Emaitzak: 16

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
Por ejemplo, la caja de zapatos es el cochecito de la muñeca, la miga de pan su exquisita comida, la sillita es el nuevo coche de mamá y el plato de plástico el volante. Adibidez, zapata-kaxa panpinaren kotxetxoa da, ogi-apurra haren bazkari goxoa, aulkitxoa amaren auto berria, eta plastikozko platera, bolantea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los centros de día incluyen la manutención (desayuno, comida y merienda), están dotados de servicios de rehabilitación, atención médica y psicológica, fisioterapia, etc., y, en muchos casos, disponen de un servicio de transporte adaptado. Eguneko egoitzek mantenua ere barne hartzen dute (gosaria, bazkaria eta askaria); horrez gain, errehabilitazio-zerbitzuak, arreta medikoa eta psikologikoa, fisioterapia eta abar eskaintzen dituzte; askotan, gainera, egokitutako garraio-zerbitzua ere izaten dute.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
A las 12 h, comida del mediodía, fundamentalmente (a veces exclusi-vamente) vegetariana, evitando en cualquier caso la carne de ternera. Eguerdiko bazkaria 12:00etan, gehienbat (batzuetan erabat) begetarianoa, edonola ere txekor-okelarik gabe.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (5)
-Los Desayunos, Almuerzos y Cenas a bordo que se especifican en los itinerarios (vino y café incluido) y dos almuerzos en Restaurantes. -Ibilbideetan zehazten diren gosari, bazkari eta afariak trenean (ardoa eta kafea barne) eta bi bazkari jatetxeetan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Siete cenas y ocho comidas con gastronomía típica del Norte de España. Zazpi afari eta zortzi bazkari Espainiako iparraldeko gastronomia tipikoarekin.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

desayuno, almuerzo y cena, y buffets o snacks a media mañana, a media tarde, e incluso a media noche. gosaria, bazkaria eta afaria, eta buffetak edo snackak eguerdian eta arratsaldean, baita gauerdian ere.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Cada pasajero tiene un turno para las comidas principales (almuerzo y cena) y un lugar reservado y fijo en el restaurante asignado. Janari nagusietarako (bazkaria eta afaria) txanda bat du bidaiari bakoitzak esleitu zaion jatetxean, eta leku finkoa dauka erreserbatuta.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Plato, en comidas o cenas informales. Platerean, bazkari edo afari informaletan

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Elektrizitatea eta elektronika (3)
Desayuno, almuerzo, cena Gosaria, bazkaria, afaria

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Inmediatamente antes de realizar la actividad, por ejemplo la comida, se le acercará al mural y, ayudándole a señalar la imagen que representa la comida, se verbalizará: Dagokion jarduera egin baino apur bat lehenago –adibidez, bazkaria–, horma-irudiaren ondora eraman eta, bazkaria irudikatzen duen irudia seinalatzen lagundurik, zera esango zaio:

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Después de que a Manuela, la niña del ejemplo anterior, se le indica comer, se le dirigen las manos hacia el menú y se la ayuda a señalar el primer plato, puré; después el segundo, croquetas: el postre, yogur, y para beber, agua. Manuelari –aurreko adibideko neskatoa– bazkaria adierazten zaionean, eskuak menura zuzentzen zaizkio eta lehen platera seinalatzen laguntzen zaio: purea; gero, bigarrena, kroketak; postrea, jogurta, eta edateko, ura.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Animazio turistikoa (1)
Este departamento es un gran aliado de los servicios de animación; en primer lugar, en los restaurantes se reúne una gran cantidad de gente en unas franjas horarias determinadas, estarán parados y sentados durante el tiempo que duren el desayuno, la comida o la cena, lo cual supone entre media hora y una hora y media para usar los espacios de restauración para publicitar las actividades. Sukaldaritza-saila animazio-zerbitzuen aliatu on bat da; alde batetik, jatetxeetan jende asko elkartzen da ordu jakin batzuetan, eta geldik eta eserita egoten dira gosariak, bazkariak edo afariak dirauen artean; beraz, ordu-erdi eta ordu eta erdi inguru ditugu toki horiez baliatzeko gure jarduerak iragartzeko.

Materiala: Animazio turistikoa