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Ostalaritza eta turismoa (3)
Además , siempre se han valorado como beneficiosos para piel y problemas reumáticos los lodos y aguas del mar Menor , en La Manga algunos hoteles han establecido departamentos orientados a tratamientos de salud con chorros, fangos, hidroterapia etc. Gainera, Mar Menor-eko lohi eta urak onuragarritzat jo izan dira beti erreuma- eta larruazal-arazoetarako. Mangan hainbat hotelek osasun-tratamenduetarako zerbitzuak eskaintzen dituzte: zurrustak, lokatzak, hidroterapia...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las elaboraciones culinarias son reflejo de la dualidad existente entre mar montaña, y entre el clima cálido de la costa y el riguroso del interior, así arroces de verduras, ollas gitanas (cocido de verduras), pisto huertano , caldero, ensaladas, langostinos del mar Menor, ajotomate (plato de pescado y tomate), encuentran su contrapunto en el gazpacho de Jumilla y Yecla, embutidos, platos de caza, migas de Alhama, longaniza imperial de Lorca, y el pebre (guiso a base de caldo de cordero). Jaki prestatuek mendiaren eta itsasoaren eta kostaldeko klima leunaren eta barnealdeko gogorraren dualtasuna islatzen dute: barazki-arrozak, ijito-eltzekariak (barazki-egoskariak), baratzeko pistoa, entsaladak, Mar Menorreko otarrainxkak; kontrapuntu gisa, Jumilla eta Yeclako gazpatxoa, hestebeteak, ehiza-platerak, Alhamako ogi-mamiak, Lorcako lukainka inperiala etapebrea (arkume-saldarekin egindako gisatua).

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La ría occidental de Tina Menor junto al Nansa, pese a esconder pequeñas calas no es tan visitada como las playas de San Vicente de la Barquera, acceso al parque natural de Oyambre. Nansa ondoko Tina Menor mendebaldeko itsasadarrak senaia txiki ezkutuak ditu; hala ere, Oyambre parke naturaleko sarrera den San Vicente de la Barquerak bisitari gehiago ditu.

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