Las personas adultas necesitan unos 10 gramos de ácidos grasos esenciales al día, lo que representa el 1% de las calorías.
Pertsona helduek ezinbesteko gantz-azidoen 10 gramo behar dituzte eguneko. Hori kalorien % 1 da.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se recomienda que entre el 10 y el 15% de las calorías de la dieta sean de origen proteico.
Dietako kalorien % 10 eta % 15 artean proteina-jatorrikoak izatea gomendatzen da.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Esta función la realizan las sustancias ricas en calorías como los lípidos, los hidratos de carbono y las proteínas.
Funtzio hori kaloria asko duten substantziek egiten dute, hala nola lipidoek, karbohidratoek eta proteinek.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se recomienda que el aporte diario de glúcidos sea un 55 o 60 % de las calorías totales de la dieta.
Gluzidoen eguneroko ekarpena dietaren kaloria guztien % 55 edo % 60koa izatea aholkatzen da.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Al envejecer, se necesitan menos calorías, pero se siguen necesitando alimentos saludables y nutritivos.
Zahartzean kaloria gutxiago behar izaten dira, baina elikagai osasuntsu eta elikagarrien beharra izaten jarraitzen da.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se prescribe en esta dieta una baja ingesta de calorías, alrededor de 1200 calorías, repartidas en 5 comidas.
Kaloria gutxi hartzeko agintzen da dieta honetan, 1.200 kaloria inguru 5 otordutan banatuta.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se aconseja aportar las máximas calorías en un volumen mínimo, por ejemplo, se puede añadir queso fundido o leche a los purés, hacer batidos de frutas con nata.
Bolumen txikienean ahalik eta kaloria gehien sartzea aholkatzen da. Adibidez, pureei urtutako gazta edo esnea gehitu, edo fruta-irabiakiak egin daitezke esne-gainarekin.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
En este sentido, una dieta equilibrada es aquella que aporta la cantidad de calorías y nutrientes en la proporción adecuada, dependiendo de la edad, actividad y circunstancia.
Ildo horretatik, adinaren, jardueraren eta egoeraren arabera kaloria kantitate eta elikagaien proportzio egokia ematen duen dieta izango da orekatua.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
1 kilocaloría = kcal = 1000 calorías.
1 kilokaloria = kcal = 1.000 kaloria.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (1)
Para medir el calor se utiliza una unidad denominada caloría, definida como la cantidad de energía necesaria para elevar la temperatura de un gramo de agua a 1 atmósfera de presión de 14,5 a 15,5 °C.
Beroa neurtzeko kaloria deitutako unitatea erabiltzen da. Unitate hori ur gramo baten tenperatura 14,5 ºC-tik 15,5 ºC-ra bitarteko presio-atmosfera 1era igotzeko behar den energia-kantitatea da.
Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan
Irudi pertsonala (2)
De esta forma se estimula el metabolismo celular local, facilitándose la quema de calorías y se mejora el trofismo tisular.
Hala, zelulen metabolismo lokala estimulatzen da, kaloriak erretzen laguntzen du eta ehun-trofismoa hobetzen da.
Materiala: Elektroestetika
Los primeros tendrían mayor capacidad para derrochar calorías, los obesos ingieren más calorías de lo normal por lo que un obeso puede ganar grasa o peso debido a que desprende menos energía en forma de calor de la que realmente ingiere, siendo la misma acumulada en el organismo.
Argalek gaitasun handiagoa lukete kaloriak xahutzeko; gizenek, ostera, behar baino kaloria gehiago hartzen dituzte, eta, hortaz, pertsona gizen batek gantza edo pisua irabaz dezake, hartzen duena baino energia gutxiago gastatzen duelako bero-forman, eta hura organismoan metatuta geratzen delako.
Materiala: Elektroestetika
Zehar-lerroa (1)
Calcula la resistencia de un calentador de 1,5 V, sabiendo que dicho calentador genera 1.200 calorías en una cámara de precombustión durante medio minuto.
Kalkulatu 1,5 V-eko berogailu baten erresistentzia, jakinik berogailu horrek 1.200 kaloria sortzen dituela, aurreberokuntza-ganbera batean, minutu-erdian.
Materiala: Motorraren sistema Osagarriak
Instalatze eta mantentze lanak (7)
Para medir el calor se suele utilizar la caloría, que es la cantidad de calor necesaria para elevar un gramo de agua de 14,5oC a 15,5oC.
Beroa neurtzeko, kaloria erabiltzen da. Kaloria: gramo bat ur 14,5oC-tik 15,5oC-ra igotzeko behar den bero-kantitatea da.
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
Habitualmente se suele utilizar la kilocaloría (kcal), que corresponde a 1 000 calorías.
Normalean kilokaloria (kcal) erabiltzen da, eta hori 1 000 kaloriaren pare da.
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
Joule obtuvo la equivalencia entre la caloría y la unidad de trabajo.
Joulek kaloriaren eta lan-unitatearen arteko baliokidetasuna lortu zuen.
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
1 caloría = 4,16 julios
1 kaloria = 4,16 joule
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
Expresa el resultado en julios y calorías.
Adierazi emaitza jouletan eta kaloriatan.
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
Sin embargo, se utiliza un coeficiente global, que es la media de los coeficientes de cada zona debidamente ponderados por las calorías evacuadas en cada tramo.
Baina koefiziente global bat erabiltzen da, hots, gune bakoitzeko koefiziente behar bezala haztatuen –tarte bakoitzean kanporatzen diren kalorien bitartez– batezbestekoa.
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
Metro, amperio y caloría.
Metroa, anperea eta kaloria.
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
Edition permission request
You do not have permission to edit this dictionary. You can edit this dictionary when the dictionary manager accepts your request