Emaitzak: 30

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (3)
Se encuentra en el germen y salvado de trigo, en la levadura de cerveza y en el ajo, tomate y cebolla. Galorratzean, gari-zahian, garagar-legamian, baratxurian, tomatean eta tipulan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en la carne, el pescado, los productos lácteos, las lentejas y la cebolla. Haragian, arrainean, esnekietan, dilistetan eta tipulan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en las grasas vegetales, en la levadura de cerveza, la cebolla, la lechuga y las patatas. Hauetan aurki daiteke: landare-jatorriko gantzak, garagar-legamia, tipula, letxuga eta patata.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Nekazaritza (23)
lechuga, acelga, pepino, calabacín, berza, coliflor, incluso puerro, cebolla, etc. letxuga, zerba, pepinoa, kuiatxoa, aza, azalorea, baita porrua, tipula, etab. ere.

Materiala: Nekazaritza

En cultivo extensivo, o sobre suelo barato, puede merecer la pena sembrar directamente algunas hortalizas, como el puerro o la cebolla, cosa que no haríamos si el suelo es más caro y la producción más intensiva. laborantza estentsiboan, edo lurzoru merkean, baliteke merezi izatea barazki batzuk zuzenean ereitea, hala nola porrua eta tipula; baina ez genuke halakorik egingo lurzorua garestiagoa balitz eta produkzioa intentsiboagoa balitz.

Materiala: Nekazaritza

Puerro, cebolla y cebolleta Porrua, tipula eta tipulina

Materiala: Nekazaritza

Hay quien siembra directamente puerros, cebollas, acelgas, calabacín... Beste batzuek zuzenean ereiten dituzte porruak, tipulak, zerbak, kuiatxoak…

Materiala: Nekazaritza

Calabaza larga, Cebolla roja de Zalla, Pimiento de Gernika, Pimiento de asar en punta, Alubia de Gernika (pinta de mata alta), Acelga “del país” (es una selección de la Amarilla de Lyon). Kuia luzea, Zallako tipula gorria, Gernikako piperra, Erretzeko piper puntaduna, Gernikako indaba (parrako indaba pintoa), Bertako zerba (Lyongo Zerba Horiaren hautespena da).

Materiala: Nekazaritza

Las variedades tradicionales propias de la zona (adaptadas al clima) y con aceptación del público son bazas seguras (cebolla roja de Zalla, calabaza roja larga, pimiento de Gernika, etc. alubia Tolosarra). Inguruko berezko barietate tradizionalak (klimara egokituak), alegia, jendearen onarpen zabala dutenak, aukera seguruak dira (Zallako tipula gorria, kuia gorri luzea, Gernikako piperra, Tolosako babarrunak, etab.).

Materiala: Nekazaritza

puerro, cebolla, coles, etc. porrua, tipula, azak, etab.

Materiala: Nekazaritza

Es un sistema aún frecuente en puerro y cebolla. Sistema hori ohikoa da oraindik bai porruak bai tipulak hazteko.

Materiala: Nekazaritza

Tomate, pimiento, patata, pepino, ajo, acelga, espinaca, remolacha, berza, haba, coliflor, rabanito, nabo, judía, cebolla, zanahoria, guisante, puerro. Tomatea, piperra, patata, pepinoa, baratxuria, zerba, espinaka, erremolatxa, aza, baba, azalorea, errefaua, arbia, leka, tipula, azenarioa, ilarra, porrua.

Materiala: Nekazaritza

Puerro, ajo, cebolla, lechuga, zanahoria, perejil, berza, rabanito, maíz. Porrua, baratxuria, tipula, letxuga, azenarioa, perrexila, aza, errefaua, artoa.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (4)
Cantidad: peso o medida de los ingredientes que forman parte de la elaboración, expresada en gramos. 200 g de mantequilla, 1.500 g de cebollas, 500 g de azúcar, etc. Kantitatea. Elaborazioaren osagaien pisua edo neurria, gramotan: 200 g gurin, 1.500 g tipula, 500 g azukre, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Valor: coste de la proporción de género que se utiliza en la elaboración culinaria. 0,200 g de mantequilla a 3,2 €/kg = 0,64 €, 1,500 g de cebollas a 0,55 €/Kg = 0,83 €, 500 g de azúcar a 0,7 €/Kg = 0,35 €, etc. Balioa. Sukaldaritzako elaborazioan erabiltzen den lehengaiaren proportzioari dagokion kostua: 0,200 g gurin, 3,2 €/kg = 0,64 €; 1.500 g tipula, 0,55 €/kg = 0,83 €; 500 g azukre, 0,7 €/kg = 0,35 €; eta abar.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cantidad: peso o medida de los ingredientes que forman parte de la elaboración, expresada en gramos. 200 g de mantequilla, 1.500 g de cebollas, 500 g de azúcar, etc. Kantitatea. Elaborazioaren osagaien pisua edo neurria, gramotan: 200 g gurin, 1.500 g tipula, 500 g azukre, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Valor: coste de la proporción de género que se utiliza en la elaboración culinaria. 0,200 g de mantequilla a 3,2 €/kg = 0,64 €, 1,500 g de cebollas a 0,55 €/Kg = 0,83 €, 500 g de azúcar a 0,7 €/Kg = 0,35 €, etc. Balioa. Sukaldaritzako elaborazioan erabiltzen den lehengaiaren proportzioari dagokion kostua: 0,200 g gurin, 3,2 €/kg = 0,64 €; 1.500 g tipula, 0,55 €/kg = 0,83 €; 500 g azukre, 0,7 €/kg = 0,35 €; eta abar.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx