kontserba Bilatu kontserba testuinguru gehiagotan

1
Kristal eta latoizko poteetako kontserbak.
Kristal eta latoizko poteetako kontserbak.
kontserba > conserva (4 testuinguru)
eu testuak es testuak
Produktu lehorrak, ontziratuak eta kontserba egonkorrak. Productos secos, envasados conservas estables.

Materiala: Ostalaritza

Apertizazioa esterilizatzeko prozesu termiko bat da, batez ere elikagai-kontserbak egiteko erabiltzen dena. La apertización es un proceso térmico de esterilización aplicado sobre todo en la elaboración de conservas de alimentos

Materiala: Ostalaritza

Zenbait elikagai mota esterilizatzen dira: esnea eta esneki batzuk, arrain- eta itsaski-kontserbak, fianbre batzuk, etab. Duela gutxi egindako ikerketen harira, ordea, ziurtatzen dute prestatutako platerak ere esteriliza daitezkeela, elikagaien nutrizio-ezaugarriei eta ezaugarri organoleptikoei eutsiz; 4.4.1. atalean azaldu da hori. Ejemplos de productos esterilizados son la leche y algunos productos lácteos, las conservas de pescados y mariscos algunos fiambres, etc. Recientes investigaciones aseguran poder esterilizar platos preparados manteniendo sus características nutricionales y organolépticas, como se desarrolla en el apartado 4.4.1.

Materiala: Ostalaritza

4.27. IRUDIA. Ezkerrean: Central Lechera Asturiana® markako esne esterilizatua; erdian: Milkaut® UHT esnea eskuinean: kontserba apertizatuak. FIGURA 4.27. Izquierda: leche esterilizada Central Lechera Asturiana®; centro leche UHT Milkaut®; derecha conservas apertizadas.

Materiala: Ostalaritza