lerma Bilatu lerma testuinguru gehiagotan
- es merma
lerma > merma (44 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Sukaldean erabiltzen den ekipamendua hobetuz doaz, eta ekoizpen-sistema berrietara egokituz: iraungitze-epea luzatzen da, elikadura-segurtasuna handitzen da, lermak murrizten dira, eta zerbitzua bizkortzen, aldi berean kalitate-indize ezin hobea bermatuz. | El equipamiento utilizado en la cocina se perfecciona adaptándose a los nuevos sistemas productivos: prolonga el tiempo de caducidad aumenta la seguridad alimentaria, reduce las mermas agiliza el servicio y mantiene un índice óptimo de calidad |
Materiala: Ostalaritza |
|
Produktuen lermak ez dira behar bezala kontrolatzen. | Las mermas de los productos no son controladas adecuadamente. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Beharrezkoa da ekoizpenaren fitxa teknikoak egitea, plateren kalitateari etengabe eusteko, bai eta ekoizpena kontrolatzea eta produktuen desbideratzeak nahiz lermak gutxitzea lortzeko ere. | Se deben establecer fichas técnicas de producción para mantener una constante calidad en los platos un control de la producción y una disminución en las desviaciones y mermas de los productos |
Materiala: Ostalaritza |
|
Lehengaien lerma gutxitzen da. | Disminución de mermas de las materias primas. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Egosketa motelak dira, eta pisuaren nahiz nutrizio-propietateen lerma gutxienekoa da. | Son cocciones lentas con la mínima merma respecto de peso y propiedades nutricionales. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Manipulazioaren eta aurretiazko elaborazioaren kostuak lortzen dira, bai eta produktu garbiari eta lermei dagozkienak ere. | Se obtienen los costes de manipulación/preelaboración, coste del producto en neto y las mermas |
Materiala: Ostalaritza |
|
Barneko arrazoiek eragindako desbideratzeak: lermak edo galerak sukaldaritzako aurretiazko elaborazioetan edo elaborazioetan | Desviaciones internas: mermas o pérdidas en preelaboraciones o elaboraciones culinarias. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Desbideratze aleatorioak: lermak edo galerak ekoizpen-prozesuan gertatutako istripuen ondorioz | Desviaciones aleatorias: mermas o pérdidas por accidentes en el proceso productivo. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Aurretiaz prestatutako txahal-koxkorraren pisua prestatu aurretik: 4 kg – % 12 (lermak = 3,52 kg | Peso del redondo preelaborado antes de ser cocinado: 4 kg – 12% mermas == 3,52 kg. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Pisua, txingarretan egin ostean: 3,52 kg – % 20 (prestaketaren lerma = 2,82 kg txingarretan egin ostean. | Peso después de breseado: 3,52 € – 20% (merma del cocinado) = 2,82 kg después de breseado. |
Materiala: Ostalaritza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |