ziklo begetatiboa

Materiala: Nekazaritza

Dosis de siembra más habituales de los distintos cereales de invierno Neguko zerealetan ohikoenak diren ereintza dosiak

Materiala: Nekazaritza

Separación entre líneas y profundidad de siembra en cereales de invierno Lerro arteko tartea eta ereite sakonera neguko zerealetan

Materiala: Nekazaritza

Los cereales, que son la familia de alimentos que está en la base de la alimentación humana, por lo general contienen: Zerealak gizakien elikaduraren oinarrian daude, eta, normalean, honako hauek edukitzen dituzte:

Materiala: Nekazaritza

en pequeña proporción (menos del 5%), del germen se puede extraer el aceite vegetal de algunos cereales. proportzio txikian (%5etik behera), hozitik zereal batzuen landare olioa atera daiteke.

Materiala: Nekazaritza

Los posibles destinos para los cereales son alimentación humana, alimentación de ganado y usos industriales. Hona hemen zerealek izan ditzaketen zenbait xede: gizakien elikagai, ganaduaren elikagai eta industri erabilerak.

Materiala: Nekazaritza