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oragailu > amasadora (3 testuinguru)
eu testuak es testuak
Oratzeak aurrera egin ahala, glutena eratzen da, eta ore itsaskor bat sortzen da, laster desagertzen dena; oreak oragailuren paretetan edo mahaian itsasteari uzten dio eta ore egonkorra geratzen da. A medida que avanza el amasado, se va formando el gluten , produciendo una masa pegajosa, que desaparece pronto, y la masa deja de adherirse a las paredes de la amasadora o de la mesa, quedando una masa estable.

Materiala: Gozogintza

PROZESUA.- Oragailua geldituta, zertxobait olioztatutako mahaian ezarriko dugu orea, edota hartzitzen utziko den ontzietan (hartzidura bizpahiru aldiz eten ahal izango da), eta lo utziko dugu ala ez, piezen edo lan-sistemaren arabera. Lo uzten ez bada, piezak azkar eratuko ditugu, hartzidura-prozesua has ez dadin eta elastikotasuna gal ez dadin, labeko txapetan ezarriz edo tauletan, erre gabe gorde behar badira. PROCESO.- Una vez parada la amasadora sacaremos la masa sobre la mesa ligeramente engrasada con aceite o se depositará en los recipientes donde se vaya a dejar fermentar (pudiéndose romper la fermentación dos o tres veces) y se dejará o no descansar la masa dependiendo de las piezas o sistema de trabajo, en el caso de que no se deje de reposar formaremos las piezas rápidamente, para que no empiece el proceso de fermentación y la p

Materiala: Gozogintza

1) Oratu osagai guztiak nahi den metodoaz, gurina izan ezik, zeina urtuta eta gainerako osagaiak oratu ondoren gehituko baita, ore homogeneoa lortu arte, eskuetan edo mahaian itsatsita geratzen ez dena edota oragailuren paretetik askatzen dena. 1º) Amasar todos los ingredientes por el método deseado a excepción de la mantequilla que se incorporará fundida y una vez amasados el resto de los ingredientes, hasta conseguir una masa homogénea que no se pega a las manos ni a la mesa o que despega de las paredes de la amasadora.

Materiala: Gozogintza