germen patogeno Bilatu germen patogeno testuinguru gehiagotan
germen patogeno > germen patógeno (3 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
ur gardenak, usaingabeak, koloregabeak eta zaporegabeak, 15 ºC baino gutxiagokoak, ez dute germen patogenorik eta elikadurarako erabil daitezke. | se denominan aguas potables aquellas que son transparentes, inodoras, incoloras e insípidas, con temperatura inferior a 15 ºC, carentes de gérmenes patógenos y que pueden ser utilizadas con fines alimenticios. |
kolonizazioa eragoztea edo germen patogenoak suntsitzea (bereziki agente kimikoen bidez) helburu duten metodo edo prozeduren multzoa. | conjunto de procedimientos y prácticas destinado a impedir la colonización o destruir los gérmenes patógenos, en especial por medio de agentes químicos. |
Materiala: Elektroestetika |
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Estetizistak azalean egiten du bere lana, manipulazio ez-inbaditzaileekin, baina, hala eta guztiz ere, ezinbestekoa da larruazalaren gainazala kolonizatzen duten germen patogeno ohikoenei esaterako, estreptokokoei eta estafilokokoei aurre egiteko asepsia-arauei jarraitzea. | La labor de la esteticista se realiza a nivel superficial con manipulaciones no invasivas, pero en cualquier caso se hace imprescindible mantener unas normas de asepsia encaminadas fundamentalmente a eliminar aquellos gérmenes patógenos que más habitualmente colonizan la superficie cutánea principalmente estreptococos, estafilococos etc. |
Materiala: Elektroestetika |
germen patogeno > germen patógeno (5 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Gai arrotz, germen patogeno eta toxinetatik libre egon behar dute. | Estar exentos de materias extrañas, gérmenes patógenos y sus toxinas. |
Materiala: Gozogintza |
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Germen patogenoen edo toxinen presentzia, edota kontsumitzaileari kalte egin diezaoketen mikrobio-kutsadurak (enterobakterioazeoak, batez ere Salmonella, Shigella eta Escherichia coli; Staphylococcus aureus; lizunak eta legamiak, etab.). | Presencia de gérmenes patógenos, sus toxinas, o contaminaciones microbianas que puedan provocar alteraciones al consumidor (enterobacteriáceas, especialmente salmonellas, shigellas y Escherichia Coli; Stafilococcus aureus; mohos y levaduras, etc.). |
Materiala: Gozogintza |
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Germen patogenoen kutsadura: | Contaminación por gérmenes patógenos: |
Materiala: Gozogintza |
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Diseinuak elaborazioen tenperatura-baldintza egokiak bermatu behar ditu, prestatzen diren unetik kontsumitzen diren unera arte germen patogenoak ugaldu ez daitezen. | El diseño ha de garantizar las condiciones de temperatura idóneas de las elaboraciones hasta el momento de su consumo para que eviten la proliferación de gérmenes patógenos. |
Materiala: Ostalaritza |
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Higiene- eta garbitasun-baldintza ezin hobeak, germen patogenoak ugal ez daitezen. | Condiciones de higiene y limpieza impecables para impedir la proliferación de gérmenes patógenos. |
Materiala: Ostalaritza |
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