zerra-labana

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zerra-labana > cuchillo de sierra (3 testuinguru)
eu testuak es testuak
Erreta eta hoztuta daudenean, zerra-labanaz irekidura horizontala egingo diegu eta pastel-kremaz edo gorringoz beteko ditugu. Una vez cocidas y frías les hacemos una abertura horizontal con el cuchillo de sierra y las rellenamos con crema pastelera o yema.

Materiala: Gozogintza

Pastelak egiteko eta xaflak egiteko prozedura bera erabiliko da, anoatan banatzeko diren xafla handien kasuan izan ezik, horietan muturrak eta ertzak zerra-labanaz berdinduko baitira, leundu ordez. Para elaborar los pasteles e incluso planchas se seguirá el mismo procedimiento salvo en los casos de planchas grandes que sean para racionar en los que los extremos y bordes se igualarán con cuchillo de sierra en vez de alisarlos.

Materiala: Gozogintza

Oharra.- Entsaimadak tamaina handiagokoak egin daitezke. Zirikilotez bete daitezke eta kasu horretan horren zerrenda bat (lodiera entsaimadaren tamainaren araberakoa izango du) ezarriko da, txerri-koipea luzatu ondoren, eta horren gainean bilduko da. Esne-gainez ere betetzen dira, eta eragiketa hori pastel-mahukaz eta mutur kizkurraz egingo da. Erreta daudenean zerra-labana batez zatituko ditugu erditik, eta oinarriaren erdian esne-gaina ezarriko dugu eta beste erdiaz estaliko dugu. Nota.- Las ensaimadas se pueden hacer de tamaños más grandes, se pueden rellenar con cabello de ángel en este caso se pondrá una tira de este (cuyo grueso irá en proporción al tamaño de la ensaimada) una vez estirada la manteca de cerdo y se enrollará sobre él, también se rellenan de nata operación que se efectuará con la manga pastelera y boquilla rizada una vez cocidas las dividiremos con un cuchillo de sierra a la mitad poniendo la

Materiala: Gozogintza