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urdaiazpiko > jamón (10 testuinguru)
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Oso ezagunak dira Pedrocheseko hestekiak eta Jabugoko urdaiazpikoak (Huelva); gaztak ere ekoizten dira Grazaleman, Granadako Alhaman, Aracenan, Cádizen, Calahorran, Sierra Morenan, Málagan eta Pedrochesen. Ezin estimatuagoak dira pintxo andaluziar tradizionalak: pijotak, pescaito fritoak eta rabak (txibiak). Mas conocida por los embutidos de Pedroches y jamones como los de Jabugo (Huelva) y Trevélez (Granada); también los quesos con areas productivas en Grazalema, Alhama de Granada, Aracena, Cadiz, La Calahorra, Sierra Morena , Málaga y Los Pedroches suelen constituir el producto estrella de las tradicionales tapas andaluzas como las "pijotas", "pescaitos fritos", "rabas"(calamar).

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Teruelgo urdaiazpikoak ere jatorri-izendapena du; gazta guztiek ez dute halakorik, baina toki askotan ekoizten dute gazta tradizio gastronomiko zaharrei jarraituz: Tronchón, Albarrací­n, Samper de Calanda, Benasque eta Anso eta Echo ibarrak. el jamón de Teruel también queda al amparo de otra denominación de origen, no ocurre así­ con todos los quesos, aunque no por ello pueden de dejar de ser saboreados ya que núcleoscomo Tronchón, Albarrací­n, Samper deCalanda, Benasque y los valles de Ansó y Hecho son importantes áreas productoras, fieles a viejas tradiciones gastronómicas.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Hegaztietan, galeperrak potxekin eta ahatearekin egindako platerak aipagarriak dira. Nafarroak atzerrian duen enbaxadore onena, dena den, nafar eran prestatutako amuarraina da, urdaiazpikoarekin beteta. En aves, encontramos sugerentes menús comolas pochas con codorniz , o los derivados del pato, aunque la trucha rellena de jamón " a la navarra" es probablemente el plato que actúa como embajador de la oferta culinaria de Navarra en el exterior.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Ohikoa da jangalea egiteko piperrada jatea; arrautza, urdaiazpikoa eta barazkiak dituen platera da, jaki sendoagoen atarikoa. Para abrir boca es habitual un plato a base de huevo , jamón y verduras llamada "piperrada" como preámbulo de elaboraciones mas consistentes.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Urdaitegi-industrian, ontzeko erabiltzen da, osorik, hezurrarekin, azalarekin eta hankarekin, bai eta urdaiazpiko egosia lortzeko ere, hezurrarekin edo hezurrik gabe. En la industria charcutera se utiliza para curar entero con hueso, piel y pata, o también para la obtención del jamón cocido con o sin hueso.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

berna-hezurra ez beste hezurrak kendutako hanka. Zatirik haragitsuenean, azaletik urrunen geratzen den zatian, sastatuz gero, urdaiazpiko txiki baten forma hartzen du. pierna deshuesada con excepción de la tibia que al ser pinchada en la parte más carnosa y alejada de la piel toma forma de pequeño jamón.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Urdaiazpikoa: Jamón:

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Gastronomiako hizkera erabiliz, izendapen hau izan dezake asoziazio bidez sortutako elaborazio horrek: iberiar sekretua bi egosketetan urdaiazpiko gantzetan konfitatutako kuletozko carpaccioaren gain, zainzuri-espagetiekin eta tomate lehorren pestoarekin. En lenguaje gastronómico, esta creación por asociación podría denominarse: Secreto ibérico en dos cocciones sobre carpaccio de oronjas confitadas en grasa de jamón con espaguetis de espárragos y pesto de tomates secos.

Materiala: Ostalaritza

Ontziratutako elikagaiak (urdaiazpiko egosia, prestatutako platerak, etab.). Alimentos envasados (jamón cocido, platos preparados etc.).

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Tratamendu termikoa tenperatura altuagoan egiteak produktua kaltetzen badu; adibidez, esnea antxoa erdikontserban edo urdaiazpiko egosia. Cuando un tratamiento térmico más elevado dañe el producto por ejemplo con la leche las anchoas en semiconserva o el jamón cocido.

Materiala: Ostalaritza