Emaitzak: 27

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (6)
Por ejemplo, añadiendo arroz a las legumbres o leche a los cereales se ingieren proteínas que proporcionan aminoácidos muy parecidos a los que aporta la carne. Esate baterako, lekaleei arroza edo zerealei esnea gehituta proteinak jaten dira, eta haragiak ematen dituenaren antzeko aminoazidoak eskaintzen dituzte proteina horiek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se caracteriza por un consumo elevado de legumbres, cereales, pastas, arroz, frutas, verduras, aceite de oliva, pescado y leche; un consumo moderado de carnes y derivados lácteos y un bajo consumo de mantequilla, margarina y azúcares refinados. Lekaleak, zerealak, pasta, arroza, fruta, barazkia, oliba-olioa, arraina eta esnea asko kontsumitzea; haragia eta esnearen eratorriak neurriz kontsumitzea eta gurina, margarina eta azukre finduak gutxi kontsumitzea dira ezaugarri nagusiak.

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A partir de latas de bebidas o botellas de agua de plástico, llenarlas de diferentes materiales, arroz, lentejas, maíz... Edari-potoak edo plastikozko ur-botilak zenbait materialekin bete; adibidez, arrozarekin, dilistekin edo arto aleekin.

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En esta dieta, se deben beber abundantes líquidos y se aconseja comer arroz, zanahoria, pollo, pescado y yogur, en una fase posterior. Dieta horretan likido ugari edaten da, eta ondorengo fasean arroza, azenarioa, oilaskoa, arraina eta jogurta jatea aholkatzen da.

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El arroz y el membrillo se desaconsejan, puesto que son productos astringentes; en cambio, se recomienda la fruta, la verdura , los cereales integrales y las legumbres. Arroza eta irasagarra ez dira gomendagarriak, produktu idorgarriak baitira, baina fruta, barazkiak, osoko zerealak eta lekaleak gomendatzen dira.

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60-80 gr. crudos de pasta o arroz. 60-80 g pasta edo arroz gordin.

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Irudi pertsonala (3)
Generalmente extraído del grano de trigo o de arroz, también puede obtenerse de la patata o del maíz. normalean, gari- edo arroz-aleetatik ateratzen da, baina patata eta artotik ere lor daiteke.

Materiala: Elektroestetika

Las necesidades orgánicas son de 20-30 mg diarios, que nos pueden ser proporcionados por legumbres, frutas y carne, así como por el agua pura no calcárea (éstas generalmente son pobres en silicio) y alimentos vegetales como el rábano y los cereales (avena, cebada, arroz y centeno). Eguneko 20-30 mg-koak dira premia organikoak; lekaleek, frutek eta okelak ematen dizkigute, baita karerik gabeko ur puruak (silizio gutxikoak izan ohi dira) eta begetalek ere, adibidez errefauak eta zerealek (oloa, garagarra, arroza eta zekalea).

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té verde, mimosa tenuiflora, ginseng, gingko, equiseto, arroz, soja, arándano, vid. te berdea, mimosa tenuiflora, ginsenga, gingkoa, azeribuztana, arroza, soja, ahabia, mahatsondoa eta abar.

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Ostalaritza eta turismoa (7)
Sopas de verduras o ensaladas como la “trempó”, anteceden a platos mas consistentes como el “escaldum “(guiso de pavo) o los arroces, siempre regados con vinos de la denominación de origen Benissalem (Mallorca). Barazki-zopak edo entsaladak, hala nolatrempóa, plater sendoagoen aurrekari izaten dira; azken horien artean daudeescalduma (indioilar-gisatua) eta arrozak, beti Binissalem (Mallorca) jatorri-izendapeneko ardoarekin bustiak.

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Las elaboraciones culinarias son reflejo de la dualidad existente entre mar montaña, y entre el clima cálido de la costa y el riguroso del interior, así arroces de verduras, ollas gitanas (cocido de verduras), pisto huertano , caldero, ensaladas, langostinos del mar Menor, ajotomate (plato de pescado y tomate), encuentran su contrapunto en el gazpacho de Jumilla y Yecla, embutidos, platos de caza, migas de Alhama, longaniza imperial de Lorca, y el pebre (guiso a base de caldo de cordero). Jaki prestatuek mendiaren eta itsasoaren eta kostaldeko klima leunaren eta barnealdeko gogorraren dualtasuna islatzen dute: barazki-arrozak, ijito-eltzekariak (barazki-egoskariak), baratzeko pistoa, entsaladak, Mar Menorreko otarrainxkak; kontrapuntu gisa, Jumilla eta Yeclako gazpatxoa, hestebeteak, ehiza-platerak, Alhamako ogi-mamiak, Lorcako lukainka inperiala etapebrea (arkume-saldarekin egindako gisatua).

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Arroz de Calasparra, pimentón, alcaparras, miel de azahar, aceite de oliva virgen y colines son solo una muestra de los alimentos amparados por sello de calidad que ofrece Murcia. Murtziako kalitate-zigiluak babesten dituen elikagaien adibide batzuk besterik ez dira hauek: Calasparrako arroza, piperrautsa, kaparrak, laranjondo-lorearekin egindako eztia eta oliba-olio birjina.

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La proximidad de la capital y el cultivo del arroz han reducido su extensión de forma preocupante. Hiriburutik gertu egoteak eta arroz-ekoizpenak kezkatzeko moduan murriztu dute lakuaren hedadura.

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El arroz de Valencia, el embutido artesano de Requena , y los turrones de Jijona y Alicante también están incluidos entre los productos estrella de la Comunidad Valenciana. Valentziako Erkidegoko produktu nagusien artean daude, halaber, Valentziako arroza, Requenako etxeko hestekiak eta Xixonako eta Alacanteko turroiak.

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Consta de una estructura defensiva y una tupida red de canales y cisternas que además de su función ornamental, constituyen el entramado de una red de regadío para los cultivos del arroz. Egitura defentsiboa du, eta ubideen eta biltegien sare mardula. Sare horrek, gainera, bitariko funtzioa du; bada, hiria apaintzeaz gain, arroz-laboreak ureztatzeko sare-egitura osatzen du.

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En cuanto a la Gastronomía, decir que el arroz es el elemento básico de los platos más típicos de la Comunidad destacando entre otros la paella, el arroz a banda, o el arroz con costra. Gastronomian, arroza da Erkidegoko plater ohikoenen oinarria; paella, arrozaa bandaerara edo arroza zarakarrarekin dira ezagunenak.

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Nekazaritza (4)
También se usan avionetas, por ejemplo para arroz. Hegazkin txikiak ere erabiltzen dira, adibidez, arroza ereiteko.

Materiala: Nekazaritza

La espiga de los cereales puede ser una inflorescencia compuesta (Trigo, cebada y centeno) una panícula (Avena,Arroz) o mazorca (Maíz). Zerealen burua izan daiteke infloreszentzia konposatu bat (garia, garagarra eta zekalea), panikula bat (oloa, arroza) edo artaburu bat (artoa).

Materiala: Nekazaritza

El primer caso se da cuando le quedan adheridas las glumillas, que son unas envolturas florales, y se da en el caso del arroz, cebada, avena, etc. Lehen kasuan, glumatxoak –lore bilgarriak– itsatsirik gelditzen dira; horixe gertatzen da, hain zuzen, arroz, garagar, olo eta abarren kasuan.

Materiala: Nekazaritza

Otro tanto se puede decir de otras gramíneas como el arroz de la India, el mijo africano o el centeno del noroeste de la Península Ibérica. Beste gramineo batzuetaz ere beste hainbeste esan dezakegu. Hortxe ditugu Indiako arroza, Afrikako artatxikia eta Iberiar Penintsularen ipar-mendebaldeko zekalea.

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (1)
Hacer pompones, muñecos de lana o muñecos de cartulina por partes y articularlos con tachuelas, pelotas de malabarista con arroz y globos, decoración de platos o de frutas, etc. Borlak, artilezko panpinak eta kartoi mehezko panpinak egin daitezke zatika, eta gero elkartu tatxetekin, malabarista-pilotak egin daitezke arrozarekin eta puxikekin, platerak eta frutak apaindu daitezke, etab.

Materiala: Animazio turistikoa