ostalaritza-establezimendu Bilatu ostalaritza-establezimendu testuinguru gehiagotan
ostalaritza-establezimendu > establecimiento hostelero (24 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Muturreko bi joera daude: batetik, espezializazioa –ostalaritzako establezimenduek profesional espezializatuak kontratatzen dituzten funtzio bakoitzerako–; eta, bestetik, multifuntzionaltasuna, zenbait lan egiten dituzten profesionalak | Existen dos tendencias absolutamente dispares: por un lado, la especialización, los establecimientos hosteleros contratan distintos profesionales para distintas funciones y en el extremo opuesto, la multifuncionalidad, profesionales que realizan múltiples tareas |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
Hauek dira ostalaritza-establezimenduarentzako abantailak: | Las ventajas para el establecimiento hostelero son tales como: |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
Bi kasuetan, ostalaritza-establezimenduak zuzenean edota enpresa baten bidez kontrata ditzake animatzaileak baina, lehenengo kasuan, animatzaileak hoteleko lantaldean sartu ohi dira azkenerako, eta, bigarren kasuan, ez. | En ambos casos la contratación puede realizarla el establecimiento hostelero directamente o a través de una empresa pero en el primero de los casos los animadores acaban formando parte de la plantilla del hotel algo que no suele ocurrir en el segundo caso. |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
Eta, halaber, ostalaritzako establezimendua osatzen duten egile guztiekiko (barrukoak eta ingurunekoak), sailen arteko ostalarien arteko eta hotelaren eta ingurunearen arteko komunikazioa hobetzea. | Mejorar la comunicación con todos los actores que forman parte del interior y del entorno del establecimiento hostelero en su conjunto entre departamentos entre los huéspedes y entre el hotel y su entorno |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
Kasu honetan,marketinesperimentalaz ari gara: ez da saltzen produktua (ostalaritzako establezimendua ezta helmuga turistikoa, baizik eta kontsumitzaileak bizi dituen sentimenduak, helmuga turistiko bereko eta antzeko ezaugarriekiko beste establezimendu batean izango lituzkeenekiko desberdinak. | En este caso estamos hablando de unmarketingexperiencial, lo que se vende no es el producto (establecimiento hostelero) ni el destino turístico, sino los sentimientos que experimenta el consumidor como algo eminentemente distinto de lo que experimentaría en otro es el producto (establecimiento" target="_blank">es el producto (establecimiento de características similares del mismo destino turístico. |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
nAnimazio turistikoaren helburu nagusia da hotelean egotea izatea bezeroarentzako aukera onena; horrek eragina du helburu sekundario batzuetan, besteak beste, ostalarien bizi-kalitatea eta ostalaritza-establezimenduko komunikazioa hobetzen baitira. | nEl objetivo principal de la animación turística es que la estancia en el hotel sea la mejor opción para el cliente esto repercute en unos objetivos secundarios, como son mejorar la calidad de vida de los huéspedes o la comunicación del establecimiento hostelero en conjunto |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
Antolatzaileak jarduerak gauzatzean izango du interakzioa bezeroekin ostalaritza-establezimenduaren ingurunean eta aldez aurretik programatutako eta antolatutako jarduerak izango dira interakziorako tresnak | La implementación o ejecución será el momento en el que el organizador interaccionará con los clientes en el entorno del establecimiento hostelero utilizando como vehículo de esa interacción cada una de las actividades previamente programadas y organizadas. |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
Gainera, ostalaritza-establezimenduak ematen dituen produktuak gomendatzen ditu (preskriptore gisa aritzen da), hala nola afari bereziak, ikuskizunak ekitaldiak bisitak eta abar. | Además actúa como prescriptor de distintos productos facilitados por el establecimiento hostelero, como cenas especiales, espectáculos eventos visitas etc. |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
Animatzaileak taldeko liderra izan behar du, eta lidergo hori bi iturritatik dator: batetik, ostalaritzako establezimenduak jolas-jarduerak antolatzeko izendatu duen arduraduna delako, tokia ezagutzen duelako, baliabideetarako sarbidea duelako, materialak kontrolatu eta erabilerak baimentzen dituelako, etab. | El animador debe ser el líder del grupo, este liderazgo procede de dos fuentes una porque es el encargado designado por el establecimiento hostelero para organizar las actividades recreativas, es quien conoce el espacio puede permitir el acceso a los recursos controla los materiales autoriza los usos, etc. |
Materiala: Animazio turistikoa |
|
Programa egoki bat planifikatu, egin eta antolatzea, bere ostalaritza-establezimenduko jolas-jarduerak gauzatzea eta haien kalitatea kontrolatzea. | Planificar, realizar y organizar un programa adecuado, llevar a cabo las actividades recreativas de su establecimiento hostelero y controlar la calidad de las mismas. |
Materiala: Animazio turistikoa |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |