pulpa Bilatu pulpa testuinguru gehiagotan

1
pulpa > pulpa (7 testuinguru)
eu testuak es testuak
2.- Pulpa urritua + sakarosa + azukre inbertitua + egosi. 2º.- Pulpa reducida + sacarosa + azúcar invertida + cocer.

Materiala: Gozogintza

3.- Iragazi pulparen gainean uretan diluitutako almidoia. 3º.- Colar encima de la pulpa almidón diluido en agua.

Materiala: Gozogintza

1.- Pulpa urritua eta banilla-zorroz lurrindua. 1º.- Pulpa reducida y perfumada con vaina de vainilla.

Materiala: Gozogintza

- Zitriko eta fruta edo pulpen oinarriarekin - En base a cí­tricos y frutas o pulpas

Materiala: Gozogintza

- Zitriko eta fruta edo pulpen oinarriarekin - En base a cí­tricos y frutas o pulpas.

Materiala: Gozogintza

Marmeladak, pulpak eta, oro har, zatiak dituzten produktuak dosifikatzeko, asentu-balbula ebakitzaileak edota engranaje-ontzietatik mekanikoki irekitzen edo ixten diren balbulak erabiltzen dira. Para la dosificación de mermeladas, pulpas y en general productos que lleven partes se utilizan, bien válvulas de asiento cortante o bien válvulas cuya apertura y cierre van mandados mecánicamente desde los recipientes de engranajes.

Materiala: Gozogintza

Arrautza-esnea Nafarroako eta Kantabriako postre tipikoa da (Kantabrian, arrautza-esne menditarra deitzen zaio), baina bada Valentzian ere arrautza-esnearen deribatua den postre bat, "krema valentziarra"; arrautza-esnearen krema da, non esne-zati baten ordez laranja-zukua eta laranja-mamia erabiltzen baita. Las natillas son un postre tí­pico de Navarra y Cantabria (denominándose en esta zona natillas montañesas), pero existe en Valencia un postre derivado de las natillas, "la crema valenciana" que se trata de una crema de natillas en la cual se sustituye parte de la leche por zumo y pulpa de naranja.

Materiala: Gozogintza

2
pulpa > pulpa (2 testuinguru)
eu testuak es testuak
erremolatxaren lepoak eta pulpa zeina azukrea atera ondorengo hondarra baita. los cuellos de la remolacha y la pulpa de la remolacha, residuo obtenido tras la extracción del azúcar.

Materiala: Nekazaritza

Pulpa hori erabil daiteke dagoen-dagoenean (erremolatxa pulpa freskoa), non materia lehorra %10-12 baita; prentsatu ondoren (erremolatxa pulpa prentsatua), non materia lehorra %20-25era irits daitekeen; siloratu ondoren, edo deshidratatuta (erremolatxa pulpa deshidratatua), non produktuaren materia lehorra %88-90era irits daitekeen. Esta pulpa puede ser usada como tal (pulpa de remolacha en fresco) con un contenido en materia seca del 10-12%, una vez prensada (pulpa de remolacha prensada hasta alcanzar un contenido en materia seca del 20-25%, tras su ensilaje, o bien deshidratada (pulpa de remolacha deshidratada) hasta conseguir un producto con un 88-90% de contenido en materia seca.

Materiala: Nekazaritza