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Empleando aperos especiales, en horticultura también se hacen los siguientes trabajos según los cultivos que vayamos a poner: Lanabes bereziak erabiliz, baratzezaintzan, sartuko ditugun laboreen arabera, honako lan hauek ere egiten dira:

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El planteamiento de esta asignatura está dirigido a la horticultura como actividad profesional. Ikasgai honen plangintzan, baratzezaintza jarduera profesionaltzat hartzen da.

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2.1.4. Los estilos de horticultura comercial 2.1.4. Baratzezaintza komertzialeko moldeak

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Hay un conjunto de técnicas hortícolas que vienen a solucionar este problema: Arazoa konpontzeko, baratzezaintzako teknika hauek daude:

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En la horticultura profesional convencional de nuestra zona, prácticamente todos los tomates, pepinos, calabacines y coles son híbridos comerciales. Gure inguruneko baratzezaintza profesional konbentzionalean, ia-ia tomate, pepino, kuiatxo eta aza guztiak hibrido komertzialak dira.

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Además, los envases pequeños para horticultura casera suelen dar información práctica sobre fechas de cultivo, marco de plantación, etc. Gainera, etxeko baratzezaintzarako ontzi txikiek informazio praktikoa ematen dute ereiteko datei, landare tarteei eta abarri buruz.

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Este sistema es muy utilizado en Horticultura, porque además de economizar cantidad de semilla, implica unos menores costes por aclareo. Sistema honen erabilera oso zabaldurik dago baratzezaintzan, hazi kantitatea ekonomizatzeaz gainera, bakantze kostuak txikitzea dakarrelako.

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La principal aplicación de las técnicas de policultivo se encuentra en los cultivos permanentes, como la viticultura o los frutales, donde es crucial mantener una vegetación diversa en la parte inferior para el manejo de plagas, mientras que las asociaciones se aplican en horticultura. Polilaborantzako teknikak labore iraunkorretan aplikatzen dira gehien, esaterako, mahastizaintzan eta fruta arbolen laborantzan, non funtsezkoa baita behealdean askotariko landaretza bati eustea izurriei aurre egiteko; asoziazioak, berriz, baratzezaintzan aplikatzen dira.

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