txano

1
txano > chino (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
1.- Esnegain irakina % 50 azukrearekin, zeinari estalkiaren % 50 gehitzen baitzaio beroan, dagoen horretan edo urtua; txanoaz pasa eta utzi hotzean ontzen, gero harrotu. 1º.- Nata hervida 50% con azúcar al que se añade en caliente la cobertura 50 %, tal cual o fundida, pasar por chino y dejar madurar en frí­o posteriormente montar.

Materiala: Gozogintza

1.- Urritu sutan eta pasa txanotik fruta-purea 1º.- Reducir al fuego y pasar por el chino el puré de frutas

Materiala: Gozogintza

Sutatik atera eta txano batetik iragazten da, erabat garbi dagoen ontzian utziz, eta berehala hoztu. Se retira del fuego y se cuela por un chino dejándola en un recipiente perfectamente limpio y enfriar rápidamente.

Materiala: Gozogintza

Iragazki txanoaz eta gatzatu su ertainean, trinko samar ikusten den arte. Colar por un chino y cuajar a fuego moderado hasta que se vea ligeramente densa.

Materiala: Gozogintza

Nahastu arrautza bat maizenarekin, gehitu gainerako arrautzak eta horren gainean isuri almibarra, eragin, txanoaz iragazi eta gatzatu su ertainean minutu erdiz. Mezclar un huevo con la maicena, agregarle los huevos restantes y sobre esto verter el almí­bar, remover colar por un chino y cuajar a fuego moderado, medio minuto.

Materiala: Gozogintza

Iragazi txano batez eta bete moldeak. Colar a través de un chino y rellenar los moldes.

Materiala: Gozogintza