Esta técnica es útil cuando se dispone de información sobre trabajos similares a los realizados en otros proyectos y que tenemos que analizar.
Beste proiektu batzuetan egin dituzten antzeko lanei buruzko informazioa dugunean eta informazio hori analizatu behar dugunean erabilgarria da teknika hori.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
Rockwell es el fabricante del 6502; sacado al mercado en 1975, es un clásico en los micros de 8 bits, muy popular en los anos 70 y 80. Fue diseñado por los mismos ingenieros que desarrollaron el 6800 de Motorola, tras abandonar esta compañía.
6502 mikroprozesadorearen fabrikatzailea da Rockwell: 1975ean merkaturatu zen eta 8 biteko mikroen klasiko bat da, 1970 eta 1980ko hamarkadetan oso ezaguna. Motorola etxeko 6800 mikroa diseinatu zuten ingeniari berek garatu zuten, Motorola etxea utzi ostean.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
Los valores de ceros y unos se transmiten en un ancho de banda de 300 a 3.400 Hz, si se trata de una red telefónica analógica.
Zero eta bat balioak 300 eta 3.400 Hz arteko banda-zabalerarekin igortzen dira telefono-sare analogikoa denean.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
A principios de los anos 90, IBM había desarrollado un microprocesador RSIC, basado en la tecnología denominada Power, sobre el que tenía esperanzas de montar un ordenador personal que pudiera tener éxito en el mercado, y hacer frente al tándem Intel-Microsoft.
1990eko hamarkadaren hasieran, IBM etxeak RSIC mikroprozesadorea garatu zuen, Power izeneko teknologian oinarrituta. IBM etxearen asmoa merkatuan arrakasta izango zuen ordenagailu bat kaleratzea zen, era horretan Intel-Microsoft bikoteari lehia egiteko.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
Ejemplos de adaptador serían adaptadores de interfaz analógica (AT-a/b), adaptadores de interfaz V.35, etc.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
La RDSI ofrece ventajas significativas sobre las líneas analógicas, que son:
ISDNk, linea analogikoen aldean, abantaila nabarmenak ditu:
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
Al ir anotando los tiempos cada vez que se repiten los trabajos, se van recopilando en cada ficha una serie de datos, que son los que sirven para calcular los tiempos tipo por este procedimiento.
Lanak egiten diren bakoitzean denborak idatziz gero, fitxa bakoitzean zenbait datu biltzen dira, eta datu horiekin, prozedura horretarako ereduzko denborak kalkula daitezke.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
Fabrikazio mekanikoa (1)
Comunica al servicio de mantenimiento cualquier anomalía eléctrica que observes.
Anomalia elektrikoren bat atzematen baduzu, jakinaraz iezaiozu mantentze-lanetako zerbitzuari.
Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa
Gizarte eta kultura zerbitzuak (12)
En un adulto sano representarían unos 40-60 gramos de proteína diarios, los que estarían contenidos, por ejemplo, en una ración de pollo de unos 200-250 gramos.
Pertsona heldu osasuntsuaren kasuan, eguneko 40-60 gramo proteina izango lirateke. Esate baterako, horiek topatuko genituzke 200-250 gramoko oilasko anoan.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Proteínas (de 2 a 3 raciones)
Proteinak (2-3 anoa)
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Frutas (de 2 a 4 raciones)
Fruta (2-4 anoa)
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Lácteos (de 2 a 3 raciones)
Esnekiak (2-3 anoa)
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Verduras (de 3 a 5 raciones)
Barazkiak (3-5 anoa)
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Glúcidos (de 6 a 11 raciones)
Gluzidoak (6-11 anoa)
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Dos o tres de leche o yogur, siendo equivalente a cada ración:
Bi edo hiru anoa esne edo jogurt, anoa bakoitzeko baliokidetzat hauek hartuta:
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Dos o tres de proteínas:
Bi edo hiru proteina anoa:
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Entre seis y once raciones de glúcidos.
Sei eta hamaika gluzido anoa artean.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Murió en 1968, a los 88 anos de edad.
1968an hil zen, 88 urte zituela.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Irudi pertsonala (3)
Entre los labios menores se encuentran, en las proximidades del ano, el orificio vaginal, recubierto de una fina membrana, el himen, hasta el inicio de las relaciones sexuales, y, delante de él, el orificio uretral, por donde sale la orina.
Ezpain txikien artean, uzkitik gertu, bagina-zuloa dago. Himen izeneko mintz fin batek estaltzen du zuloa, sexu-harremanak izaten hasi arte. Bagina-zuloaren aurrean, berriz, uretra-zuloa dago, eta hortik ateratzen da gernua.
Materiala: Elektroestetika
Se separa del intestino delgado por la válvula ileocecal y termina en el ano.
Balbula ileozekalak bereizten du heste meharretik, eta uzkian amaitzen da.
Materiala: Elektroestetika
Esta es la luz aportada por las bombillas, (por lo general de tungsteno, 2.900 ºK) las cuales, dependiendo de su intensidad, tendrán un efecto más o menos activo sobre el color del maquillaje afectándole del siguiente modo: suavizan los tonos cálidos, anaranjados, dorados, tostados; y acentúan los tonos fríos: azules violetas rosas, lilas.
Bonbillek ematen duten argia da (eskuarki, tungstenozkoak, 2.900ºK); bizitasunaren arabera, efektu handiagoa edo txikiago izango du makillajearen kolorean: tonu epelak (laranjaxkak, urre-koloreak, kolore erreak) leuntzen dituzte, eta tonu hotzak (urdinak, bioletak, arrosak, lilak), nabarmendu.
Materiala: Elektroestetika
Irudia eta soinua (2)
Vamos a analizar aquellos elementos técnicos y expresivos que diferencian al vídeo de otras tecnologías como el cine:
Bideoa eta bestelako teknikak -zinemakoak- bereizten dituzten elementu teknikoak eta adierazpen-elementuak aztertuko ditugu:
Materiala: Irudia
Empieza a estudiar música a los ocho años, comenzando en seguida su relación con los sintetizadores analógicos de segunda generación, así como su labor profesional como músico teclista en diversas giras y grabaciones.
Zortzi urterekin hasi zen musika ikasten. Laster ekin zion bigarren belaunaldiko sintetizadore analogikoak erabiltzeari, eta teklatu-jole gisa hasi zen lanean hainbat bira eta grabaziotan.
Materiala: Irudia
Zehar-lerroa (2)
Se concedera un plazo suplementario de un ano a los vehiculos de transporte de mercancias (categoria N1, clases II y III, y categoria N2) y a los vehiculos disenados para cubrir necesidades sociales especificas.
Urtebete gehiagoko epea emango zaie merkantzia-garraioko ibilgailuei (N1 kategoria, II eta III motak eta N2 kategoria) eta beharrizan sozial berariazko batzuetarako diseinatutakoei.
Materiala: Motorraren sistema Osagarriak
Carlos, que estudio Formación Profesional hace más de 40 anos, posee un Citroën GSA serie YE.
Carlosek, zeinak lanbide-hezkuntza ikasi zuen duela 40 bat urte, Citroën GSA bat du, YE seriekoa.
Materiala: Motorraren sistema Osagarriak
Ostalaritza eta turismoa (37)
Clase de suministro o racionamiento: individual o en varias raciones.
Hornitzeko edo anoak egiteko modua: anoakoa edo zenbait anoatakoa.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
¿En función de qué factor/es una cocina central dispondrá o no de un local para el envasado y racionamiento?
Zer faktorek baldintzatzen dute sukalde zentral batek ontziratzeko eta anoak egiteko gela bat izatea?
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
La utilización de racionados individuales y gramajes correctos simplifica la gestión de existencias.
Banakako anoak eginez eta gramaje zuzenak erabiliz, izakinen kudeaketa sinplifikatzen da.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Son aquellos menús con características dietéticas específicas en los que se asegura el aporte calórico necesario por ración.
Ezaugarri dietetiko espezifikoak dituzten menuak dira, anoa bakoitzeko kaloria-ekarpen egokia bermatzen dutenak.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Profesionalidad, sentido de la estética, conocimientos para el control de raciones y costes, etc.
Profesionaltasuna, estetikarako sena, anoak eta kostuak kontrolatzeko ezagutzak, etab.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
En función de cómo se realice la distribución de la comida y la modalidad de racionamiento (en lotes, en raciones, etc.).
Janaria banatzeko moduak eta anoak egiteko modalitateak (sortak, anoak, etab.) baldintzatzen dute aukera hori.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Existencia de una zona o local destinado al racionamiento de comidas según su forma de presentación.
Janarien anoak egiteko eremu edo gela bat, janari horiek aurkezteko moduaren arabera.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Decidir para qué producción se va a estandarizar la receta (raciones).
Errezetaren estandarizazioa zer ekoizpenetarako egingo den erabaki (anoak).
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Número de raciones: 2,82 kg / 0,2 kg ración = 14,1 raciones (descatar los decimales).
Anoa kopurua: 2,82 kg / 0,2 kg (anoa) = 14,1 anoa (baztertu zenbaki hamartarrak).