sukaldaritza-teknika Bilatu sukaldaritza-teknika testuinguru gehiagotan

1
sukaldaritza-teknika > técnica culinaria (17 testuinguru)
eu testuak es testuak
Sukaldaritza-teknikak. Las técnicas culinarias.

Materiala: Ostalaritza

Zenbait sukaldaritza-teknika erabiltzeko mugak daude, esaterako: frijitzeko parrilan edo plantxan erretzeko, zenbait saltsa egiteko, etab. Existen limitaciones a la hora de elaborar ciertas técnicas culinarias como la fritura el emparrillado o asado a la plancha ciertas salsas etc.

Materiala: Ostalaritza

Profesionaltasuna, sukaldaritza-teknika berrien ezagutza, I+G+b arloko ezagutzak, bokazioa, estetikarako sena, etab. Profesionalidad, conocimientos de las nuevas técnicas culinarias, conocimientos en I+D+i, vocación, sentido de la estética, etc.

Materiala: Ostalaritza

Egosketa, sukaldaritza-teknika egoki bat erabiliz. Cocción mediante el uso de una técnica culinaria adecuada.

Materiala: Ostalaritza

Fusio-sukaldaritzaren helburua da elikagai eta sukaldaritza-teknika berriak bilatzea eta aztertzea. Su objetivo es el estudio y la búsqueda de nuevos alimentos y técnicas culinarias.

Materiala: Ostalaritza

Dena den, prestakin horiek egiteko sukaldaritza-teknika berriak baliatzen dira, bai eta konbinazio erakargarriagoak ere; beraz, joera modernoen bideari ere jarraitzen zaio nolabait. Estas preparaciones han sabido adaptarse a las nuevas técnicas culinarias, presentaciones y en combinaciones más atractivas, implicándose en cierto modo a las corrientes más modernas.

Materiala: Ostalaritza

Dekonstrukzioa edo egokitzapena Lehendik bazegoen plater bat beste modu batean egitean datza, sukaldaritza-teknika eta lehengai berritzaileak erabiliz. Deconstrucción o adaptación: reelaborar un plato ya existente mediante el uso de técnicas culinarias y materias primas novedosas.

Materiala: Ostalaritza

Sistema horren oinarria honakoa da: produktuak sukaldaritza-teknikak erabiliz prestatu ondoren, haien tenperaturari ≥ +65 ºC-an eusten zaio, kontsumitu bitartean. El fundamento de este sistema está basado en el mantenimiento de la temperatura de los productos a ≥ +65 ºC hasta el momento de su consumo tras elaborarlos mediante el uso de técnicas culinarias.

Materiala: Ostalaritza

Sukaldaritza-teknika jakin batzuk erabiliz elaborazioak egiteko, ordea, badira muga batzuk. Izan ere, gerta daiteke elikagaien kanpoaldeak kurruskari ez irautea. Esate baterako, frijiturak, kontserbatuz gero, beheratu egiten dira, eta albardatua hezetu egiten da; beraz, berroneratzean ez dira kurruskari geratzen. Hori bera gertatzen da parrilan edo plantxan egindako janariekin azala hezetu egiten delako. Saltsa batzuk ere ez dira egokiak gero berroneratzeko. Existen limitaciones a la hora de elaborar ciertas técnicas culinarias como la fritura el emparrillado o asado a la plancha ciertas salsas etc. Por ejemplo, la fritura no mantiene su exterior crujiente tras la regeneración, ya que el abatimiento y la conservación han humedecido el rebozado, lo mismo ocurre con las cocciones emparrilladas, pierden la corteza crujiente por humectación de la misma.

Materiala: Ostalaritza

Egosketa, sukaldaritza-teknika egoki bat erabiliz: Cocción mediante el uso de una técnica culinaria adecuada:

Materiala: Ostalaritza