Emaitzak: 111

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (15)
El mayor aporte hídrico de los alimentos está en las frutas y verduras, después en la leche y el yogur, seguido de pan y cereales y, por último y en menor cantidad, el grupo de carnes, pescados, huevos y legumbres. Elikagaien ur-ekarri handiena fruitu eta barazkietan dago. Ondoren, esne eta jogurtean; jarraian, ogi eta zerealetan; eta azkenik, kantitate txikiena haragi, arrain, arrautza eta lekaleetan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en el hígado, riñones, carne, yema de huevo, legumbres, frutos secos y moluscos. Gibelean, giltzurrunetan, haragian, arrautza-gorringoan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta moluskuetan topa daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en proteínas animales y vegetales (leche, queso, carne roja, aves, pescado, frutos secos, cereales integrales). Animalia- eta landare-jatorriko proteinetan aurkitu daiteke (esnea, gazta, haragi gorria, hegaztiak, arraina, fruitu lehorrak, osoko zerealak).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

La principal fuente de esta vitamina se encuentra en los cereales integrales, también está en las patatas, frutos secos, legumbres y en la carne de cerdo. Osoko zerealetan dago bitamina horren iturri nagusia. Patatetan, fruitu lehorretan, lekaleetan eta txerri-haragian ere egoten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en la leche y derivados, en la carne, pescados y huevos. Esnetan eta haren eratorrietan, haragitan, arrainetan eta arrautzetan egon ohi dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo, añadiendo arroz a las legumbres o leche a los cereales se ingieren proteínas que proporcionan aminoácidos muy parecidos a los que aporta la carne. Esate baterako, lekaleei arroza edo zerealei esnea gehituta proteinak jaten dira, eta haragiak ematen dituenaren antzeko aminoazidoak eskaintzen dituzte proteina horiek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se caracteriza por un consumo elevado de legumbres, cereales, pastas, arroz, frutas, verduras, aceite de oliva, pescado y leche; un consumo moderado de carnes y derivados lácteos y un bajo consumo de mantequilla, margarina y azúcares refinados. Lekaleak, zerealak, pasta, arroza, fruta, barazkia, oliba-olioa, arraina eta esnea asko kontsumitzea; haragia eta esnearen eratorriak neurriz kontsumitzea eta gurina, margarina eta azukre finduak gutxi kontsumitzea dira ezaugarri nagusiak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Limitar la ingesta de proteínas, sobre todo disminuir las carnes rojas y aumentar las aves y el pescado. Proteinak mugatzea; batez ere, haragi gorria gutxiago eta hegaztiak eta arraina gehiago kontsumitzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en la carne, el pescado, los productos lácteos, las lentejas y la cebolla. Haragian, arrainean, esnekietan, dilistetan eta tipulan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

o que pongan las frutas en un estante, las verduras en otro, las carnes en otro, etc. edo apal batean frutak jartzeko, beste batean barazkiak, beste batean okela, etab.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (7)
Inicialmente aparecen anorexia, acompañada de pérdida de peso, náuseas y vómitos, que a veces impiden comer carne. Hasieran anorexia, pisu-galera, goragalea eta okadak agertzen dira, eta, batzuetan, haragia jatea galarazten dute.

Materiala: Elektroestetika

Consiste en hervir una cantidad de hebras de carne blanca (gallina, conejo) y, tras enfriar, hervir de nuevo con ácido nítrico concentrado. Haragi zuriaren (oilaskoa, untxia) zatiak egosi eta, hoztu ondoren, berriro egosten dira, azido nitriko kontzentratua erantsita.

Materiala: Elektroestetika

Las necesidades orgánicas son de 20-30 mg diarios, que nos pueden ser proporcionados por legumbres, frutas y carne, así como por el agua pura no calcárea (éstas generalmente son pobres en silicio) y alimentos vegetales como el rábano y los cereales (avena, cebada, arroz y centeno). Eguneko 20-30 mg-koak dira premia organikoak; lekaleek, frutek eta okelak ematen dizkigute, baita karerik gabeko ur puruak (silizio gutxikoak izan ohi dira) eta begetalek ere, adibidez errefauak eta zerealek (oloa, garagarra, arroza eta zekalea).

Materiala: Elektroestetika

En ocasiones, para buscar una mayos naturalidad los labios se perfilan en tonos beige, carne Batzuetan, ezpainei naturaltasun handiagoa emateko, tonu beixekin, haragi-kolorekoekin… nabarmentzen dira.

Materiala: Elektroestetika

A las 12 h, comida del mediodía, fundamentalmente (a veces exclusi-vamente) vegetariana, evitando en cualquier caso la carne de ternera. Eguerdiko bazkaria 12:00etan, gehienbat (batzuetan erabat) begetarianoa, edonola ere txekor-okelarik gabe.

Materiala: Elektroestetika

Al secarse retiramos el molde y aplicamos dos capas de esmalte rosa carne. Lehortutakoan, moldea kenduko dugu, eta haragi-koloreko esmalte arrosaren bi geruza emango ditugu.

Materiala: Elektroestetika

-Al secarse retiramos el molde y aplicamos dos capas de esmalte rosa carne. -Lehortutakoan, moldea kenduko dugu, eta haragi-koloreko esmalte arrosaren bi geruza emango ditugu.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (1)
PLATO TRINCHERO (PESCADO - CARNE) EBAKITZEKO PLATERA (ARRAINA - HARAGIA)

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (50)
En el interior platos mas energéticos combaten el clima mas riguroso, gazpachos (con carne de caza), embutidos, migas, gachas, ajoarriero... Barrualdean, plater energetikoagoekin egiten diete aurre klima gogorragoari: gazpatxoak (ehiza-haragiarekin), hestekiak, ogi-mamiak, ahiak, ajoarrieroa…

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Consistencia firme, aspecto fresco, brillo en el corte y olor propio de la carne. Itxura sendoa eta freskoa, distira ebakitzean, eta haragiaren berezko usaina.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La carne es más oscura a más cantidad de oxígeno en el momento de la muerte, por esto, los animales que mueren luchando como los toros, tienen carnes más oscuras. Heriotzaren unean zenbat eta oxigeno gehiago egon, orduan eta ilunagoa izango da haragia. Horregatik, borrokan ari direla hiltzen diren animaliek (zezenek, esaterako) haragi ilunagoa dute.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Vamos a llamar carne a los músculos de los mamíferos terrestres y a las aves comestibles. Haragi esango diegu lurreko ugaztunen giharrei eta hegazti jangarriei.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La carne es uno de los productos con más variedad que hay en el mercado. Haragia da merkatuan mota gehien dituen produktuetako bat.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La cantidad de ejercicio que ha realizado, siendo la carne más blanda cuanto menos haya sido éste. Animaliak egin izan duen ariketa; izan ere, zenbat eta ariketa gutxiago egin, orduan eta bigunagoa da haragia.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las canales de ovino Mayor no se consumen apenas, ya que proporcionan una carne con excesiva grasa y sabor muy fuerte. Ardi handiak ia ez dira kontsumitzen; izan ere, koipe gehiegiko eta oso zapore sendoko haragia izaten dute.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Hasta los seis meses se les denomina jabatos y son los mejores considerados, de seis meses a un año se les denomina jaros y son comestibles aunque su carne es mas oscura y de sabor mas fuerte, con mas de un año no son apreciados gastronomicamente. Sei hilabete bete arte, basurdekume izena dute. Basurdekumeak dira preziatuenak. Sei hilabetetik urtebetera artean, ilegorri esaten zaie. Ilegorriak ere jateko modukoak dira, baina haien haragia ilunagoa eta zapore biziagokoa da. Urtebetez gorakoak ez dituzte preziatzen gastronomiarako.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Pelar la fruta dejándola en "carne viva". Zuritu frutaa eta utzi "haragi bizitan".

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Guarnición,en ensaladas, acompañando pastas, carnes,... Goarnizioetan, entsaladetan, pastekin batera, haragiekin...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Kimika (2)
El tipo de secado más rutinario es extender el material al aire libre y, con ayuda del calor solar, evaporar el agua que contenga; se emplea aún para secado de cereales, bacalao, madera, carnes, etc. Lehortzeko modurik arruntena materiala aire zabalean zabaltzea da, eta, eguzki-beroaren laguntzaz, materialak duen ura lurruntzea; oraindik ere, zerealak, bakailaoa, zura eta haragia honela lehortzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Industria de cerámica, papeleras, pinturas, productos alimenticios, forrajes, frutos, pescados, carnes, etc. Zeramika-industria, papergintza, pinturak, elikagaigintza, bazkagintza, fruituak, arrainak, haragiak, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (2)
Fruto de calibre grueso, carne dulce de calidad media. Tamaina marduleko fruitua ematen du, haragi gozo eta kalitate ertainekoa.

Materiala: Nekazaritza

ETIQUETADO FACULTATIVO DE VACUNO-> REGLAMENTO (CE) Nº1760/2000 (Artículo 16) del Parlamento Europeo y del Consejo, que establece un sistema de identificación y registro de los animales de la especie bovina y relativo al etiquetado de la carne de vacuno y de los productos a base de carne de vacuno y por el que se deroga el Reglamento(CE) Nº 820/97 del Consejo. BEHI AZIENDAREN HAUTAZKO ETIKETATZEA -> 1760/2000 (EE) ERREGELAMENDUA (16. artikulua), Europako Parlamentuarena eta Kontseiluarena, behi aziendako animaliak identifikatu eta erregistratzeko sistema bat ezartzen duena, behi haragia eta behi haragiz egindako produktuak etiketatzeari buruz diharduena, eta Kontseiluaren 820/97 (EE) Erregelamendua indargabetzen duena.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (1)
Este sistema fue implementado por primera vez en el transatlántico Paraguay para que transportara carne congelada desde Buenos Aires a Le Havre. Sistema horiParaguaytransatlantikoan jarri zen lehenengo aldiz, haragi izoztua garraiatzeko Buenos Airestik Le Havrera.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Zehar-lerroa (4)
Manipulaciones de bloques de carne congelada y bidones metálicos de conservas. Haragi izoztu blokeen eta kontserba-bidoi metalikoen manipulazioak.

Materiala: Sistemen integrazioa

El pez está en un acuario y, siempre que en la comida haya carne y la iluminación esté encendida, comerá. Arraina akuario batean dago eta, haragia dagoenean eta argia piztuta dagoenean, jan egiten du.

Materiala: Sistemen integrazioa

Si hay carne y no hay iluminación, come cuando no está encendido el calefactor. Haragia dagoenean baina argia piztuta ez dagoenean, jan egiten du berogailua piztuta ez badago besterik ez.

Materiala: Sistemen integrazioa

Las entradas (A, B, C y D) deben aparecer en la tabla de verdad, de izquierda a derecha, en el mismo orden de aparición que en el texto en el texto (carne, iluminación, gambas, calefactor). Sarrerak (A, B, C eta D) egia-taulan agertu behar dira, ezkerretik eskuinera, testuan irakurtzen diren hurrenkera berean: haragia, argia, ganbak, berogailua.

Materiala: Sistemen integrazioa