Emaitzak: 18

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (6)
Se debe tener en cuenta que estas vitaminas quedan disueltas en el agua de cocción de las verduras y que también se destruyen fácilmente con el calor. Kontuan hartu beharrekoa da barazkiak egostean bitamina horiek uretan disolbatuta geratzen direla eta beroarekin ere erraz suntsitzen direla.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Es muy sensible a la luz, al oxígeno del aire y a la temperatura, así, por ejemplo, cuantos más minutos se tarde en beber un zumo de naranja natural más cantidad de vitamina C se pierde. Argiarekiko, aireko oxigenoarekiko eta tenperaturarekiko oso sentikorra da. Beraz, esaterako, laranja-zuku naturala zenbat eta beranduago edan, orduan eta C bitamina gehiago galduko du.

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La principal fuente de esta vitamina se encuentra en los cereales integrales, también está en las patatas, frutos secos, legumbres y en la carne de cerdo. Osoko zerealetan dago bitamina horren iturri nagusia. Patatetan, fruitu lehorretan, lekaleetan eta txerri-haragian ere egoten da.

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Es difícil que las personas adultas presenten carencias de esta vitamina, aunque son posibles si se dan tratamientos prolongados con antibióticos. Zaila da pertsona helduek bitamina horren eskasia izatea, baina gerta daiteke antibiotikoekin tratamendu luzeak izaten direnean.

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La deficiencia de esta vitamina en una dieta normal es rara, ya que se necesita en una cantidad muy pequeña; sin embargo, puede darse en pacientes que han sido alimentados por vía intravenosa (suero) durante semanas. Oso kantitate txikia nahikoa denez, bitamina horren eskasia izatea arraroa da dieta normalean; hala eta guztiz ere, hainbat astez benabarnetik elikatuta (serum) egon diren gaixoetan gerta daiteke.

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Sin embargo, cuando la disminución de esta vitamina es producto de la dificultad de ser absorbida, se aconsejan suplementos inyectables. Hala ere, bitamina horren murrizketa xurgatzeko zailtasunek eragindakoa denean, gehigarri injektagarriak hartzea aholkatzen da.

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Irudi pertsonala (12)
Aunque la función principal del intestino grueso es la de formar las heces, en él todavía se produce una absorción de sustancias que aún pueden utilizarse, como agua y sales minerales procedentes del quilo, o vitaminas y aminoácidos producidos por las bacterias que viven en él. Heste lodiaren funtzio nagusia eginkariak osatzea den arren, oraindik ere erabil daitezkeen substantziak xurgatzen dira hor; esaterako, kilotik iritsitako ura eta gatz mineralak, edo hestean bizi diren bakterioek ekoitzitako bitaminak eta aminoazidoak.

Materiala: Elektroestetika

El origen de está descalcificación no es siempre una insuficiente ingestión de calcio y fósforo, sino la carencia de vitamina D, su mala absorción, el aumento en la movilización del calcio (como ocurre durante el embarazo y la lactancia) o algunos trastornos endocrinos (como el hiperparatiroidismo). Baina deskaltzifikazio horren jatorria ez da beti kaltzio- eta fosforo-gabezia izaten, hauek ere izan baitaitezke gaixotasun horren jatorriak: D bitaminaren gabezia, bitamina hori gaizki xurgatzea, kaltzioaren mugimendua areagotzea (hori gertatzen da haurdunaldian eta edoskitzaroan) edo zenbait asaldura endokrino (esaterako, hiperparatiroidismoa).

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lo ideal sería realizar un protocolo para este señor, en el que se comple-tara un tratamiento con AHAy se continuara con uno a base de vitamina C. gizon horrentzako protokolo bat egitea litzateke egokiena; protokoloan, tratamendu bat egingo diozu AHAekin, eta, ondoren, C bitaminan oinarritutako beste bat.

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Este aceite esencial tiene muchísimas molécu-las distintas en su composición, entre las que destacamos varios tipos de vitamina B, vitamina A, azufre orgánico y numerosos oligoele-mentos. Molekula ugariz osatuta dago olio esentzial hori; hauek dira nabarmenenak: B bitamina mota batzuk, A bitamina, sufre organikoa eta hainbat oligoelementu.

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A partir de la corteza de este cítrico se obtie-ne un aceite esencial que, como todos ellos en mayor o menor medi-da, es rico en vitamina C; de esta particularidad parten sus utilidades: Zitriko horren azaletik lortzen da olio esentziala eta, beste guztiek bezala, batzuek besteek baino gehiago, C bitamina ugari dauka; berezitasun horretan oinarritzen dira erabilerak:

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la "lechuga" marina es más rica en vitamina C que la naranja y más rica en vitamina A que la col; tiene una importante acción hidratante, relajante y antiestrés. itsas “uraza” aberatsagoa da C bitaminatan laranja baino eta aberatsagoa A bitaminatan aza baino; hidratatzailea, lasaigarria eta estresaren aurkakoa da.

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Las presentes en las aguas minero-medicinales son menos exi-gentes parasu crecimiento que otras, yaque no necesitan aminoácidos, bases púricas o pirimídicas ni vitaminas; sin embargo, dependen de una tempera-tura y pH constantes y, además, de la concentración estable de todos los ele-mentos de las aguas en las que viven: ur mineral-medizinaletan dauden bakterioek ez dituzten oso baldintza zorrotzak izan behar hazteko; izan ere, ez dute behar aminoazidorik, base puriko edo pirimidikorik, ezta bitaminarik ere. Alabaina, tenperatura eta pH konstanteak behar dituzte, eta, gainera, bizi diren uretako elementu guztien kontzentrazio egonkorra:

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Contiene gran cantidad de vita-mina E. E bitamina ugari dauka.

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Si se utilizan aceites, son preferibles los prensados en frío, porque contienen más vitaminas (sobre todo del grupo de las B y vitamina E) y porque se absorben mejor. Olioak erabiltzen badira, hobe da hotzean trinkotuak erabiltzea, bitamina gehiago dutelako (batez ere B taldekoak eta E bitamina) eta hobeto xurgatzen direlako.

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Sustancias regeneradoras a base de extractos de mimosa, rosa mosqueta, centella asiática, etc., oligoelementos, enzimas (SOD), vitaminas, etc. Leheneratzeko substantziak, estraktuekin (mimosa,Rosa rubiginosa,Centella asiaticaeta abar), oligoelementuekin, entzimekin (SOD), bitaminekin eta abar eginak.

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