salmenta-prezio Bilatu salmenta-prezio testuinguru gehiagotan
salmenta-prezio > precio de venta (4 testuinguru)
salmenta-prezio > precio venta (2 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Emaitzei eragiten dieten salmenta-prezioen politikak. | Políticas de precios de venta que afecten a los resultados. |
Materiala: Kontu-ikuskaritza |
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b) Ekitaldiko salgaien erosketak, salmenta-prezioan balioetsita | b) Las compras de las mercaderías del ejercicio valoradas a precio de venta |
Materiala: Kontu-ikuskaritza |
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Salmenta-prezioa ez da kontuan hartzen biltegien baloraziorako, Emaitzen kontua lortzeko kalkulurako baizik. | El precio de venta no se tiene en cuenta para la valoración de almacenes, sino para el cálculo de la obtención de la cuenta de Resultados. |
Materiala: Kontu-ikuskaritza |
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Salmenta-prezioari marjina gordinaren ehuneko egokia kenduta lortzen da. | Se obtiene restando del precio de venta un porcentaje apropiado del margen bruto. |
Materiala: Kontu-ikuskaritza |
eu testuak | es testuak |
Artikuluaren inbentario-balioa (kostua) = estimatutako salmenta-prezioa merkataritzako marjina gordina | Valor inventario artículo (coste) = precio venta esperado - margen comercial bruto. |
Materiala: Kontu-ikuskaritza |
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3.000 eskubide x 2,30 € = 6.900 € salmenta-prezioa | 3.000 derechos x 2,30 € = 6.900 € precio venta |
Materiala: Kontu-ikuskaritza |
salmenta-prezio > precio de venta (23 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Atal horretan, hauek kalkulatzen dira: ustiapenaren mozkin gordina edo marjina gordina; publikoarentzako salmenta-prezio teorikoa eta benetakoa; balio erantsiaren gaineko zerga (BEZ ; amaierako prezio biribildua; eta food costa. Azken hori sakonago azalduko da heziketa-ziklo honetako beste prestakuntza-modulu batzuetan. | En este punto se calcula la obtención del beneficio bruto o margen bruto de explotación, el precio de venta al público teórico y real, el Impuesto Sobre el Valor Añadido (IVA , el beneficio bruto o margen bruto de explotación, el precio" target="_blank">beneficio bruto o margen bruto de explotación, el precio final redondeado y el Food cost, a estudiar más profundamente en otros módulos profesionales del presente ciclo formativo. |
Materiala: Ostalaritza |
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Salmenta-prezio biribildua. Salmenta-prezio teorikoa BEZ barne kalkulatu ondoren, zenbatekoa biribildu egiten da, beherantz edo gorantz, lortutako emaitzaren arabera. Prezioak 5 baino txikiagoak diren zentimoak (dezimalak) baditu, beherantz biribiltzen da; eta 5etik 9ra artekoak baditu, gorantz. Adibidez: 5,33 € 5,30 €-an biribiltzen da; 5,37 €, berriz, 5,40 €-an. | Precio de venta" target="_blank">venta redondeado: tras calcular el precio de venta teórico con IVA se procede al redondeo a la baja o al alza, teniendo en cuenta el resultado obtenido. Si el venta" target="_blank">venta redondeado: tras calcular el precio" target="_blank">venta" target="_blank">venta redondeado: tras calcular el precio contiene céntimos (decimales), y son inferiores a 5, se contempla un redondeo a la baja, si por el contrario los decimales son números entre 5 y 9, el redondeo aplicado es al alza. 5,33 € son 5,30 €, en cambio 5,37 € son 5,40 €. |
Materiala: Ostalaritza |
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Koefiziente biderkatzailea eta salmenta-prezioa | Coeficiente multiplicador y precio de venta |
Materiala: Ostalaritza |
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Hornidura-kostuei, ekoizpen-kostuei eta salmenta-prezioari eutsiko zaiela bermatzen da. | La seguridad de respetar los costes de provisión, los costes de producción y el precio de venta |
Materiala: Ostalaritza |
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Anoaren kostua eta establezimenduaren mozkin gordina % 75 izan dadin ezarri beharko litzaiokeen publikoarentzako salmenta-prezioa | Coste de la ración y el precio de venta al público que se debe cobrar si el beneficio bruto en el establecimiento es del 75%. |
Materiala: Ostalaritza |
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Lehengaien kostuari eta kalitateari buruzko ezagutzak izatearen beharra eta garrantzia, salmenta-prezioarekin lotuta. | La necesidad y la importancia de tener conocimientos sobre el coste y la calidad de las materias primas con respecto a su precio de venta |
Materiala: Ostalaritza |
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Beste plater batzuen populartasun-indizea, berriz, 1 baino dezente txikiagoa da, eta, beraz, plater horiek eskaintzatik kendu edota sustatu egin beharko lirateke. Hauek dira aipatutako platerak: fruitu-entsalada arabisagarrezko ozpin-olioarekin eta anis txinatarrarekin; zainzurizko eta itsas trikuzko nahaskia; barazkiak tenpuran Romescu saltsarekin eta La Granjako babarrun handiak txirlekin. Dirudienez, plater horiek eskaera eta populartasun-indize txikia izatearen arrazoia salmenta-prezioa izan daiteke. | Los platos ensalada de frutas con vinagreta de pomelo y anís estrellado, el revuelto de espárragos y erizos de mar las hortalizas en tempura con salsa Romescu y los Judiones de la Granja con almejas son platos cuyos índices de popularidad están bastante lejos de la unidad (1), por lo que habría que plantearse su eliminación o proyección. A primera vista, una de las causas de su escasa demanda y popularidad puede ser el precio de venta |
Materiala: Ostalaritza |
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Atal horretan, hauek kalkulatzen dira: ustiapenaren mozkin gordina edo marjina gordina; publikoarentzako salmenta-prezio teorikoa eta benetakoa; balio erantsiaren gaineko zerga (BEZ ; amaierako prezio biribildua; eta food costa. Azken hori sakonago azalduko da heziketa-ziklo honetako beste prestakuntza-modulu batzuetan. | En este punto se calcula la obtención del beneficio bruto o margen bruto de explotación, el precio de venta al público teórico y real, el Impuesto Sobre el Valor Añadido (IVA , el beneficio bruto o margen bruto de explotación, el precio" target="_blank">beneficio bruto o margen bruto de explotación, el precio final redondeado y el Food cost, a estudiar más profundamente en otros módulos profesionales del presente ciclo formativo. |
Materiala: Ostalaritza |
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Salmenta-prezio biribildua. Salmenta-prezio teorikoa BEZ barne kalkulatu ondoren, zenbatekoa biribildu egiten da, beherantz edo gorantz, lortutako emaitzaren arabera. Prezioak 5 baino txikiagoak diren zentimoak (dezimalak) baditu, beherantz biribiltzen da; eta 5etik 9ra artekoak baditu, gorantz. Adibidez: 5,33 € 5,30 €-an biribiltzen da; 5,37 €, berriz, 5,40 €-an. | Precio de venta" target="_blank">venta redondeado: tras calcular el precio de venta teórico con IVA se procede al redondeo a la baja o al alza, teniendo en cuenta el resultado obtenido. Si el venta" target="_blank">venta redondeado: tras calcular el precio" target="_blank">venta" target="_blank">venta redondeado: tras calcular el precio contiene céntimos (decimales), y son inferiores a 5, se contempla un redondeo a la baja, si por el contrario los decimales son números entre 5 y 9, el redondeo aplicado es al alza. 5,33 € son 5,30 €, en cambio 5,37 € son 5,40 €. |
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Koefiziente biderkatzailea eta salmenta-prezioa | Coeficiente multiplicador y precio de venta |
Materiala: Ostalaritza |
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