kukurutxo

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kukurutxo > canutillo (2 testuinguru)
eu testuak es testuak
Kukurutxoak.- Luzatu hostorea 2 mm-ko lodieraraino, ebaki 10 - 15 cm-ko zabalerako zerrendak (kukurutxoaren tamainaren arabera) eta horiek, gero, 2,5 cm-ko zabalerako zerrendatan. Canutillos.- Estirar el hojaldre a 2 mm. de grueso, cortar tiras de 10 a 15 cm. de anchas (según tamaño del canutillo) y estas a su vez en tiras de 2,5 cm. de ancho.

Materiala: Gozogintza

Esku batez txapazko kukurutxoa hartu eta besteaz hostore-zerrenda; kukurutxoaren alderik mehenetik biltzen hasiko gara, lehen buelta biribilean eta hurrengoak zerrenda helikoidal moduan geratzen den arte, halako moldez non zerrendaren erdia buelta bakoitzean gainjarrita geratzen baita. Tomamos el canutillo de chapa con una mano y con la otra la tira de hojaldre, empezamos a enrollar por la parte más fina del canutillo, la primera vuelta en redondo y las siguientes hasta terminar la tira en forma de espiral de forma que quede encabalgada la mitad de la tira en cada vuelta.

Materiala: Gozogintza