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Sukalde bat diseinatzean, lehenbizi, bi parametro hauek hartu behar dira kontuan batetik, elikadura-segurtasuna (aurreranzko martxa kutsadura gurutzatua gertatu ez dadin neurriak hartzea, zonifikazioa, aurrebaldintzak, Arriskuen eta Kontrol Puntu Kritikoen Azterketa - AKPKA, eta trazabilitatea eta bestetik, lan-arriskuen prebentzioa (lokalaren aireztapen tenperatura eta hezetasun egokia; behar besteko argiztapena sabaiaren altuera egokia; zoru ez-labaingarriak; eta lan-arriskuen prebentziorako eska daitezkeen bestelako lege-baldintzak). Los primeros parámetros a tener en cuenta en el diseño de una cocina son la seguridad alimentaria (marcha adelante, evitar la contaminación cruzada, zonificación, los prerrequisitos, APPCC y trazabilidad y la prevención de riesgos laborales (correcta ventilación, temperatura y humedad del local, luminosidad suficiente, altura de techos suelos antideslizantes y otros requisitos legales exigibles en la PRL).

Materiala: Ostalaritza

Azken urteetako elikadura-krisia dela eta, elikagai seguruak kontsumitzeko beharrari dagokionez sentsibilizazio handia sortu da gizartean Baina elikadura-segurtasuna ez da kontsumitzailearen eskubide bat soilik; elikadura-sektoreko enpresek derrigorrean bete behar duten baldintza da, eta horrenbestez, legedia zorrotza sortu da, elikagaien ekoizpen-, eraldaketa- eta banaketa-prozesuetan kontrola eta trazabilitatea ezartzeko. Las crisis alimentarias surgidas en los últimos años han creado una gran sensibilización social ante la necesidad de consumir alimentos seguros pero la seguridad alimentaria no es sólo un derecho del consumidor cada vez más es un requisito de obligado cumplimiento para las empresas del sector alimentario, lo que se ha traducido en una estricta legislación que impone el control y la trazabilidad en las etapas de producción, transformación y distribución de alimentos

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Azken urteetako elikadura-krisien eraginez, elikagai seguruak kontsumitzeko beharrari buruzko sentsibilizazio handia sortu da gizartean Baina elikadura-segurtasuna ez da kontsumitzailearen eskubide bat soilik; elikadura-sektoreko enpresek derrigorrean bete behar duten baldintza da, eta horrenbestez, legedi zorrotza sortu da elikagaien ekoizpen-, eraldaketa- eta banaketa-prozesuetan kontrola eta trazabilitatea ezartzeko. Las crisis alimentarias surgidas en los últimos años han provocado una gran sensibilización social ante la necesidad de consumir alimentos seguros Pero la seguridad alimentaria no es sólo un derecho del consumidor también es un requisito de obligado cumplimiento para las empresas del sector alimentario, lo que se ha traducido en una estricta legislación que impone el control y la trazabilidad en las etapas de producción, transformación y distribución de alimentos

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ADN sekuentziatzeko eta aztertzeko esperientzian oinarritzen da sistema hau, bai eta enpresetan molekulen detekzio-metodologia berritzaileak ezartzeko prozesuan ere, haien trazabilitate-sistemak bermatzeko, hots: Este sistema se centra en la experiencia en secuenciación y análisis de ADN pero también en la instauración en las empresas de innovadoras metodologías de detección molecular para asegurar sus sistemas de trazabilidad

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Trazabilitatea Trazabilidad

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Bai. Izan ere, kate osoan gertatzen diren prozesuei haien trazabilitate-sistemaren arabera erantzuten dien mekanismoa da arrastoari jarraitzeko ahalmena. Sí porque la rastreabilidad es el mecanismo que otorga respuestas sobre los procesos en toda la cadena según su trazabilidad

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Gainera, ahalmen hori lotura-zubi bat dela esan daiteke, trazabilitate-sistemak (AKPKA sistema ezartzeko funtsezko aurrebaldintza) eta AKPKA sistema bera lotzen eta bermatzen dituena. Además, se podría decir que la rastreabilidad es un puente de unión que une y asegura los sistemas de trazabilidad (prerrequisito fundamental en la implantación de un sistema APPCC) y APPCC respectivamente.

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Trazabilitate esaten zaio une oro elikagai baten osagaiek zer jatorri duten jakiteari (nori erosi zaizkion, zer lotetakoak diren edota zer ekoizpen-data duten, etab.), arazorik egonez gero arazo hori zerk eragin duen jakiteko. Trazabilidad es poder conocer en cada momento de dónde vienen los componentes de un alimento (a quién se han comprado, de qué lote o fecha de fabricación son etc.) con el fin de que en el caso de que haya un problema se pueda determinar el origen del mismo.

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Elikadura-enpresa bakoitzak aurretiko eskakizunen plana egin behar du, kontuan hartuta garatzen dituen jardueren eta prozesuen berezitasunak, eta betiere indarrean dagoen araudian xedatutakoa betez. Aurretiko eskakizun batzuk derrigorrez bete behar dira; esate baterako, uraren plana eta trazabilitate-plana. Cada empresa alimentaria elaborará sus propios planes de prerrequisitos en función de sus actividades o procesos particulares, considerando siempre la normativa aplicable, ya que determinados prerrequisitos son de obligado cumplimiento, como el plan del agua o el de trazabilidad

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1- AKPKA sistemaren printzipioetan oinarritutako autokontrol-sisteman beharrezkoa da, aurretiko eskakizun gisa, trazabilitate-prozedura bat ezartzea, funtzionamendu egokia bermatzeko. Zergatik? 1- El sistema de autocontrol basado en los principios del sistema APPCC requiere un procedimiento de trazabilidad como prerrequisito para garantizar su buen funcionamiento ¿por qué?

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