Emaitzak: 79

ES EU
Fabrikazio mekanikoa (1)
Envasado automático de botellas de vino. Botilak ardoz betetzeko gailu automatikoa.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Irudi pertsonala (5)
Se forman nuevos vasos en la piel que producen manchas de color rojizo vinoso sobre la misma. Larruazalean beste hodi batzuk sortzen dira, eta ardo kolore gorrixkako orbanak ateratzen dira.

Materiala: Elektroestetika

en el agua de baño, mezclada en el vino, con azúcar, como baño bucal, en compresas, etc. bainu-uretan, ardoarekin nahasita, azukrearekin, aho-garbigarri gisa, konpresetan eta abarretan.

Materiala: Elektroestetika

perfuma-ban sus ropas y sus cuerpos, incluso la comida y el vino. jantziak eta gorputzak lurrintzen zituzten, baita janaria eta ardoa ere.

Materiala: Elektroestetika

Esta especia está muy solicitada desde el siglo XVI, tan-to en pastelería, como en la elaboración de vinos generosos, como en perfumería. XVI. mendetik eskaera handia izan du espezie horrek, bai gozogintzan, bai ardo oparoen ekoizpenean, bai lurringintzan.

Materiala: Elektroestetika

Vitaminas A, E Y C, grupo B, oligómeros procianidólicos, ácido Iipoico, bioflavonoides, Iicopeno, polifenoles de oliva, polifenoles de uva, resveratrol de vino tinto. A, E eta C bitaminak, B taldekoak, oligomero prozianidolikoak, azido lipoikoa, bioflabonoideak, likopenoa, oliba-polifenolak, mahats-polifenolak, ardo beltzaren resberatrola.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (5)
Martinis, Vinos Olorosos, Vino blanco y tinto Martiniak, ardo usainduak, ardo zuria eta beltza

Materiala: Irudia

Compota de frutas al vino tinto Fruta-konpota ardo beltzaz

Materiala: Irudia

Vinos blanco y tinto Rene Barbier René Barbier ardo zuria eta beltza

Materiala: Irudia

Consomé al Oloroso Haragi-salda ardo usainduaz

Materiala: Irudia

Por ejemplo, un anuncio de vinos, donde vemos uno pies pisando la uva y el texto que le acompaña dice "Hecho a mano". Adibidez, ardoen iragarki bat: oinak ikusten ditugu mahatsa zapaltzen eta testuak “eskuz egina” dio.

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (45)
Stellembosch , cerca de Ciudad El Cabo se ha especializado en el turismo gastronómico y enológico con visitas a las bodegas y viñedos de los famosos vinos sudafricanos. Lurmutur Hiritik hurbil dagoen Stellembosch turismo gastronomiko eta enologikoan espezializatu da; hain ezagunak den Hegoafrikako ardoa egiten duten mahasti eta upelategietarako bisitak eskaintzen ditu.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

-Los Desayunos, Almuerzos y Cenas a bordo que se especifican en los itinerarios (vino y café incluido) y dos almuerzos en Restaurantes. -Ibilbideetan zehazten diren gosari, bazkari eta afariak trenean (ardoa eta kafea barne) eta bi bazkari jatetxeetan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Jereces amontillados, Oportos, Prioratos, Cariñena, etc. Jerez amontilladoak, Porto ardoak, Prioratak, Cariñena...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Una ruta turística muy transitada , discurre por el litoral del Pacífico entre San Francisco y Los Angeles , pasando por valles vinícolas deteniéndose en la Península de Monterrey con la famosa área comercial de Cannery Road , continuando hacia el PN de las 17 millas . Ozeano Barearen kostaldean, askotan egiten da San Franciscotik Los Angelesera bitarteko ibilbide turistikoa; bidean, ardoa ekoizten den haranak daude, eta Monterreyko penintsula (Cannery Road eremu komertzial ospetsuarekin) eta 17 Milien Parke Nazionala.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Es el mayor puerto y centro turístico litoral, desarrolla una intensa actividad cultural con su carnaval, festivales de teatro y del vino. Kostaldeko portu eta gune turistiko handiena da, eta kultura-jarduera handia du: inauteria, antzerkiaren eta ardoaren jaialdiak eta abar.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Gran Canaria elabora los vinos acogidos a la D.O. El Lentiscal. El Hierro ,La Palma y Lanzarote , cuentan también con denominaciones de su mismo nombre. Kanaria Handian El Lentiscal jatorri-izendapeneko ardoak egiten dira. Hierro, Palma eta Lanzarotek ere izen bereko jatorri-izendapenak dituzte.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

El tipo de suelo volcánico, la insolación, y la influencia marina favorecen que el viñedo cobre notas peculiares en cada una de las islas desembocando en una gran variedad de denominaciones de origen que velan por la calidad de los caldos canarios como las tres de la isla de Tenerife; Tacoronte-Acentejo , Valle de Güimar, y Abona. Lur bolkaniko motaren, eguzkiaren eta itsasoaren eraginaren ondorioz, mahastiek ezaugarri bereziak dituzte uharte bakoitzean. Hala, kanariar ardoen kalitatea zaintzen duten jatorri-izendapen asko daude; Tenerifen, adibidez, hiru dira: Tacoronte-Acentejo, Valle de Güimar eta Abona.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Sopas de verduras o ensaladas como la “trempó”, anteceden a platos mas consistentes como el “escaldum “(guiso de pavo) o los arroces, siempre regados con vinos de la denominación de origen Benissalem (Mallorca). Barazki-zopak edo entsaladak, hala nolatrempóa, plater sendoagoen aurrekari izaten dira; azken horien artean daudeescalduma (indioilar-gisatua) eta arrozak, beti Binissalem (Mallorca) jatorri-izendapeneko ardoarekin bustiak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La variedad y riqueza de la geografía murciana ofrece productos de gran calidad como los caldos con denominación de origen de Bullas, Yecla y Jumilla. Murtziako geografiaren askotarikoa eta aberatsa denez, kalitate handiko produktu asko ematen dituzte, hala nola Bullas, Yecla eta Jumilla jatorri-izendapeneko ardoak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Son muy variados los productos catalanes cuya calidad queda protegida bajo figuras de denominación de origen, específica o geográfica, entre ellos los aceites de oliva de Siurana (Tarragona) y Les Garrigues (Lérida), los vinos del Penedés (Barcelona), Priorat (Tarragona), los blancos de Alella (Barcelona), y los de Costers del Segre (Lérida), además del cava que cuenta en Cataluña con la mayor extensión de viñedos destinados a la elaboración de esta bebida. Jatorri-izendapenek eta izendapen espezifiko eta geografikoek babestutako produktu katalanak hainbat dira: Siuranako (Tarragona) eta Les Garrigues-eko (Lleida) oliba-olioak, Penedéseko (Bartzelona) eta Priorateko (Tarragona) ardoak, Alellako (Bartzelona) eta Costers del Segre-ko (Lleida) ardo zuriak eta, nola ez, Kataluniako mahasti zabalenen emaitza den Cava.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
El desarrollo de rutas turísticas vinícolas o el enoturismo, que incluye la visita a bodegas, degustación y venta de vinos, lo que promueve un interés cultural en la producción vinícola, el conocimiento y apreciación de modos de producción, los tipos de cultivos y las formas de vida de una comarca determinada. Ardoaren inguruko ibilbide turistikoak edo enoturismoa garatzea, upeltegien bisitak, ardo-dastaketa eta -salmenta barne direla; horrek ardogintzari buruzko interes kulturala areagotzen du, eta eskualde jakin bateko ardoa egiteko moduak, laborantza motak eta bizimodua ezagutzea eta estimatzea bultzatzen du.

Materiala: Animazio soziokulturalaren testuingurua

Así se fortalece la sostenibilidad económica de la zona, como ocurre gracias a la Ruta del Vino de Rioja Alavesa. Ondorioz, eskualde horren jasangarritasun ekonomikoa indartzen da, Arabar Errioxako Ardoaren Ibilbideari esker gertatzen den bezala.

Materiala: Animazio soziokulturalaren testuingurua

Kimika (1)
Se utilizan para decoloraciones deazúcares, glicerina, cerveza, grasas, barnices, aceites, vinos, aguas, etc. También pueden emplearse para recuperación de disolventes y eliminación de olores. Azukreak, glizerina, garagardoa, gantzak, bernizak, olioak, ardoak, ura eta beste hainbat produktu koloregabetzeko erabiltzen dira. Disolbatzaileak berreskuratzeko eta usainak desagerrarazteko ere erabil daitezke.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (1)
Los diferentes destinos de la producción condicionan principalmente la elección, por ejemplo si queremos elaborar vino cultivaremos uva. Produkzioaren helburuak gure hautaketa baldintzatuko du batez ere. Esaterako, ardoa egin nahi badugu, mahatsa landatuko dugu;

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (1)
Porrón con vino, baberos o bolsas, servilletas Porroi bat ardoarekin, adur-zapiak edo poltsak, ezpainzapiak

Materiala: Animazio turistikoa

Komunikatzeko trebetasunak (1)
Brindar es manifestar, al ir a beber vino, licor u otra bebida alcohólica, el bien que se desea a alguien o la satisfacción por algo. Topa egitea zera da, norbaiti opa diogun ongia edo zerbaitegatik dugun poza adieraztea, ardoa, likorea edo bestelako edari alkoholdunen bat edatean.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Instalatze eta mantentze lanak (2)
Hay evaporadores que enfrían líquidos, como la leche y el vino, y refrigerantes secundarios, como agua u otras mezclas de agua que congelen por debajo de 0oC. Likidoak (esnea eta ardoa, adibidez) eta bigarren mailako hozgarriak (ura eta 0oC-tik behera izozten diren beste ur-nahaste batzuk, adibidez) hozten dituzten lurrungailuak daude.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Bodegas (vinos) Upategiak (ardoak)

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Zehar-lerroa (1)
Otro ejemplo es la producción de algunos alimentos y bebidas, como el vino o la cerveza, en reactores o cubas de un tamaño y por un tiempo determinado. Beste adibide bat zenbait elikagai eta edariren produkzioa da: ardoa, garagardoa... Horrelakoak erreaktore edo tamaina jakin bateko upeletan egiten dira, aldi zehatz batean.

Materiala: Sistemen integrazioa