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kakao > cacao (17 testuinguru)
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Oharra.- Zortziak kakaorik gabe egin daitezke (ore normala) edota anis-aleekin nahastuta arkuetan bezala; kasu horretan, gainazala hezetuko degu eta azukre-pikorretatik pasako ditugu. Nota.- Los ochos se pueden hacer sin cacao (pasta normal) o mezclándola aní­s en grano como en los arcos en este caso se humedecerán superficialmente y se pasarán por azúcar en grano.

Materiala: Gozogintza

hauts-kakaoa edo txokolatezko estalkia gehituta. con la adición de cacao en polvo o cobertura de chocolate.

Materiala: Gozogintza

Bota piezen mutur baten gainetik diagonalean estalki beltz epeldua eta kakao-gantzez diluitua. Bañar una punta de las piezas en diagonal en cobertura negra atemperada y diluida con manteca de cacao.

Materiala: Gozogintza

KAKAOAREN HISTORIA HISTORIA DEL CACAO.

Materiala: Gozogintza

Azteken kondaira baten arabera, Quetzalcoatl jainko maitatuak cacahuatl zuhaitza (kakaoaren zuhaitza) oparitu zien. Según una leyenda azteca, su amado dios Quetzakoalt, obsequio a los indí­genas con el árbol del cacahualt ( árbol del cacao).

Materiala: Gozogintza

Lehen kakao-esportatzaileak espainiarrak izan ziren, Amerika aurkitu eta urte gutxitara, Hernán Cortések 1524 aldera egin zuen bidaietako batean. Los primeros exportadores de cacao fueron los españoles pocos años después del descubrimiento de América en una de las expediciones que hizo Hernán Cortes hacia el año 1524.

Materiala: Gozogintza

Europarrek azteken "xocolatl" dastatu eta beren txokolatea egiten hasiz geroztik, kakao-zuhaitzak arrasto nabarmenak utzi ditu munduko kultura, sukaldaritza-ohitura eta ekonomian. Desde que los europeos degustaron el "xocolalt" azteca y empezaron a elaborar su propio chocolate, el árbol de cacao ha ido dejando huellas imborrables en la cultura, las tradiciones culinarias y en la economía mundial.

Materiala: Gozogintza

KAKAOA LORTZEKO PROZESUA: OBTENCIÓN DEL CACAO:

Materiala: Gozogintza

Hainbat jatorritako kakaoak nahasten dira, zapore eta usain egokiak lortze aldera. Se mezclan cacaos de diferentes procedencias con la finalidad de conseguir el sabor y aroma adecuados.

Materiala: Gozogintza

Kakao-opil birrindutik sortzen da. Procede de la torta de cacao triturada muy fina.

Materiala: Gozogintza