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proteinak (solutuen % 7, ugariena albumina; batzuk entzimak dira, beste batzuek substantziak garraiatzen dituzte, beste batzuk hormonak dira eta abar), gluzidoak (batez ere glukosa, balio arruntak: 80-120 mg/dl), lipidoak (nagusiki fosfolipidoak, triglizeridoak [145-250 mg/dl] eta kolesterola [150-220 mg/dl], baita gantz-azidoak ere), elektrolitoak (ioi positiboak | proteínas (el 7% de los solutos, siendo la más abundante la albúmina; unas son enzimas, otras son transportadoras de sustancias, otras hormonas, etc.), glúcidos (fundamentalmente glucosa, con valores normales de 80-120 mg/dl), lípidos (principalmente fosfolípidos, triglicéridos [145-250 mg/dl] y colesterol [150-220 mg/dl], adem |
Materiala: Anatomia |
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Bihi berdeetatik eskuratzen da estraktu hori. Lipidoak mugiarazi egiten ditu, kafeinak triglizeridoen entzima-degradazioa errazten duelako. Horregatik erabiltzen da zelulitisaren aurkako produktuetan eta argaltzeko produktuetan. | A partir de los granos verdes se obtiene este extracto, cuya acción más destacada es la de movilizar los lípidos, ya que la cafeína favorece la degradación enzimática de los triglicéridos, por lo que está indicado en productos anticelulíticos y adelgazantes. |
Entzima horrek gantz-azidotan eta glizerol molekula batean deskonposatzen ditu triglizeridoak. | Esta enzima descompone los triglicéridos en ácidos grasos y una molécula de glicerol. |
Materiala: Elektroestetika |
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Horrela sortutako gantz-azidoak, neurri handi batean, zelulatik kanpo bidaltzen dira, baldin eta glukosa gehiegi egotearen ondorioz berriro triglizeridoak osatzen ez badituzte. Aldiz, askatutako glizerola ezin da berriz erabili, eta gibelak hartzen du eta glukosan metabolizatzen du. | Los ácidos grasos así producidos son en gran parte, expulsados de la célula a menos de encontrarse en el lugar un exceso de glucosa y que vuelvan a formar triglicéridos; por el contrario, el glicerol liberado no puede ser utilizado de nuevo y es captado por el hígado, que lo metaboliza en glucosa. |
Materiala: Elektroestetika |
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triglizeridoak osatu (liposintesia), biltegiratu eta deskonposatu egiten ditu (lipolisia) organismoaren eskarien arabera. | forma triglicéridos (liposíntesis), los almacena y los descompone (lipolisis), según la demanda del organismo. |
Materiala: Elektroestetika |
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TRIGLIZERIDO: | TRIGLICí‰RIDO: |
Materiala: Elektroestetika |
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Zuntzezko habexkek hipodermisa hainbat albeolotan itxi, eta adipozitoak barruan uzten dituzte; adipozitoen bakuoloak hipertrofiatu egiten dira triglizeridoen metaketagatik, eta hala sortzen dira larruazalari barrubigun itxura edo laranja-azal itxura ematen dioten zelulitis-noduluak (10. irudia). | Las trabéculas fibrosas encierran a la hipodermis en múltiples alveolos aprisionando en ellos a los adipocitos cuyas vacuolas se hipertrofian por acumulo de triglicéridos, formándose de esta forma los nódulos celulíticos responsables del típico aspecto acolchado o de la típica "piel de naranja" de la celulitis (Fig. 10). |
Materiala: Elektroestetika |