Emaitzak: 15

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (3)
Al contrario que los almidones, al cocerla, la fibra vegetal pierde parte de sus propiedades, por eso conviene ingerir crudos una parte de los vegetales. Almidoiak ez bezala, landare-zuntzak propietateen parte bat galtzen du egosten denean. Horregatik, barazki batzuk gordinik jatea komeni da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los almidones o féculas. Almidoiak edo fekulak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Son insolubles en agua, no son dulces y los más importantes desde el punto de vista nutritivo son el almidón, el glucógeno y la celulosa. Ez dira uretan disolbatzen, eta ez dira gozoak izaten. Nutrizioaren ikuspegitik, almidoia, glukogenoa eta zelulosa dira garrantzitsuenak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (4)
Secretan la saliva que contiene la ptialina, primera enzima que digiere los almidones. Ptialina duen listua jariatzen dute; almidoiak digeritzen dituen lehen entzima da ptialina.

Materiala: Elektroestetika

?Almidón: ?Almidoia:

Materiala: Elektroestetika

hidrato de carbono que, como la celulosa y el almidón, está formado por la condensación de varios monosacáridos. zelulosa eta almidoia bezala, zenbait monosakaridoren kondentsazioz osaturiko karbohidratoa.

Materiala: Elektroestetika

Los tipos de plantas utilizados son muy diversos aunque los más utilizados son los de heno, avena, almidón, manzanilla, romero, consuelda, pino, corteza de encina ... Erabiltzen diren landare motak askotarikoak dira. Erabilienak hauek dira: belar ondua, oloa, almidoia, kamamila, erromeroa, zolda-belarra, pinua, artearen azala eta abar.

Materiala: Elektroestetika

Zurgintza, altzarigintza eta kortxoa (2)
Estos gusanos son voracísimos de las fibras leñosas y de las féculas que contienen, especialmente del almidón, perforando principalmente la albura de la madera. Zurezko zuntzak eta haien fekulak (bereziki, almidoia) jaten dituzte harrek, eta zurgizena zulatzen dute nagusiki.

Materiala: Egurraren teknologia

La proporción aproximada de las diversas materias que la componen, es la siguiente: celulosa 50 %; lignina 30 %; resina, almidón, tanino y azúcares 20 %. Hau da egurra osatzen duen materia bakoitzaren proportzioa, gutxi gorabehera: zelulosa, %50; lignina, %30; erretxina, almidoia, taninoa eta azukreak, %20.

Materiala: Egurraren teknologia

Nekazaritza (5)
muchos &fAhidratos de carbono;, alrededor del 70% al 80%, como el almidón. karbono hidrato asko, %70-%80 inguru; esaterako, almidoia.

Materiala: Nekazaritza

el almidón (un polisacárido almacenado en la semilla) se puede usar para la fabricación de papel, colas, pañales, plásticos biodegradables, detergentes o como simple aditivo alimentario. almidoia (hazian biltegiratzen den polisakarido bat), papera, itsasgarriak, pixoihalak, plastiko biodegradagarriak, detergenteak fabrikatzeko edo elikagaietarako gehigarri huts gisa erabil daiteke.

Materiala: Nekazaritza

Los tubérculos de patata presentan aproximadamente un 78% de agua y un 18% de almidón. Patata tuberkuluen %78 gutxi gorabehera ura da eta %18, berriz, almidoia.

Materiala: Nekazaritza

El contenido en almidón es elevado, no siendo un forraje que aporte un alto contenido en carbohidratos estructurales. Bazka mota honek almidoi asko dauka, baina ez du karbohidrato estruktural askorik ematen.

Materiala: Nekazaritza

forma la mayor parte de la semilla y en él se almacena el alimento, compuesto fundamentalmente de almidón y en menor porcentaje proteínas, para las primeras fases del crecimiento tras la germinación. haziaren zatirik handiena da eta bertan biltegiratzen da elikagaia, batez ere almidoiz eta, neurri txikiagoan, proteinaz osatua, ernetze ondorengo aurreneko hazte faseetarako.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (1)
También son no newtonianos el almidón en agua y el dióxido de titanio que constituyen un grupo llamadofluidos dilatadores. Era berean, almidoia uretan eta titanio dioxidoa ere fluido ez-newtondarrak dira, etafluido dilatatzaileizeneko multzoa osatzen dute.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak