kaloria Bilatu kaloria testuinguru gehiagotan

1
kaloria > caloría (10 testuinguru)
eu testuak es testuak
Hartzen diren kalorien % 15ek proteinetatik etorri behar dute (proteina-gramo batek 4 Kcal ematen ditu) Alrededor del 15% del aporte de calorías debe proceder de las proteí­nas (1 gramo de proteí­nas proporciona 4 kcal)

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Hartzen diren kalorien % 30 inguruk koipeetatik etorri behar dute (koipe-gramo batek 9 Kcal ematen ditu) Alrededor del 30% del aporte de calorías debe proceder de las grasas (1 gramo de grasa proporciona 9 kcal).

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Haurdunaldian, emakumeak kaloria gehiago behar ditu, haurra, plazenta eta ama-ehunak handitu ahal izateko, eta ez dugu ahaztu behar amak haurdunaldiaren bukaeran kaloria gehiago gastatzen dituela mugitzeko. El embarazo supone un aumento de las necesidades de calorías de la mujer que han de ser suficientes para permitir el crecimiento del niño, de la placenta y los tejidos maternos, sin olvidar el aumento del gasto motivado por los movimientos de la madre en estado avanzado de gestación.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

80 urtetik gorakoek desnutrizio-arrisku handia dute eta, beraz, egunean, gutxienez, 30 kaloria hartu beharko dituzte kilogramo bakoitzeko. En los mayores de 80 años es alto el riesgo de desnutrición y deben recibir un mí­nimo de 30 calorías Kilogramo por día.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Diabetikoaren dietak beharrezkoa den energia guztia eman behar luke, behar adina kaloria hartuta, pisu egokia mantentzeko edo hori lortzeko, kilo gehiegi edo gutxiegi badago. La dieta del diabético deberá aportar la energía necesaria, mediante el consumo de calorías, para mantener el peso adecuado o para conseguir mantenerlo en caso de que exista una falta o exceso de kilos.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Azukreek kaloria guztien % 50 izan behar dute, eta azukre konplexuetatik (pasta, arroza, etab.) etorri behar dute; azukre sinplerik ez da hartuko. Los azúcares deberán aportar el 50% de las calorías totales, éstos deben provenir de azúcares complejos (pasta, arroz, etc.), evitando los azúcares simples.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Koipeei dagokienez, gaixoak pisu gehiegi badu, murriztu egingo dira, kaloria asko izaten baitituzte. En cuanto a las grasas, en la alimentación del diabético se restringirán en caso de pacientes con sobrepeso, debido a la cantidad de calorías que aportan.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Horregatik, bihotzerako osasungarria den dieta honako hauetan oinarritzen da: animalia-koipeak gutxitzea, kaloria gehiegi ez hartzea eta elikadura frutan, barazkietan, oliba-olioan, arrainean eta zuntzean oinarritzea. Por ello la dieta cardiosaludable se basa en reducir el consumo de grasas de origen animal, evitar el exceso de calorías y favorecer la alimentación a base de frutas, verduras, aceite de oliva, pescado y fibra.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Oro har, aholkatzen da koipeak kaloria guztien % 30 baino gutxiago izatea. En general, se aconseja que las grasas constituyan menos del 30% del total de calorías.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Horri esker, gantz gutxiago sortzen da karbohidratoek sorturiko kalorien bidez, gantzak sortzea (lipogenesia) inhibitzen baitu. Reduce la formación de grasa producida por la conversión de las calorías generadas por los carbohidratos, ya que inhibe la formación de grasa (lipogénesis).

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

kaloria > caloría (3 testuinguru)
eu testuak es testuak
Kaltzioa, potasioa eta iodoa dauzka eta ez du kaloriarik. Presenta calcio, potasio, yodo y no aporta calorías.

Materiala: Gozogintza

Elikaduraren industrian, agar-agarra askotan erabiltzen da budin, jogurt, izozki, sorbete, xarabe, zopa, jele, maionesa, kontserba, pastel, saltsa eta abarretan ere, mota guztietako produktuei loditasuna emateko, zaporerik eta kaloriarik gehitu gabe. En la industria alimentaria el agar-agar también se utiliza con frecuencia en flanes, yogures, helados, sorbetes, jarabes, sopas, jaleas, mayonesas, conservas, pasteles, salsas... para aportar una consistencia adecuada a todo tipo de productos, sin sabor y sin calorías.

Materiala: Gozogintza

Gaur egun badira merkatuan kaloria gutxiko konfiturak eta marmeladak. Hoy en día existen en el mercado confituras y mermeladas bajas en calorías.

Materiala: Gozogintza