Emaitzak: 14

ES EU
Kimika (1)
- Digestión anaerobia. - Digestio anaerobioa

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (2)
un olor a estiércol o a moho indica descomposición en medio aeróbico; por el contrario, el olor a ensilado indica que la evolución se desarrolla en medio anaerobio. simaur usainak eta lizun usainak ingurune aerobikoko deskonposizioa adierazten dute; aitzitik, siloko usainak adierazten du eboluzioa ingurune anaerobikoan gertatzen ari dela.

Materiala: Nekazaritza

un olor a estiércol o a moho indica descomposición en medio aeróbico; por el contrario, el olor a ensilado indica que la evolución se desarrolla en medio anaerobio. simaur usainak eta lizun usainak ingurune aerobikoko deskonposizioa adierazten dute; aitzitik, siloko usainak adierazten du eboluzioa ingurune anaerobikoan gertatzen ari dela.

Materiala: Nekazaritza

Zehar-lerroa (1)
Los residuos biodegradables, siendo todos los que en condiciones de vertido pueden descomponerse de forma aerobia o anaerobia, tales como residuos de alimentos y de jardín, el papel y el cartón. Hondakin biodegradagarriak: modu aerobioan edo anaerobioan deskonposa daitezkeen guztiak, hala nola elikagai- eta lorategi-hondakinak, papera eta kartoia.

Materiala: Sistemen integrazioa

Instalatze eta mantentze lanak (3)
Al contrario de los sistemas convencionales que utilizan la fuerza natural de la gravedad como impulsora de las aguas residuales, en las instalaciones de saneamiento por vacio (UNE-EN 12109:1999 «Redes de evacuación por vacío en el interior de edificios») los inodoros conectados a digestores anaerobios, emplean la presión negativa para su transporte, requiriendo cada descarga presurizada alrededor de 1 litro de agua y aproximadamente 60 litros de aire (ver apartado 8.3 «estructura de las instalaciones de evacuación de aguas por vacío»). Hondakin-urei bultza egite aldera grabitate-indar naturalaz baliatzen diren sistema konbentzional horiek ez bezala, huts bidezko saneamendu-instalazioetan (UNE-EN 12109:1999, eraikinen barruko huts bidezko saneamendu-sareei buruzkoa) digestore anaerobioei konektatutako komunak presio negatiboaz baliatzen dira garraiorako, eta hustuketa presurizatu bakoitzak litro baT19ur inguru eta gutxi gorabehera 60 litro aire behar izaten ditu (ikus 8.3 atala, Huts bidezko saneamendu-instalazioen egitura).

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

En el interior de la fosa séptica se efectúa un tratamiento primario de sedimentación y digestión anaeróbica (sin presencia de oxígeno) de las aguas residuales, proceso que permite la oxidación natural de los residuos acumulados. Hobi septikoaren barruan, hondakin-urei tratamendu primario baT1egiten zaie, sedimentaziokoa eta digestio anaerobiokoa (oxigenorik gabekoa, alegia), pilatutako hondakinak berez oxida daitezen.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Descomposición anaeróbica: Descomposición por microorganismos en ausencia de oxígeno. Deskonposizio anaerobioa. Oxigenorik gabe gertatzen den deskonposizioa.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Ostalaritza eta turismoa (5)
Inhibe anaerobios. Anaerobioen garapena eragozten du.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Favorece el crecimiento de anaerobios (100% nitrógeno). Anaerobioen hazkuntza errazten du (% 100 nitrogenoa).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Favorece el crecimiento de anaerobios (100% nitrógeno). Anaerobioen hazkuntza errazten du (% 100 nitrogenoa).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La creación de unas condiciones anaerobias. Baldintza anaerobioak sortzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Son muchos los microorganismos que sobreviven en medios anaerobios y a temperaturas de refrigeración, algunos son patógenos y otros pueden acarrear la degradación de las características organolépticas de los platos. Izan ere, mikroorganismo asko dira gai ingurune anaerobioetan eta hozte-tenperaturetan bizirik irauteko; haietako batzuk patogenoak dira, eta beste batzuek plateren ezaugarri organoleptikoak degrada ditzakete.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx