Emaitzak: 18

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Su experiencia laboral ha sido variada, sobre todo en trabajos poco cualificados (limpiadora, camarera…). Lan-esperientzia anitza izan du, baina kualifikatu gabeko lanpostuetan batez ere (garbitzailea, zerbitzaria…).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (1)
No se considera EPI a la ropa de trabajo que sirve para diferenciar a unos colectivos de otros, como camareros, conductores, etc., ni tampoco la que está destinada a proteger la ropa de calle del trabajador contra la suciedad. Ez da NBEtzat hartzen kolektibo batzuk beste batzuetatik bereizteko arropa, hala nola zerbitzariena, txoferrena eta abarrena, ez eta langilearen kaleko arropa zikinkeriatik babestekoa ere.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Ostalaritza eta turismoa (6)
Un servicio de camareros atiende las mesas de éste y del resto de los salones para que el viajero pueda relajarse contemplando el paisaje, charlando, leyendo o utilizando la variada gama de juegos de mesa que está a su alcance. Zerbitzari talde batek zaintzen ditu egongela horretako eta gainerakoetako mahaiak, bidaiaria paisaia begiratuz, hizketan, irakurriz edo eskura dituen mahai-joko askotarikoak erabiliz lasaitu dadin.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La cerveza, generalmente, no hay que pedirla, el camarero se encarga de llevarla (en jarras de medio litro) hasta las mesas donde se van anotando las consumiciones realizadas, pagándose al salir. Garagardoa, oro har, ez dago eskatu beharrik; zerbitzariak eramango du garagardoa (litro-erdiko pitxarretan) mahaietaraino, eta han apuntatzen da eskaturikoa.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Referencia numérica de cada cliente, para que el camarero encargado del servicio sepa lo solicitado por cada cliente. Bezero bakoitzaren zenbaki-erreferentzia, zerbitzatu behar duen zerbitzariak jakin dezan zer eskatu duen bezero bakoitzak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Nombre o código de la persona que toma la comanda, cuando son varias las encargadas de tomarlas, y del camarero encargado de la mesa. Eskaera idatzi duen pertsonaren izena edo kodea, pertsona batek baino gehiagok hartzen badute eskaera, bai eta mahaiaren ardura izango duen zerbitzariarena ere.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Según nos sentemos en una mesa, los camareros nos ofrecerán las jarras de la cerveza negra que elaboran. Mahaian eseri ahala, egiten duten garagardo beltzez beteriko pitxarrak eskainiko dizkigute zerbitzariek.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las azafatas de los transportes, los camareros de los restaurantes, los agentes de viajes, los informadores turísticos, el personal de recepción de los hoteles, los monitores de turismo de aventura y riesgo, etc. garraioetako laguntzaileak, jatetxeetako zerbitzariak, bidaia-antolatzaileak, turismo-informatzaileak, hoteleko harreretako langileak, abentura- eta arrisku-turismoko monitoreak, etab.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Animazio turistikoa (4)
Este justificante se les entrega a los clientes y estos al camarero que les va a servir por eso deben ser atractivos y resistentes (figura 4.7). Egiaztagiri horiek bezeroei ematen zaizkie, eta bezeroek zerbitzariari, edariak zerbitza diezazkieten; beraz, erakargarriak eta iraunkorrak izan behar dute (4.7 irudia).

Materiala: Animazio turistikoa

El personal debe saber exactamente a qué hora empiezan las actividades o espectáculos, cuál es la colaboración que se espera de los camareros, a qué hora se estima que terminará, ya que durante la animación nocturna serán los encargados de servir las consumiciones de los clientes. Dantzalekuko langileek zehazki jakin behar dute zer ordutan hasten diren jarduera eta ikuskizunak, zer laguntza espero den zerbitzariengandik, eta zer ordutan bukatzea aurreikusten den; izan ere, haiek zerbitzatuko dizkiete edariak bezeroei.

Materiala: Animazio turistikoa

Numerosos bares o restaurantes cuentan con una pantalla táctil en la que los camareros apuntan las consumiciones de los huéspedes. Taberna eta jatetxe askotan ukipen-pantaila bat izaten dute, zeinean ostalariei zerbitzatutako edariak jasotzen baitituzte zerbitzariek.

Materiala: Animazio turistikoa

Son espacios con mesas y asientos atendidos por camareros. Mahai eta jarlekuak dituzte gune horiek, eta zerbitzariek zerbitzatzen dituzte.

Materiala: Animazio turistikoa