Emaitzak: 27

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Irudi pertsonala (24)
Produce una enzima llamada renina que genera a su vez un polipéptido llamado angiotensina encargado de contraer la pared de los vasos sanguíneos aumentando la presión arterial, de estimular la secreción de aldosterona en la corteza adrenal y de estimular la sensación de sed. Errenina deritzon entzima ekoizten du, eta horrek angiotentsina izeneko polipeptidoa. Angiotentsina odol-hodien hormak uzkurtzeaz arduratzen da, eta arteria-presioa areagotzen du, baita azal suprarrenalean aldosteronaren jariaketa eta egarri-sentsazioa estimulatzeaz ere.

Materiala: Elektroestetika

En este caso, la zona pancreática exocrina segrega jugo pancreático al tubo digestivo, que contiene muchas enzimas importantes para la digestión. Kasu honetan, pankreako zati exokrinoak digestio-hodira jariatzen du pankrea-urina; urin horrek digestiorako entzima garrantzitsu asko ditu.

Materiala: Elektroestetika

La digestión de realiza gracias a los lisosomas, que poseen enzimas digestivos. Digestioa lisosomen bidez egiten da, digestio-entzimak baitituzte.

Materiala: Elektroestetika

La membrana de los lisosomas no es atacada por los enzimas que encierra, lo cual protege a la célula de la autodigestión. Barruko entzimek ez diote erasotzen lisosomen mintzari, eta horrek autodigestiotik babesten du zelula.

Materiala: Elektroestetika

Su función más importante se encuentra en la hematopoyesis y en la constitución de enzimas respiratorias (citocromos). Hematopoiesia eta arnasketa-entzimen (zitokromoak) osaketa dira bere funtziorik garrantzitsuenak.

Materiala: Elektroestetika

Los radicales libres interfieren en las funciones normales de las células; algunos reaccionan con el ADN dando lugar a productos intermedios inestables que dificultan la correcta replicación y transcripción del código genético; otros interactúan con los lípidos, provocando alteraciones que afectan a la permeabilidad de las membranas; por último, inhiben las reacciones metabólicas esenciales cuando se combinan con las enzimas. Erradikal askeek zelulen funtzio normalak eragozten dituzte. Batzuek ADNarekin erreakzionatzen dute, eta kode genetikoa behar bezala erreplikatzea eta transkribatzea oztopatzen duten bitarteko produktu ezegonkorrak sorrarazten dituzte. Beste batzuek lipidoekin elkarreragiten dute, eta mintzen iragazkortasuna kaltetzen duten alterazioak eragiten dituzte. Gainera, oinarrizko erreakzio metabolikoak inhibitzen dituzte entzimekin konbinatzen direnean.

Materiala: Elektroestetika

l-carnitina, cafeína, enzimas lipolíticas, derivados yodados, ac. manurónico, extractos de fucus combinados con ultrasonidos. l-karnitina, kafeina, entzima lipolitikoak, iododun deribatuak, azido manuronikoa, fukus-estraktuak eta ultrasoinuak…

Materiala: Elektroestetika

AHA, enzimas proteolíticas AHA, entzima proteolitikoak.

Materiala: Elektroestetika

La piel es un órgano repleto de andrógenos; en los folículos pilosebáceos cuenta con enzimas y receptores capaces de sensibilizarla ante la acción de los andrógenos, especialmente en algunas zonas. Larruazala androgenoz betetako organoa da; entzimak eta errezeptoreak ditu ile-folikuluetan eta sebo-guruinetan, eta larruazala androgenoen eraginaren aurka sentikor bihurtzeko gaitasuna dute entzimek eta errezeptoreek, zenbait lekutan bereziki.

Materiala: Elektroestetika

La testosterona y la androstendiona que producen las gónadas y las glándulas suprarrenales se convierten en dihidrotestosterona por acción de la enzima 5--reductasa, y este metabolito induce la producción de sebo en las células de las glándulas sebáceas. Gonadek eta giltzurrun gaineko guruinek sortzen dituzten testosterona eta androstendiona dihidrotestosterona bihurtzen dira 5--erreduktasa entzimaren eraginagatik, eta metabolito horrek sebo-guruinen zeluletan seboa sortzea eragiten du.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (3)
Provoca una elevación de la temperatura que provoca la destrucción de los agentes de deterioro, enzimas y, especialmente, microorganismos como bacterias, hongos y levaduras. Esterilizazioak, tenperatura igoz, eragileak eta entzimak suntsitzen ditu, bai eta mikroorganismoak ere, hala nola bakterioak, onddoak eta legamiak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La esterilización es un método de estabilización cuyo fundamento es provocar una elevación de la temperatura que provoca la destrucción de los agentes de deterioro, enzimas y, especialmente, microorganismos como bacterias, hongos y levaduras. Esterilizazioa elikagaiak tenperatura igoz egonkortzeko metodo bat da, hondatzen dituzten eragileak, entzimak, suntsitzen dituena, bai eta mikroorganismoak ere, hala nola bakterioak, onddoak eta legamiak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La composición del producto (nutrientes disponibles para el crecimiento de mi-croorganismos, presencia de componentes antimicrobianos naturales, existencia de enzimas activas). Produktuaren osaera (mikroorganismoen hazkuntza eragiten duten mantenugaiak, mikrobioen aurkako osagai naturalak, entzima aktiboak).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx