Se encuentra en el germen y salvado de trigo, en la levadura de cerveza y en el ajo, tomate y cebolla.
Galorratzean, gari-zahian, garagar-legamian, baratxurian, tomatean eta tipulan aurki daiteke.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se encuentra en la carne, el pescado, los productos lácteos, las lentejas y la cebolla.
Haragian, arrainean, esnekietan, dilistetan eta tipulan aurki daiteke.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se encuentra en las grasas vegetales, en la levadura de cerveza, la cebolla, la lechuga y las patatas.
Hauetan aurki daiteke: landare-jatorriko gantzak, garagar-legamia, tipula, letxuga eta patata.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Nekazaritza (23)
lechuga, acelga, pepino, calabacín, berza, coliflor, incluso puerro, cebolla, etc.
letxuga, zerba, pepinoa, kuiatxoa, aza, azalorea, baita porrua, tipula, etab. ere.
Materiala: Nekazaritza
En cultivo extensivo, o sobre suelo barato, puede merecer la pena sembrar directamente algunas hortalizas, como el puerro o la cebolla, cosa que no haríamos si el suelo es más caro y la producción más intensiva.
laborantza estentsiboan, edo lurzoru merkean, baliteke merezi izatea barazki batzuk zuzenean ereitea, hala nola porrua eta tipula; baina ez genuke halakorik egingo lurzorua garestiagoa balitz eta produkzioa intentsiboagoa balitz.
Materiala: Nekazaritza
Puerro, cebolla y cebolleta
Porrua, tipula eta tipulina
Materiala: Nekazaritza
Hay quien siembra directamente puerros, cebollas, acelgas, calabacín...
Beste batzuek zuzenean ereiten dituzte porruak, tipulak, zerbak, kuiatxoak…
Materiala: Nekazaritza
Calabaza larga, Cebolla roja de Zalla, Pimiento de Gernika, Pimiento de asar en punta, Alubia de Gernika (pinta de mata alta), Acelga “del país” (es una selección de la Amarilla de Lyon).
Las variedades tradicionales propias de la zona (adaptadas al clima) y con aceptación del público son bazas seguras (cebolla roja de Zalla, calabaza roja larga, pimiento de Gernika, etc. alubia Tolosarra).
Inguruko berezko barietate tradizionalak (klimara egokituak), alegia, jendearen onarpen zabala dutenak, aukera seguruak dira (Zallako tipula gorria, kuia gorri luzea, Gernikako piperra, Tolosako babarrunak, etab.).
Materiala: Nekazaritza
puerro, cebolla, coles, etc.
porrua, tipula, azak, etab.
Materiala: Nekazaritza
Es un sistema aún frecuente en puerro y cebolla.
Sistema hori ohikoa da oraindik bai porruak bai tipulak hazteko.
Cantidad: peso o medida de los ingredientes que forman parte de la elaboración, expresada en gramos. 200 g de mantequilla, 1.500 g de cebollas, 500 g de azúcar, etc.
Kantitatea. Elaborazioaren osagaien pisua edo neurria, gramotan: 200 g gurin, 1.500 g tipula, 500 g azukre, etab.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Valor: coste de la proporción de género que se utiliza en la elaboración culinaria. 0,200 g de mantequilla a 3,2 €/kg = 0,64 €, 1,500 g de cebollas a 0,55 €/Kg = 0,83 €, 500 g de azúcar a 0,7 €/Kg = 0,35 €, etc.
Balioa. Sukaldaritzako elaborazioan erabiltzen den lehengaiaren proportzioari dagokion kostua: 0,200 g gurin, 3,2 €/kg = 0,64 €; 1.500 g tipula, 0,55 €/kg = 0,83 €; 500 g azukre, 0,7 €/kg = 0,35 €; eta abar.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Cantidad: peso o medida de los ingredientes que forman parte de la elaboración, expresada en gramos. 200 g de mantequilla, 1.500 g de cebollas, 500 g de azúcar, etc.
Kantitatea. Elaborazioaren osagaien pisua edo neurria, gramotan: 200 g gurin, 1.500 g tipula, 500 g azukre, etab.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Valor: coste de la proporción de género que se utiliza en la elaboración culinaria. 0,200 g de mantequilla a 3,2 €/kg = 0,64 €, 1,500 g de cebollas a 0,55 €/Kg = 0,83 €, 500 g de azúcar a 0,7 €/Kg = 0,35 €, etc.
Balioa. Sukaldaritzako elaborazioan erabiltzen den lehengaiaren proportzioari dagokion kostua: 0,200 g gurin, 3,2 €/kg = 0,64 €; 1.500 g tipula, 0,55 €/kg = 0,83 €; 500 g azukre, 0,7 €/kg = 0,35 €; eta abar.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Edition permission request
You do not have permission to edit this dictionary. You can edit this dictionary when the dictionary manager accepts your request