Emaitzak: 22

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Considerando como una ración alguna de la ingestas siguientes: Ondorengo kopuru hauek anoatzat hartuta:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ostalaritza eta turismoa (18)
ofrece elaboraciones saladas y dulces de pequeño tamaño a distintas temperaturas y acompañadas de bebidas. elaborazioen anoa txikiak eskaintzen dira, gaziak nahiz gozoak, eta zenbait tenperaturatan zerbitzatzen direnak. Elaborazio horiei laguntzeko, edariak zerbitzatzen dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Precio del coste/ración: 34 € / 14 raciones = 2,43 € ración. Anoako kostua: 34 € / 14 anoa = 2,43 € anoako.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Se obtiene al dividir el peso neto de la pieza a utilizar entre el peso establecido de la ración: Erabiliko den piezaren pisu garbia anoako ezarritako pisuarekin zatituta lortzen da:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Mediante el test de rendimiento se ha obtenido un peso de chuletas de lomo alto de 1.725 g. El peso por ración que se establece es el de 225 g/ud. Errendimendu-testaren bidez kalkulatu da aurreko solomoko txuleten pisua 1.725 g dela. Anoako ezarritako pisua 225 g da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

D) Cálculo del coste por ración D) Anoako kostuaren kalkulua

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Se calcula para establecer la relación entre el coste neto de la ración y el precio de compra del género en bruto: Kalkulu horren bidez, anoako kostu garbiaren eta lehengaiaren eroste-prezio gordinaren arteko erlazioa ezartzen da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La aplicación práctica de este coeficiente radica en que, cuando haya una modificación del precio de compra del kg de cualquier producto, basta con multiplicar el nuevo precio por el coeficiente multiplicador para obtener el nuevo coste de la ración, sin necesidad de realizar el test de rendimiento completo de la elaboración. Honetan datza koefiziente horren aplikazio praktikoa: edozein produkturen kilogramoko pisua aldatzen bada, nahikoa da prezio berria koefiziente biderkatzailearekin biderkatzea, anoako kostu berria lortzeko. Beraz, ez dago elaborazioaren errendimendu-test osoa egin beharrik.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Coste de la ración: cálculo necesario para conocer el precio de la ración del producto a analizar. Anoako kostua. Aztertutako produktuaren anoako prezioa jakiteko kalkuluaren emaitza.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Peso de la ración: peso de la pieza que se estima adecuado para una ración. Suele variar dependiendo de si la pieza está desprovista o no de partes no comestibles como huesos o espinas. 150 g, 200 g, 250 g, etc. Anoaren pisua. Egokitzat jotako anoako piezaren pisua. Ez da beti pisu bera izaten, kontuan hartzen baita ea piezak badituen jatekoak ez diren zatiak, hala nola hezurrak: 150 g, 200 g, 250 g, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Si el coste total para 4 raciones es de 11,2 €, se procede a la división y se obtiene el precio por ración: 4 anoaren guztizko prezioa 11,2 € bada, zatiketa egin eta anoako prezio hau lortzen da:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx