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kakao > cacao (17 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Oharra.- Zortziak kakaorik gabe egin daitezke (ore normala) edota anis-aleekin nahastuta arkuetan bezala; kasu horretan, gainazala hezetuko degu eta azukre-pikorretatik pasako ditugu. | Nota.- Los ochos se pueden hacer sin cacao (pasta normal) o mezclándola anís en grano como en los arcos en este caso se humedecerán superficialmente y se pasarán por azúcar en grano. |
Materiala: Gozogintza |
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hauts-kakaoa edo txokolatezko estalkia gehituta. | con la adición de cacao en polvo o cobertura de chocolate. |
Materiala: Gozogintza |
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Bota piezen mutur baten gainetik diagonalean estalki beltz epeldua eta kakao-gantzez diluitua. | Bañar una punta de las piezas en diagonal en cobertura negra atemperada y diluida con manteca de cacao. |
Materiala: Gozogintza |
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KAKAOAREN HISTORIA | HISTORIA DEL CACAO. |
Materiala: Gozogintza |
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Azteken kondaira baten arabera, Quetzalcoatl jainko maitatuak cacahuatl zuhaitza (kakaoaren zuhaitza) oparitu zien. | Según una leyenda azteca, su amado dios Quetzakoalt, obsequio a los indígenas con el árbol del cacahualt ( árbol del cacao). |
Materiala: Gozogintza |
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Lehen kakao-esportatzaileak espainiarrak izan ziren, Amerika aurkitu eta urte gutxitara, Hernán Cortések 1524 aldera egin zuen bidaietako batean. | Los primeros exportadores de cacao fueron los españoles pocos años después del descubrimiento de América en una de las expediciones que hizo Hernán Cortes hacia el año 1524. |
Materiala: Gozogintza |
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Europarrek azteken "xocolatl" dastatu eta beren txokolatea egiten hasiz geroztik, kakao-zuhaitzak arrasto nabarmenak utzi ditu munduko kultura, sukaldaritza-ohitura eta ekonomian. | Desde que los europeos degustaron el "xocolalt" azteca y empezaron a elaborar su propio chocolate, el árbol de cacao ha ido dejando huellas imborrables en la cultura, las tradiciones culinarias y en la economía mundial. |
Materiala: Gozogintza |
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KAKAOA LORTZEKO PROZESUA: | OBTENCIÓN DEL CACAO: |
Materiala: Gozogintza |
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Hainbat jatorritako kakaoak nahasten dira, zapore eta usain egokiak lortze aldera. | Se mezclan cacaos de diferentes procedencias con la finalidad de conseguir el sabor y aroma adecuados. |
Materiala: Gozogintza |
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Kakao-opil birrindutik sortzen da. | Procede de la torta de cacao triturada muy fina. |
Materiala: Gozogintza |
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